Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela
altan je napisao/la:nemam na srecu iskustva s apscesima tako da cu ti samo zazeljet da sve bude ok i da se zeko sto brze oporavi..znam jedino da je kod operacija apscesa potrebno izvaditi cijelu kapsulu..jer ako se samo pocisti, a kapsula ostane onda ce vjerojatno ponovno napuniti gnojem..nadam se dakle da ju je vet izvadio..a gdje je tocno na nosicu?
markiza je napisao/la:Jadan zeko bas se napatioZelim ti da sto pre ozdravi, nemam ja iskustva sa time ali po tvom opisu mi deluje ok, boli ga i to je nesto sto je normalno posle operacije, jedino ne znam dal mozes od veta traziti da mu da nesto za bolove i dal to sme da daje neka me neko iskusniji ispravi ?! Ali ovako si mu ti dosta pomogla, ako ga hranis na spric iako je on redovno piskio i kakio to je super. Samo mu prati probavu dal redovno kaki i piski iako je to ok vremenom ce sigurno i zeko ti biti bolje kad ga malo bol umine. Ako je veterinar sve lepo ocistio i sredio mislim da ce biti onda sve ok. Svakako ce ti se javiti neko iskusniji a ja ti zelim da ti zeko bude dobro i da se brzo oporavi. Sve najbolje zelim tebi i tvom zeku
Javljaj kako je....
iwona je napisao/la:evo ovako da pocnem ispocetka..sve je pocelo suzenjem oka,otisla sam veterinaru i dao mi je kapi za oci,maxitrol.nakon par dana stavljanja kapi,vidjela sam da je suzenje jos gore,ida mu je oko crveno od toga,nakon toga prestala sam mu to kapati.odem opet kod vezerinara i kaze on meni da je to pojacan sekret iz ociju i da se to dogadja kod albino kunica,jer imaju osjetljive oci..od toga je proslo par mjeseci(inace je on normalno jeo i nije pokazivao nikakve znakove da ima problema sa zubicima)dok nisam primjetila kvrzicu na nosu,to je bila subota..nazovem ja veterinara,kaze on vjerovatno je apsces i ako je da dodjemo u ponedjeljak da ga pregleda..u ponedjeljak odemo mi,naravno potvrdili su apsces i rekli da dodjemo u utorak,da ce ga operirati,jer bi mu on dao antibiotik prvo..ja sam ga sve dok nismo otisli nudila hranom i fino je jeo..danas smo ga odvezli i operacija je trajala duze,neznam tocno kad su poceli,ali pretpostavljam od 2 do 5..dolazimo mi po njega,i sad mene je to uplasilo,rana je velika,apsces je bio velik,rekao je da mu je uzvadio dvije zlice gnoja,ali nije ju mogao ostaviti otvorenu,posto je to veliko,pa je morao staviti otvoreni dren,ima dva sava i izvadili su mu zub od kojeg je kazu krenila ta upala..takodjer me brine kako dise,kao da ima nesto u nosicu,kad udahne cuje se nekakav zvuk,neznam kako da to opisem..ovako mi se cini relativno dobro,dobio je analgetik ali vidim da ga sveboli,jer nezeli sam jesti,pa sam mu morala na spricu davati hranu,i fino je htio papat,vec je isao sam piti vode iz njegove bocice(u vodu sam stavila prodigest za crijevnu floru,to je veterinar preporucio)i imao je stolicu i piskio je..jako me strah kako ce sve to zavrsiti,on trenutno vecinom lezi i odmara u kavezu..jako sam tuzna,nemogu se smiriti a i inace sam panicar jer strasno mi ga je gledati takvoga..jer netko imao iskustva s takvim apscesom,kako mu mogu pomoci da mu olaksam,nezelim da se pati?! :(
ars je napisao/la:Šteta što veterinar nije odmah pogledao zube kad je krenulo suzenje oka jer to je jako često povezano, pogotovo ako ima pojačani sekret, jer moguće da je gnoj krenuo na oko van kroz suzni kanal. Trebalo je već tad isprati i staviti na antibiotik i to barem na tjedan dana.
Jel sad na antibioticima? Iz mog iskustva mislim da bi trebalo, benzapen ili enroxil, ovisi koliko je jaka upala i kakvo je opće stanje zeke... Kakva mu je probava? Probaj mu davati sijeno, makar sjeckano..što prije ga počne jesti to bolje. Zub super da je izvađen jer takve zube ne vrijedi spašavati, uvijek će oko njih biti neko žarište. Samo ovo što je altan pitala je najvažnije... jesi sigurna da je izvađena kapsula apscesa? Kod moje Lole ju nisu mogli izvaditi pa se i dalje stalno puni gnojem, ali ona se normalno ponaša i ne boli ju to pa nam je utoliko lakše.
ars je napisao/la:Super da je probava ok. A rendgen? Ako nije, to bi trebalo obaviti... za svaki slučaj. Koji antibiotik dobiva, jel znaš možda? Meni se čini ok ovaj tretman koji primjenjuje tvoj veterinar.. vjerujem da će biti ok na kraju. Nemoj paničariti, sa apscesom se može živjeti normalno, kao npr mi. Prošle su skoro dvije godine od njene dijagnoze, veterinari su se zgražali (udomljena je s tim na bradi, da ne misliš da ju mi nismo liječili) i sažalijevali ju, a ona je sve ovo vrijeme normalan veseli zeko koji papa puno sijena i ima super kuglice i dobre ostale zubiće. Samo što povremeno čistimo taj gnoj i to boli, ali preživimo.
freda je napisao/la:vidjeli smo se danas ko dr. doolitla, evo prije pola sata, ja sam svog zeku ostavila na skracivanju zubi.
nadam se da je vas zeko bolje.
rekla sam tehnicaru da se javis ini i lady stardust za critical care, najbitnije je sada da jede. i rodikolan za crijevnu floru.
ili mu namoci hranu u toplu vodu i na spricu ga hraniti.
na zalost ne stignem procitati sad sve postove, ali eto to je meni jako pomoglo.
sretno!
altan je napisao/la:meni je malo sumnjivo to s ispiranjem i drenom..jer ako je kapsula vani mislim da se onda nema vise sta ispirati..mozda se varam i voljela bih da me netko ispravi..sto se hrane tice..dok god zeko jede sam ne treba ga hraniti na spricu..usitnjena hrana i banana su super..ja bih mozda jos kupila calopet pastu..ona ce mu dati jos vise energije..calopet paste navodno ima u pet centrima
Natrag na Zdravstvene rasprave
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.