Voda

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Voda

PostPostao/la tinka » pon svi 17, 2010 15:19 pm

haha, znači i ti imaš malu buntovnicu doma.. ;D a kaj ćeš, kad smo mi isto ludi... sve im podredimo, a oni nas voze kak im se sprdne...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zec Vice » sub lip 30, 2012 12:00 pm

Vidim da je stara tema,ali nisam našla drugu gdje bi mogla ovo pisati ,iskreno nemam ni vremena tražiti drugu a i nisam želila otvarati novu temu.
No, vice je bio na zdjelici plastičnoj isprva,dok je bio mali, koju je kasnije počeo premještati,kada sam mislila da je ne želi da bude na tom mjestu gdje je bila i premjestila sam je gdje ju je on opet bacao i prevrćao. Tu smo zdjelicu za vodu odmaknili.
Onda sam mu kupila pojilicu trixie, iskreno,nisam ni našla drugu, iz pojilice je naučio piti,pa kasnije nije
želio ,stoga sam je maknila.
imali smo i keramičku zdjelicu nju jednostavno nije nekako volio,ne znam kako da objasnim. čak ju je pokušao gristi i ja nisam želila da mu bude nešto sa zubima dok je grize pa sam je maknila.
imali smo sto problema s tim pojilicama i zdjelicama a ja ne želim da ako ja slučajno ne budem uz njega duže vrijeme da mi ostane bez vode,pogotovo u ovo vruće vrijeme.
išla sam pitati njegovog bivšeg vlasnika koji uzgaja kuniće šta mi on preporuča i on mi je pokazao iz čega njegovi kunići piju,iz čega je i vice pio,na što ja, nisam obraćala pažnju,a morala sam i htjela bih vas pitati šta vi mislite o tome ili imate neku drugu preporuku (?)
http://www.agro-silvo-promet.hr/ponuda_ ... humb/8.jpg takva je ta pojilica
i mislila sam je nabaviti pa probati.. ne znam stvarno..
zasad mi je najbolja ona i keramička zdjelica,ali kad je ovu pokušavao izbaciti,ja se stvarno bojim da ne ošteti zube,a to mi još manje treba,pogotovo sa ovako "iskusnim" veterinarima
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la miro » sub lip 30, 2012 12:15 pm

očito ne voli piti iz zdjelice,.ako se naučio na ovu pojilicu kod uzgajivača,nabavi je i namjesti je negdje gdje mu neće smetati. vidio sam da dosta uzgajivača koristi tu pojilicu i onda su valjda dosta dobre.
moj miro je orijaš pije iz velike keramičke zdjelice i do sada nismo imali problema
miro
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » sub lip 30, 2012 12:34 pm

piju oni iz svega kad ožedne. :zmirko:

HEf ima dvije pojilice od kojih je jedna aktivna, a drugu koristi samo kad pojilica 1 zašteka. Jednom prilikom dok mene nije bilo doma uspio je zabiti wc pod pojilicu 1 i sva voda je iscurila, pa se mali prešaltao na pojilicu 2 koju inače ni ne pogleda.

pojilica jedan je ona koja ima štift koji se stisne da voda curi, a pojilica 2 ima kuglicu. ....ne volimo kuglicu :ljut:
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zec Vice » sub lip 30, 2012 12:49 pm

pije i ovi iz svega,ali kad se napije "rijesi" se izvora vode.. (ili se bar pokusa rijesit)
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la virion » sub lip 30, 2012 13:41 pm

Zec Vice je napisao/la:pije i ovi iz svega,ali kad se napije "rijesi" se izvora vode.. (ili se bar pokusa rijesit)

Normalno je da guraju od sebe ono što im smeta. Ništa čudno.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zec Vice » sub lip 30, 2012 14:43 pm

nije čudno,ali,rekla sam već.. on je gurne, prevrne,šta već,a ja tu ne budem može mi dehidrirati bez vode.. zato tražim nešto što će moći duže stati.. samo sam pitala za mišljenje i iskustva ako ih netko ima da mi kaže kako se zečevi ponašaju s ovim..
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sub lip 30, 2012 22:13 pm

ova iz linka mi djeluje dobro..jer ako dobro kuzim u to se stavi boca vode naopacke i onda kako zeko pije tako curi nova..a ako se moze pricvrstit, a izgleda kao da moze, onda ju nece moci maknuti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » ned srp 01, 2012 9:33 am

altan je napisao/la:ova iz linka mi djeluje dobro..jer ako dobro kuzim u to se stavi boca vode naopacke i onda kako zeko pije tako curi nova..a ako se moze pricvrstit, a izgleda kao da moze, onda ju nece moci maknuti

Da,tako je . i meni se cini odlicna,raspitala sam se gdje je ima kupiti,pa ajd' valjda ce valjat
ona se prvo pricvrsti negdje,ulije se voda u bocu nekakvu ,a sad imas, od litra,dva litra,ovisi o velicini pojilice i prevrne se naopako i ima vodu cijeli dan. valjda nece i to unistit. sutra je kupujem
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » pon srp 02, 2012 2:45 am

sumnjam da ce unistit buduci da je koriste uzgajivaci, a oni se ne bakce s njima toliko ko mi..samo moras svejedno sto cesce mjenjat vodu jer se na ovim temperaturama brzo zagrije
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » pon srp 02, 2012 10:34 am

to za mijenjanje vode znam , svaki dan mu mijenjam oko 3 puta sada,stvarno se brzo zagrije, a idemo popodne kupovati covjek stvarno govori da su odlicne i nikad nije imao problema s njima. svaki dan ih dobro ocisti i ulije hladne vode,stavi negdje gdje nema sunca,u hlad i mijenja ujutro i navecer.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon srp 02, 2012 15:59 pm

Ova pojilica mi se čini dobra jer si zeko sam "uzme" vode :thumb: Kod nas ne funkcioniraju pojilice jer ih on dok ne skine nema mira i onda grize i gura po sobi...tako da obična zdjelica plastična i to neće vodu iz pipe nego kada malo odstoji pa uvijek imam u čaši sa strane malo vode ...a kada popije lupa s tim kao nespašen tako da ne može ostati žedan :D
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan