Kiara je napisao/la:Eto, imam na kompu. spremljen stricijev recept za zecočevape...
nitko ne čita da ja imam taj recept

m aj asam napravila, ali mi je sve bilo grozno, pa sam išla ponovno kako mi je dappipo rekla...i to je puno bolje ispalo

ali ipak su salatičini majstorski, samo da mi je znati kako ih radi

stricijev recept za zekocevapcice
mislim da je ovo najbolji topic za ovu temu, ispricavam se ako je negdje u drugim temama vec napisan ovaj recept...malo sam trazila, ali nisam nasla...ovu temu cu zalijepiti tako da se uvijek nalazi na prvoj stranici kad udjete u Prvu pomoc..
Izaberem dobro sijeno, nasjeckam ga škarama. Pa sameljem u mlincu za kavu. Ako dajem u kaši iz šprica, prosijem kroz fino cijedilo za čaj. Sve je to opisano u onoj rubrici (mojoj) o hrani. Uzmem sadašnju suhu hranu koju jedu, konkretno Prestig Light, i to izmiksam u prah. Uzmem naprimjer anisa, ono šta je ko kiml (slatkasto je, nine ga jako vole, a sprečava napuhavanje) pa i njega izmiksam, a može i kimla. Ja sam konkretno kupio čaj u vrečicama od anisa koji je već samljeven.
Uzmem probiotik LLG, ono kao jogurt. Dodam malo meda, onog bronhijalnog, jer Štrici ima problema sa disanjem. Meda ne uvijek, kako kada, ali radije jedu. Onda miješam, a naravno najviše je sijena. Da bude gusto . Samo sijeno se neda obrađivati jer nema ljepivosti, a suha hrana ima, ali nje ima samo do trečine. Po želji je svakome mijenjati količinu, a ako ninića treba "udebjati", onda smiksati više žitarica, zobi naprimjer, iako je ona posebna divlja pšenica, ma ne divlja, na njemački se kaže Dinkl, a čini mi se Suzana je o njoj pisala. Onda radite valjuške i valjajte ih u zekočevape. Ja sam sušio na suncu. Par dana. Moraju biti potpuno tvrdi, i ja ih pustim par dana ili više da odstoje. Sada ih sušite u roru, (pečnici) na laganoj temperaturi, 50 stupnjeva, ili samo malo više.
Eto tako otpriike. Sastojke možete po potrebi mijenjati, ali sijena mora biti više od pola. Ali sastojci da budu od one hrane koju ninić tada jede.
p.s.nemojte stavljat jogurt