Nova ljubav, radost i problemi

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Nova ljubav, radost i problemi

PostPostao/la ars » pet lis 15, 2010 0:19 am

Pozdrav svima!
Zoe smo kupili prije manje od tjedan dana u pet centru u drvinju, bila je zadnji ovnoliki kunić koji im je ostao od tog dana i odmah smo se zaljubili u nju. Bila je jako mirna i samo je sjedila u kutu, i odmah sam znala da ju nosim kući. Stvarno je pola kg najslađeg meda. Bila je jako hrabra za vrijeme transporta, i brzo se priviknula na sve čim smo došli doma.
Odmah sam ju pustila da istražuje sobu, u kavezu provodi možda 4 sata dnevno, tek toliko da se malo odmorim od igre i skupljanja kuglica ;D
Ponašanje joj je zbilja izvanredno za prve dane, treći dan mi se izvalila na leđa da ju mazim, a prvu večer je izvodila zecoples koji sam odmah snimila fotićem, nisam mogla vjerovati da je tako otvorena već prve dane.
Prvi problem je izbio jučer, kad je počela gristi i kakati kuglice po krevetu koji obožava (spava na njemu sa mnom), ali najgore je konstantno mokrenje po krevetu ova dva dana. Ne očekujem rezultate odmah, ali se nadam da to ipak neće potrajati vječno, jer već drugi put perem posteljinu :blink:
Znam da ona time izražava ljubav prema meni (i krevetu ;D ), ali kako da ju naučim da to ne radi, a da ne uključuje trljanje njuške u mokraću, lupanje po guzi ili zabranu penjanja na krevet?
Mislim da ima oko 2 mjeseca, pa mislim da još nije u pubertetu. Planiramo ju sterilizirati negdje na proljeće, hoće li to smanjiti pišanje? Pročitala sam sve teme na forumu već, ali eto, ipak da pitam.. Jesam li ju možda previše razmazila u startu, pa se sad ponaša obijesno s tim pišanjem po krevetu?
ars
Super Zek
Super Zek

Re: Nova ljubav, radost i problemi

PostPostao/la sanjita » pet lis 15, 2010 1:19 am

Johoooj jel to ona mala zekica boje meda,smedja ovnolika? idem u pet entar tamo svako malo i uvijek ih idem pogledat i vidla sam jednog preslatkog ovnolikog smedjeg :) :) ....enivej nemam pametnih savjeta u vezi ovog jer nemamo takve probleme al ima jako puno tema sa istim problemima pa se nadam da cete u jednoj od njih naci odgovor...ja sam predlozila jednoj curi da stavi neku staru krpu preko kauca dok je zeko pusten jer ona sad mora obiljeziti ono sto je njeno :wink: ....pa ovako barem necete prati posteljinu svaki dan dok to ne prestane....mnogi imaju iste probleme pa mislim da nije do razmazenosti....ona je tek dosla i jos nije naucena na wc,kao sto ste rekli to nije nesto sto se uci preko noci :wink: ...sa vremenom ce naucit kamo se piski.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet lis 15, 2010 6:14 am

S vremenom to prestane. Mnogi odaberu krevet za takve stvari :) sjećam se nas na početku. Znale smo se i buditi sa mokrom kosom ;D ;D ;D svega je bilo na početku. Označavaju teritorij. Nitko ne zna točno radi čega :) ali teba strpljenja. Ne znam koliko sam puta prala posteljinu radi toga, čovjek prestane brojati :) na kraju se dogodi da baš i ne idnau krevet više, ne zanima ih i prestanu piškiti. Sterilizacija kod većine riješi i taj problem, barem veći dio tog problema. Iako je sterilizacija mnogo važnija radi njihovog zdrastvenog stanja, a ne radi higijenskih navika :)
Prekriti krevet nečim dok ju ne prođe ludilo ili joj ne dozvoljavati Naravno trrljanja glavice u mokraću, pljeskanje po guzi i sve to ne samo da ne dolazi u obzir kao što si rekla, nego to kunići niti ne razumiju
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » pet lis 15, 2010 13:39 pm

sanjita je napisao/la:Johoooj jel to ona mala zekica boje meda,smedja ovnolika? idem u pet entar tamo svako malo i uvijek ih idem pogledat i vidla sam jednog preslatkog ovnolikog smedjeg :) :)

Evo napravila sam joj temu na slikicama, pa ti vidi jel to ona: viewtopic.php?f=11&t=4902 :)

Hvala na savjetima i utjesi, počela sam prebacivati ručnike i stare deke preko kauča,očito se mora izdovoljiti sa tim pišanjem, jer vidim da je krevet njen koliko i moj (svaku noć mi spava kraj glave, užasno mi vjeruje jer joj nije bed zabiti se meni iza leđa bez straha da ću ju pritisnuti ili udariti, kako da ju izbacim iz kreveta kad se tako volimo ;D ) Nadam se da će proći uskoro.

Evo upravo se izvalila na leđa, naravno nakon što je pišnula jednom na komad kreveta koji je ostao nepokriven :nowink:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la thunder » pet lis 15, 2010 14:31 pm

evo konkretno mi smo taj problem riješili na taj način da smo na krevet stavili onu crnu vreću za smeće. Prvo je bio šok jer odjednom krevet šuška :) skužila je da joj to šuškanje neće nauditi i da ona sama to proizvodi hodanjem po tome. I naravno, ona se popiški a mi stavimo novu vreću. Ni to nije pomoglo ispočetka pa smo morali pristupiti drastičnijim mjerama tako da svaki put kad bi popišala kauč išla bi na nekih sat vremena u kavez (a mrzi kavez). I onda je i njoj sinulo "gle, ak se popiškim idem u kavez" tako da je sama počela koristiti jedan wc koji smo joj napravili u kutu i nije više bilo tih problema. Nakon nešto manje od tjedan dana smo ju odviknuli od mokrenja kauča. Eto, nadam se da će ti ovo pomoći bar malo
Pogledaj u oči našim zekama, kad u njima vidiš divan sjaj to je Cleo Johnnyeva - još je ona živa, znaj
thunder
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pet lis 15, 2010 17:45 pm

Mislim da ću i ja od večeras pribjeći metodi sa najlonom i starim krpama/dekama/ručnicima. Problem je samo što po noći ne skužim uvijek kad se popiški, a nema smisla ujutro ju zatvarati u kavez. A također ju ne mogu ni zatvoriti prek noći u kavez, to mi je grozno, tad je najaktivnija i najveselija :sad:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » ned lis 17, 2010 14:10 pm

Imam pitanje za vas iskusne :wub: Vi svoje zečeke puštate noću van ili vam budu u kavezu dok spavate? Ako su slobodni, jeste ih puštali čim ste ih uzeli ili ste ih "odgajali" neko vrijeme?
Ja više ne znam što sa ovom svojom, super je po noći, velika mi je čast što mi tako vjeruje da mi spava na ramenu ili leđima, ali svako jutro novo iznenađenje na krevetu, još je jučer imala vitaminsku kaku, možete mislit na što to liči... :lud:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » ned lis 17, 2010 16:03 pm

Naši su uvijek pušteni. Bilo je svega, ali nismo imali srca zatvarati ih, iako je ponekad potrebno, baš da se nauče neke stvari u početku
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » ned lis 17, 2010 17:20 pm

Ja pokušavam nekako iskombinirati, da bude puštena sve do negdje 1, 2 kad ja idem spavati, pa ju ujutro oko 6 pustim opet, al ona fino čeka 6 i pokaka mi se u krevet kad tad :blink: A ipak je beba još, možda se i nauči... Svaki dan ju deset puta nosim u wc s tim što mi je ostavila na krevetu, al ne kopča zasad da ne smije to raditi.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sri lis 20, 2010 16:58 pm

Nastavit ću sa svojim izvještajima, možda nekad nekome pomognu u budućnosti ;D
Enivej, naučili smo sad piškiti i kakati u wc, tu i tamo pobjegne nešto i van, ali osnove smo savladali. Međutim problem kreveta je ostao i dalje. Nakon duže muke odlučila sam joj skroz braniti da se penje na krevet, što rezultira da ju nekad i po 30 puta dnevno spuštam dolje, jer se užasno inati, čim skuži da je nešto zabranjeno to postane glavni predmet truda. Par puta se popne gore i gleda me onako u pozi "oćeš me, ha, ajde da te vidim, uhvati me" :D Pa ja spustim, pa opet ispočetka. Trenutno je zatvorena u gajbi za kaznu nakon jednog takvog skoka, i odmah je otrčala u wc (znači da čeka da se popne na krevet da bi se olakšala :blink: ) Također već par noći spava u kavezu, jer njeni noćni posjeti i dalje završavaju zna se kako :blush:

Taj zec radi budalu od mene, al se obožavamo <3
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ninap » sri stu 03, 2010 8:21 am

Moji kada su tek došli provodili su dosta vremena u kavezu cisto iz razloga WC, i jedan i drugi su brzo shvatili.
Doduše jedino Lokva zna se popikit na krevet al to je jedino zbog hormona.
Al nema ti druge nego je supuštati s kreveta i ne dati joj, shvatit ce kad-tad, a i vjerujem da ce je proci :wink:
ninap
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » sri stu 03, 2010 13:18 pm

ja imam isti problem s krevetom, tj s trosjedom i foteljom u dnevnom boravku..kad god se zabrinem da ne kaka duze vrijeme, samo ga stavim na trosjed i moje sumnje padnu u vodu..kuglica na sve strane ;D ...cesto se i upiski, trosjed je sav od zutih flekica..o fotelji da ne govorim, ali uspjela sam izlijepiti neke kese za smece i na to stavila staru posteljinu tako da i nije toliki bed i kad se upiski... inace..nikad nije u kavezu, doduse i nema kaveza...sva oprema, tj hrana, voda, sijeno i wc se nalaze u transporteru... posto me strah da ga ne zgnijecim navecer kad spavam, odlucila sam ipak da je bolje da spava u hodniku...odnesem transporter i neke igrackice i zecoples traje cijelu noc...interesantno da se u hodniku nikad nije upiskio nigdje mimo wc-a u transporteru, ali zato dnevni boravak i trosjed...prica za sebe :blink:..ne znam vise koje metode da upotrijebim :zeko7:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mali Dino » sri stu 03, 2010 23:31 pm

Fiffy: posto me strah da ga ne zgnijecim navecer kad spavam, odlucila sam ipak da je bolje da spava u hodniku...odnesem transporter i neke igrackice i zecoples traje cijelu noc...interesantno da se u hodniku nikad nije upiskio nigdje mimo wc-a u transporteru, ali zato dnevni boravak i trosjed...prica za sebe :blink:..ne znam vise koje metode da upotrijebim :zeko7:[/quote]

Hehehe ne moj se bojati ako osete da ih nesto malo ,,stisne,,odma beze ja imam 10kunica,i svi spavaju na mom krevetu cim se ugasi svetlo svi se popnu kod mene i tako se meskolje dok ne kazem pssssst i onda se smire i ujutru me lizu da se probudim vreme je za dorucak, vrse nuzdu u wc-ima ima ih svuda :P tako su nauceni od malena i imam prave dobrice oni su mi kao deca zaista :D
Mali Dino

PostPostao/la Fiffy » čet stu 04, 2010 17:03 pm

ooooo 10 komada ;D ..pa ti imas pravo malo carstvo :zeko7: ... vjeruj mi da sam pokusavala da ga naucim da spava kod mene, ali 1000 problema..grize posteljinu, jede mi kosu, jednom se upiskio :rolleyes: ... neposlusan je valjda zato sto je beba pa mu je samo do igre..ali nadam se da cu jednom imati tu cast da me probudi njegovo lizkanje po nosu :wub:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mali Dino » čet stu 04, 2010 19:05 pm

Fiffy je napisao/la:ooooo 10 komada ;D ..pa ti imas pravo malo carstvo :zeko7: ... vjeruj mi da sam pokusavala da ga naucim da spava kod mene, ali 1000 problema..grize posteljinu, jede mi kosu, jednom se upiskio :rolleyes: ... neposlusan je valjda zato sto je beba pa mu je samo do igre..ali nadam se da cu jednom imati tu cast da me probudi njegovo lizkanje po nosu :wub:

Hahahahahahhhhhaaaa :zeko7: to je normalno,moji dok su bili mali to je bilo strasno nemirni uzas ali kako su stariji sve su bolji i bolji,svakakve cirkuse su mi priredjivali pre od piskenja po licu i kosi do toga da sam ostajala bez pramenova kose jer zu u toku noci cupkali ali nisu jeli naravno,posteljina su upropastili nezna im se broj a za jos ludorija bolje da nepisem :nowink: sada sva sreca pa su tu i tamo mirni manje prave nereda ali dodje im zuta minuta :P
Mali Dino

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan