Zeko razmaženko

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Zeko razmaženko

PostPostao/la Zeko Punđo » pet lis 01, 2010 19:21 pm

E ovako, imam problem sa zekom. Kad sam ga tek dobila nekoliko puta se desilo da pocne da skace u toku noci i onda ja, da ne bi razbudio sve u kuci, ustanem i mazim ga dok ne zaspi. Medjutim on je sad postao bezobrazan i to radi svaku noc da bi privukao paznju. Pokusala sam da ga mazim sat vremena prije nego sto legnem al' on ipak oko 3, 4 pocne da skace. Sinoc sam pokusala da ga ignorisem al' naravno nije upalilo. Ne znam zasto je to na pocetku radio, mozda zbog straha ili dosade ali sada skoci 2, 3 puta, odnosno lupi a onda stane na zadnje nogice i gleda da li cu ustati. Kad vidi da ja ustajem odmah se namjesti u njegovu cuvenu pozu za mazenje. Ja stvarno volim sto je on maza ali ne volim sto je toliko razmazen. Da li postoji mogucnost da prestane to da radi, odnosno sta treba da uradim da bi prestao jer je stvarno bez veze da me budi ujutru u pola 4 svako jutro jer se njemu mazi? Pomozite miiii :sad:
:wub: :cool: :belj:
Zeko Punđo
Kunić
Kunić

Re: Zeko razmaženko

PostPostao/la warped » pet lis 01, 2010 23:19 pm

Nabavi mu curu da ga ona mazi. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub lis 02, 2010 9:40 am

To vecina njih isto radi jer zele van....neki su probavali sa tim da im pokriju kavez preko noci naravno s tim da im ostave otkriveno malo zbog zraka....ili probaj da ga pustis slobodngo u svojoj sobi preko noci....oni su najaktivniji ujutro i navecer,nemogu oni spavat u komadu 8 sati kad i covjek :wink: jos ako je beba i zaigran,cuj njemu je dosadno dok ti spavas :rolleyes: ....mislim da se svatko tko ima zivotinju doma moze pozdravit sa svojim snom kakvog je imao prije :D
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la warped » sub lis 02, 2010 12:16 pm

A stekne se neki zajednički bioritam nakon nekog vremena... Ja sam imala jako aktivnog i zaigranog hrčka koji je bio zatvoren samo preko noći (i dok mene nije bilo, šta je rijetko) i ispočetka me izluđivao noću jer se manijakalno vrtio u kolutu (koji je škripao!) i grizao rešetke jer je htio van. Nakon nekog vremena je on smanjio količinu buke, a ja sam se na to priviknula. Isto tako kad sam dobila zeku koja je isto jako aktivna i zaigrana prvih tjedan dana sam spavala svega 4 sata svaku noć. Ima veliki kavez i stalno je trčala po njemu, praveći groznu buku. Ali isto se s vremenom količina te buke smanjila (sad se većinom izležava s pokojom turom trčanja), a ja sam se i na to priviknula. Sad spavam ko beba. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko Punđo » sub lis 02, 2010 17:06 pm

Rado bih mu nabavila curu al' mama se jos nije pomirila ni sa ovim kog sam dobila za rodjendan. :D Pusten je on preko dana al' uvece me izludjuje.. :sad: Tebe je izludjivala prvih sedam dana a meni moj zeko ovo radi vec mjesec i po... :blink: Malo je mirniji kad mu ostavim upaljenu lampu preko noci tako da se sad navikavam da spavam sa svjetlom ;D izludice me ovaj razmazenko... :ljut:
Zeko Punđo
Kunić
Kunić

PostPostao/la warped » sub lis 02, 2010 17:27 pm

Moja se, sasvim suprotno, smiri kad gasim svjetlo jer je to znak da idemo spavat. ;D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sub lis 02, 2010 20:15 pm

Cuj, tu ti nema pomoci dok je mali... :nowink: Kad malo odraste smirit ce se, ali mene Andja i dan danas budi svako jutro oko 5 ipo-6, ljeti jos ranije-zimi nesto kasnije, ali OBAVEZNO to radi, nije prosao niti jedan dan u ovih godinu i pol da me nije probudila... tad joj dam jesti i smiri se, mislim sad se smiri, kad je bila manja to nije palilo kod nje, tad bi pojela i onda trkala se po sobi, najdraze joj je bilo ko formula proletiti po krevetu izmedju mene i dragog...sta formula URAGAN! :D

a jos nema kaveza nikako... tako da ce se tvoj uhonja vjerovatno smiriti kad malo odraste a dotad se naoruzaj strpljenjem :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » uto lis 05, 2010 21:07 pm

ja sam muku mucila sa mojim dok je bio mali.nisam mogla spavati u 3-4 ujutru me budi grize kavez komata se skace lupa sve dok ne upalim svetlo i ne uzmem ga,jedno vreme sam ga nocu i hranila al se izbezobrazi i tako me je mucio par meseci svakog dana sam imala podocnjake i bila sam neopisivo umorna :blush: posle se nekako i sam smirio.sada kada ugasim svetlo on po obicaju gricka malo seno pije vode i cujem kada legne sam :D nesto je postao jako miran kada je u kavezu a zato kada izadje je nemoguc samo skace gricka i istrazuje naj vise voli kada ga pustim na moj krevet nece nigde drugde samo hoce da je na mom krevetu :P
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko Punđo » sri lis 06, 2010 17:01 pm

Moj je miran poslednjih nekoliko dana i to zato sto spavam sa upaljenom lampom, ako slucajnom ugasim eto belaja, beba podivlja :) mozda se on ipak samo plasi.. ne znam ni ja vise sta da mislim.. :hm:
Zeko Punđo
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 17:25 pm

mog sam jedva navikla kad ugasim svetlo da zna da je vreme za spavanje.dok je bio manji i meni je gorelo svetlo cak nisam ja mogla spavati a on je uzivao :P
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko Punđo » sri lis 06, 2010 17:28 pm

Aha, znaci slicnu muku mucimo :) tj ti si mucila... naucice i on, samo sto mu treba vremena.. valjda.. :D
Zeko Punđo
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 17:32 pm

da bas tako kukala sam svakog dana hronicno sam bila umorna sA podocnjacima vec mi je bivalo jako lose i tako sam gurala par meseci dok se nije konacno smirio ne znam porastao je sada mu je mali kavez a ranije je mogao da skoci iz dva puta sad se smanjilo na jedan skok :sad: mozda i zbog manjka prostora ne znam... ali te dane nikada necu zaboraviti :zeko7: kao da sam imala bebu koja se budi trazi nicu da jede treba svetlo itd... :zeko7:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko Punđo » sri lis 06, 2010 17:37 pm

Podnijela bih ja sto on skace nocu, al' on uvijek skace kad ja ujutru imam neki ispit ili nesto bitno za sta treba da budem odmorna.. :) mali bezobraznik :cool:
Zeko Punđo
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » sri lis 06, 2010 17:46 pm

sada redovno to radi:kada mu je dosadno ili sta vec,tako kopa po kavezu plastiku,pa uzme igracku sa zvoncetom pa zvoni dok ja ne ustanem da bi mu dala da jede i kad vidi da podignem glavu on odma legne da spava mali bezobrazan :lud: al sve mu oprastam :zeko7: a isto kao da zna kada mi je nesto vazno pa prosto poludi u kavezu i neda mi da imam normalan san :blush:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan