papamo novu hranu - GENESIS

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

papamo novu hranu - GENESIS

PostPostao/la ninocka » pon stu 12, 2007 19:42 pm

pronašla sam u belugu hranu koju su prodavačice jako nahvalile, pa sam uzela za probu.
muceki su je odmah prihvatili i uživaju

slika

slika

hrana jako miriši po biljkama, a sastav na vrećici kaže:

brašno dehidrirane alfaalfe, pšenica, ječam, soja, sojino ulje (konzervirano extraktom ružmarina, vitaminom E i limunskom kiselinom)
pivarski kvasac, natrij klorid, rižine ljuske, DL metionin, mananoligosaharidi, ekstrakt juke, mineralno ulje, 14 vitamina, 14 minerala.
analiza
16,5% proteina
4,5% masti
18% vlakana
10% vlaga
Ca 0,9%
P 0,6%
Na 0.2%
A17.600IU/kg
E55 IU/kg

Neke stvari zvuče brrrrrr, ali to je tak na svakoj hrani.
Hrana je malo jača od indoora, ali zasad ćemo kombinirati.
dal je netko čuo za ovaj brand?
nije baš jeftin...valjda i valja

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pon stu 12, 2007 19:45 pm

Super, mozda bi mogla probati, ova moja prasica se tjera i nekaj brlja po stapicima - za sad sam neumoljiva ali.... mozda bi ovo jela?
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pon stu 12, 2007 19:48 pm

znam za genesis
nahvalio ga je jedan striček koji je nekad imao zekana, pred podosta godina i koristio ga je
kontaktirala sam pred više od pola godine uvoznika tj. vlasnika licence, ali tada se još nije znalo kada će uspjeti uvesti - uobičajena komplikacija s ucjenom količine :D

koliko znam njegovi su Tomi (ili tako nekako dućani), novi je u Avenue Mallu
a ima i na tržnici Dolac i još negdje, ali se naravno ne mogu sjetiti gdje
bila sam zainteresirana za taj brand, ali me striček baš iznenadio ucjenom da bi on meni određivao po mom dućanu :ljut:

no dobro, hrana je navodno kvalitetna
salatica

PostPostao/la Bubica » pon stu 12, 2007 21:57 pm

U Avenue Mallu postoji pet shop? Pa znam vec napamet sve ducane tamo, a pet shop nigdje nisam vidjela... :blink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » pon stu 12, 2007 22:02 pm

ajd, znači preporuke su dobre.
to me veseli.

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pon stu 12, 2007 22:27 pm

Bubica je napisao/la:U Avenue Mallu postoji pet shop? Pa znam vec napamet sve ducane tamo, a pet shop nigdje nisam vidjela... :blink:

U podrumu, preko puta Konzuma, kad gledas prema Konzumu na desnoj strani na kraju. Bila sam - i kao da od kucnih ljubimaca postoje samo pesi i maceke i pokoja ptica. Nisam bas odusevljena
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 21, 2007 14:10 pm

Kupila sam jucer ovu novu hranu GENESIS i Cooky je fina :)

Ovog mjeseca imaju akciju tko da uz vrecu hrane dobijete besplatno sijeno :)

Akcije traje u svim TOMI ducanima do kraja mjeseca
Zadnja izmjena: Lady Stardust; pon pro 10, 2007 12:01 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » sri stu 21, 2007 21:48 pm

čuj, sorry, kaj su to tommy dućani?

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » sri stu 21, 2007 22:00 pm

to je neki lanac ducana za kucne ljubimce - prvi put sam za njih cula kad sam naletila na ducan u Avenue Mallu - Marko iz Ljubimca tam radi
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » sri pro 05, 2007 16:42 pm

evo pache ovdje možeš razmjeniti iskustva veza za genesis hranu :)

inače vidim da ima više vlakana nego proteina, što bi inače svaka "peletirana" hrana morala imati.
ali ako sadrži samo brašno lucerne zar onda to ne znači da ima puno kalcija. mada evo vidim tih 0,9 %
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la pache » čet pro 06, 2007 7:37 am

Hvala Lela :D ..
ici cu je popodne kupit pa vam javim kako moje stetocine reagiraju
pache
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » čet pro 06, 2007 22:51 pm

i mi smo probali

čak sam im dala prije večere, tj. u vrijeme kad bi i pečenje s krumpirom, prilozima, salatom i desertom mogli pojesti i ništa....
malo pobrljali i odustali i sad čekaju pravu večeru

ne mogu se odlučiti još kako mi miriši, ali su mi te kugličice nekako premale
s Prestigeom se tješim da kad jedu, usput bar mrvicu i zubiće troše
a ovo ja tako maleno, da prednji zubići nemaju što raditi, a baš niti zadnji :huh:
salatica

PostPostao/la ina » čet pro 06, 2007 23:25 pm

Salatica,
probaj ostaviti preko noći, vjerojatno do sutra neće biti ništa. A poslije će im biti ok. Slavku je ispočetka bilo bljak, a sad mu je dobra. A trošenje zubi...sijeno! I to ono tvoje koje Slaviša ne prestaje jesti već 3 sata!!!!
ina
Super Zek
Super Zek

odgovor prozvanog

PostPostao/la ivan grozni » ned pro 09, 2007 17:05 pm

Lijepi pozdrav,
osječam se prozvanim jer ste samnom razgovarali. Naime, nisam vas sa ničim ucijenio niti sam zahtjevao bilo kakve količine. Naš stav je uvijek jasan prema drugim pet shopovima, a to je da uzimaju od nas točno onoliko proizvoda koliko trebaju i mogu platiti, i sa svima surađujemo na obostrano zadovoljstvo. Uspijeh svih pet shopova je i uspijeh moje firme, jer samo kvalitetni, dobri pet shopovi, sa educiranim osobljem generiraju posjete kupaca u pet shopove, a ne u supermarkete. Neznam da li sada imate pet shop, a ako imate, rado bih znao koji, i vrlo rado bih sa vama surađivao.
Da, Tomi pet shopovi su moji, na Kvatriću i dolcu na tržnici, Avenue mall i zaprešić, a prema svim ostalim pet shopovima, koji prodaju robu koju ja uvozim se ponašam kao da su moji, i kupce naših proizvoda šaljemo prema mjestu stanovanja u kvartovske pet shopove.
Žao mi je što ste se osjetili ucijenjenom, nije mi to bila namjera niti sam to ikada pomislio.
Što se genesisa tiće, sve što piše na ambalaži je 100% istina, i svi koji su do sada probali tu hranu su izrazito zadovoljni. Uskoro ćemo uvesti i hranu za mlade kuniće od Genesisa.
Ukoliko vam trebaju bilo kakve informacije vezane uz ovu hranu ili ako mogu na bilo koji način pomoći stojim Vam na raspolaganju, kao i cijelog grupi.
Lijepi pozdrav,

Ivan

salatica je napisao/la:znam za genesis
nahvalio ga je jedan striček koji je nekad imao zekana, pred podosta godina i koristio ga je
kontaktirala sam pred više od pola godine uvoznika tj. vlasnika licence, ali tada se još nije znalo kada će uspjeti uvesti - uobičajena komplikacija s ucjenom količine :D

koliko znam njegovi su Tomi (ili tako nekako dućani), novi je u Avenue Mallu
a ima i na tržnici Dolac i još negdje, ali se naravno ne mogu sjetiti gdje
bila sam zainteresirana za taj brand, ali me striček baš iznenadio ucjenom da bi on meni određivao po mom dućanu :ljut:

no dobro, hrana je navodno kvalitetna
ivan grozni
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » ned pro 09, 2007 18:00 pm

ajme koji nick ;D
pa nije valjda baš tako strašno :huh:

Pod ucjenom sam podrazumijevala uvjetovanje dobavljača na kojem mjestu u dućanu će stajati polica s proizvodima koje distribuira, što je evidentno uobičajena praksa.
I nisam imala negativnih konotacija prema vama osobno, nego prema takvoj praksi :wink:

U ostali dio vašeg poslovanja niti mi je bila, niti je namjera, miješati se.
Kao niti suditi kvalitetu hrane koju uvozite, uspijeh ili kvalitetu vaše firme ili vašeg osoblja - te zaista nema razloga da se osjećate prozvanim.

S obzirom da sam o hrani koju spominjemo čula pozitivne informacije (od ljudi koji su je koristili prije nego što ste je vi uvezli), pohvalno je da se netko upustio u pothvat uvoza, kao i informiranje o mišljenjima potrošača - na forumima :)

a sad dalje glede navedene hrane.... uspjela sam bandu nekako nagovoriti da ipak nešto malo i pojedu, tako što sam im umješala u Prestige (dobro, ostavili su si za kraj, ali ipak su pojeli)
s obzirom na sastav, gotovo sam uvjerena da je kvalitetnija od Prestigea, kojeg btw koristimo već 2 godine
i sama od sebe mi se nameće usporedba s mačjom hranom :D
naime, među mačjom peletiranom hranom, na glasu kao kvalitetnije su royal canin i hills
obje imaju manje pelete, istovrsne prema pakiranjima (jedna vrsta u jedno pakiranje) i tamno smeđe su boje... znači nema šarenila ;D
skrušeno priznajem da mi je povremeno žao mačka, pa ga počastim i whiskasom, raznovrsnosti radi

sad se pitam jel mudro to praksu primjeniti i na zekanima?
s obzirom da su zekani izuzetno osjetljivi na promjenu hrane, pretpostavljam da ako već krenem miješati, trebala bi to biti konstanta
a onda se opet pitam kako je koja hrana izbalansirana i ne bi li to nužno dovelo do manjka ili viška nečega....
moj stav da je peletirana hrana nužno zlo i dalje stoji, ali kad je već tako, onda da je bar čim kvalitetnije nužno zlo

:D
salatica

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan