mnogoo pitanja-POMOC

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

mnogoo pitanja-POMOC

PostPostao/la sukrija » sri sij 06, 2016 21:08 pm

Zdravo dragi moji,
Prije neki dan sam nabavila kunica lavlja glava vele da je star 2 mjeseca. Eh sad me interesuje mnogo toga,pa vas molim da mi pomognete. Sto se tice kaveza to sam kupila,svaki dan mu mijenjam pilotu,2 puta dnevno sjeno,hrana i voda. Da li je to ok? Sto se tice hrane cesto prevrne onu zdjelu i kad ga ja hranim nece sve one sjemenke nego samo neke. Zasto? Kupila sam onu zdjelicu za wc i neki pijesak ali on to nece i kaka pp cijelom kavezu,a kad je pusten vecinom piski i kaka oko kaveza ali i po cijelom dnevnom boravku. Kako da sprijecim i da ga naucim da kaka na jedno mjesto,jer se muz vec ljuti????

I posto je mali da li je normalno da se plasi toliko, pa cak nece vise ni da se cuva u krilu i ceska??

Pomozite ljudiii.... Unaprijed vam hvala i svima lp :blink:

I ako znate kako da postavim sliku kazite,da vidite i moju ljepoticu
sukrija
Kunić
Kunić

Re: mnogoo pitanja-POMOC

PostPostao/la malotince » čet sij 14, 2016 15:21 pm

sukrija je napisao/la:Zdravo dragi moji,
Prije neki dan sam nabavila kunica lavlja glava vele da je star 2 mjeseca. Eh sad me interesuje mnogo toga,pa vas molim da mi pomognete. Sto se tice kaveza to sam kupila,svaki dan mu mijenjam pilotu,2 puta dnevno sjeno,hrana i voda. Da li je to ok? Sto se tice hrane cesto prevrne onu zdjelu i kad ga ja hranim nece sve one sjemenke nego samo neke. Zasto? Kupila sam onu zdjelicu za wc i neki pijesak ali on to nece i kaka pp cijelom kavezu,a kad je pusten vecinom piski i kaka oko kaveza ali i po cijelom dnevnom boravku. Kako da sprijecim i da ga naucim da kaka na jedno mjesto,jer se muz vec ljuti????

I posto je mali da li je normalno da se plasi toliko, pa cak nece vise ni da se cuva u krilu i ceska??

Pomozite ljudiii.... Unaprijed vam hvala i svima lp :blink:

I ako znate kako da postavim sliku kazite,da vidite i moju ljepoticu

Idemo po redu:
• piljevinu, drvene pelete ili štogod ima u kavezu ne moraš mijenjati svaki dan. Onu posebnu plastičnu posudu koja će mu biti WC, to trebaš mijenjati svaki dan, a cijeli kavez recimo jednom tjedno. U posudi može biti pijesak, ali i piljevina i drveni peleti.
• što se tiče ishrane, on nebi trebao imati dostupuno jako pono kupovne hrane. Mi uglavnom svoje kuniće tom hranom hranimo 2 puta dnevno po 2 velike žlice, a ostatak dana nudimo razno povrće. Pošto tvoj kunić ima tek 2 mjeseca ne smije još jesti svježu hranu, tako da je skroz u redu da mu ujutro i navečer daješ po dvije žlice suhe hrane. Također preporučam da nabaviš Cuni Complete pelete od Versele Laga, to je jedna od najkvalitetnijih hrana koja se kod nas može nabaviti. Više o prehrani pročitaj ovdje viewforum.php?f=6
• e sad što se tiče obavljanja nužde, to je malo duži proces koji ćeš morati proći s njim. Naime, on ne zna da je ta posuda sad njegov wc i da on mora tamo ići. Kada se pokaka negdje drugdje ubacuj kuglice unutra, kada se popiški izvan kaveza natopi komad wc papira ili maramice u to i isto ubaci u posudu, on će s vremenom naučiti da ide tamo na wc i da će mu ostatak kaveza biti lijepši. A slobodno nabavi još jednu posudu koju ćeš držati izvan kaveza i stavi ju na mjesto gdje najčešće zapišava. Pošto je muško, ako ga ne kastriraš, imat ćeš više muke sa zapišavanjem i kakanjem nego što bi imala sa ženskicom. Inaće, kastracija košta negdje oko 300 kuna.
• kada zekani dođu u novi dom to je veliki stres za njih i treba im vremena da se opuste. Svaki zeko je različit i svima različito treba. Ako pronjuškaš po forumu malo počitat ćeš o svakavim avanturama koje smo mi imali sa svojim zekanima. Ja sam, recimo, imala sreće. Moj Zeko je bio ultra društven od početka i od prvog dan je skakutao oko nas i tražio pažnju. Samo imaj strpljenja s njim, nemoj ga daviti, pusti da on dođe k tebi i sve će sjesti na svoje.

Za sliku:

Odi na tinypic tamo možeš uploadati slike. E sad ako ju uploadaš u punoj veličini onda kopiraš image url koji ti ponudi i zalijepiš nam tu samo link, a možeš odabrati opciju resize image i odabrati onu "for message boards" ili tako nešto pa kopiraš kod iznad kojeg piše for forums and message boards. :)

I dobrodošla!
malotince
Kunić
Kunić

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan