Re: Molim vas pomozite mi

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la Alita » ned tra 17, 2011 22:00 pm

Koliko imas godina, Majo?
Prije no si nabavljala kunice si definitivno morala prouciti forum, prvotno prehranu i smjestaj, te onda o kastraciji i sterilizaciji.
Ljudi se 'deru' jer se ponasas krajnje neodgovorno prema kunicima i zato cu jos jednom naglasiti - koliko imas godina?

edit. - sad sam potrazila i vidjela da si negdje napisala da imas 19/20 godina?
Pardon, ali po nacinu pisanja i postovima se lako zakljuci da imas 11 godina, capsanje i nedostatak interpunkcije navedu covjeka na svakakve zakljucke, a i tisucu 'ja bih' postova :blink:
I prije vise od mjesec dana su ti vec rekli da pazljivo i dobro proucis forum i savjete i upute prije no nabavis zeku. :huh:
Alita
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » ned tra 17, 2011 22:16 pm

maja19922 je napisao/la:nisam znala da nesmiju salatu zašt me napadate dajte mi savjet tražiila sam pomoć a ne da me napadate a nisam znala da je to tako onda cu ih svakako sterilizirat i kastirat nisam znala da je tako loše za njih...malo me pogađa kad se tak dereš i pričaš kao da ja želim zlo svojim zekicama otkud sam znala da salatu nesmiju

niko se ne dere na tebe, samo ti hoce pomoci..kad si pregovarala da udomis zeku, rekla si da si spremna i da ces se brinuti o njima, a sad i sama govoris da ne znas o njima puno..onaj ko je sa zanimanjem procitao forum, znao bi ove stvari bez da mu se napominje...nemoj se naci uvrijedjena, ali moj savjet je da jos jednom procitas o prehrani i dobro zapamtis sta smiju jesti a sta ne, jer upravo prehrana ima velikog uticaja na zdravlje i duzinu njihovih zivota
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la maja19922 » ned tra 17, 2011 22:57 pm

imam skoro 20 god i brinem se o njima najbolje što znam i vec satima čitam forum
maja19922
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned tra 17, 2011 23:28 pm

Maja, s obzirom da imaš već toliko godina, dovoljno si stara da si mogla znati da najprije moraš naučiti kako držati kuniće, kako ih hraniti i što znači imati par, dečka i curu. Po meni su to uvjeti koji moraju biti zadovoljeni da bi se imao kućni ljubimac. ZNANJE, a ne to što ih ti maziš cijelo vrijeme.

Poslušaj što ti se govori. SALATU NIKADA!!! Do 5-6 mjeseci starosti NE SMIJU SVJEŽU HRANU. Za sada samo hrana za juniore i sijeno, naravno za piće UVIJEK VODA.

Kada budu spolno zreli treba ih razdvojiti da se ne bi parili. Ako ona ostane trudna kao premlada može se lako desiti da rodi mrtve bebe ili da ih ubije nakon što ih okoti. Da ne govorimo što bi to značilo za njenu psihu.
Kada dečko navrši 6 mjeseci OBAVEZNO na kastraciju jer jednostavno nema razloga da imaš bebe. Što ćeš s njima? Ne vjerujem niti da znaš odrediti spol. Onda će bebe uskoro biti spolno zrele i one imati bebe i tako dalje.

Lijepo prouči sve na forumu, što ti nije jasno pitaj i poslušaj savjete. Dok su ovako mali svaka greška, pogotovo u prehrani ih može stajati života.

Nadam se da ćeš nas poslušati i da ćeš zajedno sa svojim zekanima još dugo biti na ovom forumu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Martina0 » čet tra 28, 2011 13:14 pm

hej svima!
malo sam čitala vaš forum i stvarno ste mi puno pomogli :nowink:
ali imam nekoliko pitanja pa se nadam da će biti koja dobra duša koja će mi pomoći... moj zeko ima 2 mjeseca(dobila sam ga prije nekoliko dana) i čitala sam o higijeni i tamo se spominju zdravi zubi, naime moj zeko ima gornje zube crne (pri vrhovima) a doljnji su počeli tamniti... što da radim?
što se tiće prehrane, do sad sam ga hranila sa travom(uglavnom listovi maslačka i trava obična) koju ostavim da ostoji jedan dan. danas sam mu dala i listova jabuke i trupac, no to je odbio jest i puno manje sad jede, jel je to zato što sam mu pomješala i ostaje biljke? danas bi trebala nabavit sjena tako da se nadam da će to htjet jesti...
također sam čitala da on kad tad nauči vršit nuždu u svoju posudicu, no on vrši i u posudicu i svugdje okolo =/ i sad se već lagano osjeti po urinu, jest da ja uvijek očisti kad se on "uneredi" ali ne pomaže. lagano je počelo smrdit i oko kaveza i nadam se da se to nekako može spriječiti? čistim ali urin se osjeti =/ a ne želim ga vadit van iz sobe... a i postoji problem,sljedeći tjedan krećem u školi što znaći da me neće biti od 7 do 3 kod kuće, sve me strah i pomislit na što će ličiti kavez kad dođem kući.... :zeko4:
svaka pomoć je dobro došla... :zeko3:
Martina0
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet tra 28, 2011 13:24 pm

Obavezno procitati prvo prehranu:

viewtopic.php?f=6&t=246

Zeko od 2 mjeseca nebi jos trebao jesti svjeze,ni povrce ni voce,nista zeleno do 5,6 mjeseca starosti...jel zeko ima svoju suhu hranu? kako mislis tek trebas dobit sijeno,to znaci da nije uopce jeo sijeno dosada ili? moj savjet da dobro proucis prehranu prvo jer krivom hranom mozes izazvat vise zla nego koristi. Suha hrana za juniore i sijeno bi trebala bit osnova prehrane,i naravno svjeza voda,samo to.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » čet tra 28, 2011 13:39 pm

Martina0 je napisao/la:hej svima!
malo sam čitala vaš forum i stvarno ste mi puno pomogli :nowink:
ali imam nekoliko pitanja pa se nadam da će biti koja dobra duša koja će mi pomoći... moj zeko ima 2 mjeseca(dobila sam ga prije nekoliko dana) i čitala sam o higijeni i tamo se spominju zdravi zubi, naime moj zeko ima gornje zube crne (pri vrhovima) a doljnji su počeli tamniti... što da radim?
što se tiće prehrane, do sad sam ga hranila sa travom(uglavnom listovi maslačka i trava obična) koju ostavim da ostoji jedan dan. danas sam mu dala i listova jabuke i trupac, no to je odbio jest i puno manje sad jede, jel je to zato što sam mu pomješala i ostaje biljke? danas bi trebala nabavit sjena tako da se nadam da će to htjet jesti...
također sam čitala da on kad tad nauči vršit nuždu u svoju posudicu, no on vrši i u posudicu i svugdje okolo =/ i sad se već lagano osjeti po urinu, jest da ja uvijek očisti kad se on "uneredi" ali ne pomaže. lagano je počelo smrdit i oko kaveza i nadam se da se to nekako može spriječiti? čistim ali urin se osjeti =/ a ne želim ga vadit van iz sobe... a i postoji problem,sljedeći tjedan krećem u školi što znaći da me neće biti od 7 do 3 kod kuće, sve me strah i pomislit na što će ličiti kavez kad dođem kući.... :zeko4:
svaka pomoć je dobro došla... :zeko3:

Uh, mrzim bit neugodna i pametovati, ali što si ti čitala ako nisi pročitala ono najvažnije? Kunić mlađi od 6 mjeseci ne smije jesti NIŠTA OD SVJEŽE HRANE, samo i isključivo SUHU HRANU ZA MALE KUNIĆE (Versele Laga - Cuni Junior) I NEOGRANIČENU KOLIČINU SIJENA. Tek sad nabavljaš sijeno? Zašto? Sijeno je najvažnija i najzdravija njihova hrana, da im daješ ne znam kako kvalitetnu i dobru hranu, sijena mora biti uvijek, i nikad ga ne smije ponestati u kavezu, čim pojede, stavljaš još, i redovito dodaješ svježe jer neki baš ne vole ovo koje previše stoji. Ja svojima nekad po 10 puta dnevno ubacujem svježe sijeno, najbolje domaće.

Post iznad tvog ti sve ovo piše, čitaj!

Za wc... opet, imaš temu "WC", tamo ćeš sve naći o tome. Kakva je podloga u posudici koja služi kao wc? Piljevinu izbjegavaj, kupi drvene pelete (veliku vreću, dođe 40 kn u Bauhausu i traje mjesecima), i neka na to obavlja nuždu, neće se osjetiti nikakav smrad. A s vremenom će naučiti da je u posudici wc i to je to. A na što će ličiti kavez... Pa on je maleni još, bit će brlog i kuršluš, pa što? To je njegov dom, neka ima pravo po njemu ostavljati kuglice dok se ne nauči, kavez ne treba ličiti na kuću za barbike nego dom životinje kojoj je prirodno da nekad napravi nered.

Odakle si, Martina? Imaš gdje kupiti tu hranu za male kuniće i pelete? Kako nabavljaš sijeno?
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet tra 28, 2011 13:58 pm

Jel zeko uopce izlazi van iz gajbe? dali mozes poslikat te zube da se vidi to o cemu pricas i dali imas veterinara blizu koji ima iskustva sa kunicima? odakle si? slazem se sa ars,nabavi drvene pelete,sve ti pise u temi o wc-u i nista nece smrdit,kako drugima ne smrdi...piljevina se lako usmrdi,ovi drveni peleti upijaju dobro i ne vidim zasto bi smrdilo....oni imaju inace malo jaci miris urina,to je jednostavno tako. ali uz redovito ciscenje i odgovarajucu podlogu,sve treba bit u redu.

Evo tu o drvenim peletima,pise gdje ih se moze nabavit i imas sliku na ja mislim 6. stranici kako izgledaju:

viewtopic.php?f=7&t=1325
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 04, 2011 20:04 pm

Ja ću biti još zločestija pa ću komentirati da mi ovakvi postovi već polako smrde na provokacije, a ne na stvarno stanje.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ars » sri svi 04, 2011 22:23 pm

zeko Simba je napisao/la:Ja ću biti još zločestija pa ću komentirati da mi ovakvi postovi već polako smrde na provokacije, a ne na stvarno stanje.

daj bože, mada što to onda govori o tim ljudima...
Martina je bila par puta online otkad su joj postani moji i sanjitini odgovori i nije ništa napisala :ljut:
ars
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan