Martina0 je napisao/la:hej svima!
malo sam čitala vaš forum i stvarno ste mi puno pomogli
ali imam nekoliko pitanja pa se nadam da će biti koja dobra duša koja će mi pomoći... moj zeko ima 2 mjeseca(dobila sam ga prije nekoliko dana) i čitala sam o higijeni i tamo se spominju zdravi zubi, naime moj zeko ima gornje zube crne (pri vrhovima) a doljnji su počeli tamniti... što da radim?
što se tiće prehrane, do sad sam ga hranila sa travom(uglavnom listovi maslačka i trava obična) koju ostavim da ostoji jedan dan. danas sam mu dala i listova jabuke i trupac, no to je odbio jest i puno manje sad jede, jel je to zato što sam mu pomješala i ostaje biljke? danas bi trebala nabavit sjena tako da se nadam da će to htjet jesti...
također sam čitala da on kad tad nauči vršit nuždu u svoju posudicu, no on vrši i u posudicu i svugdje okolo =/ i sad se već lagano osjeti po urinu, jest da ja uvijek očisti kad se on "uneredi" ali ne pomaže. lagano je počelo smrdit i oko kaveza i nadam se da se to nekako može spriječiti? čistim ali urin se osjeti =/ a ne želim ga vadit van iz sobe... a i postoji problem,sljedeći tjedan krećem u školi što znaći da me neće biti od 7 do 3 kod kuće, sve me strah i pomislit na što će ličiti kavez kad dođem kući....
svaka pomoć je dobro došla...

Uh, mrzim bit neugodna i pametovati, ali što si ti čitala ako nisi pročitala ono najvažnije? Kunić mlađi od 6 mjeseci ne smije jesti NIŠTA OD SVJEŽE HRANE, samo i isključivo SUHU HRANU ZA MALE KUNIĆE (Versele Laga - Cuni Junior) I NEOGRANIČENU KOLIČINU SIJENA. Tek sad nabavljaš sijeno? Zašto? Sijeno je najvažnija i najzdravija njihova hrana, da im daješ ne znam kako kvalitetnu i dobru hranu, sijena mora biti uvijek, i nikad ga ne smije ponestati u kavezu, čim pojede, stavljaš još, i redovito dodaješ svježe jer neki baš ne vole ovo koje previše stoji. Ja svojima nekad po 10 puta dnevno ubacujem svježe sijeno, najbolje domaće.
Post iznad tvog ti sve ovo piše, čitaj!
Za wc... opet, imaš temu "WC", tamo ćeš sve naći o tome. Kakva je podloga u posudici koja služi kao wc? Piljevinu izbjegavaj, kupi drvene pelete (veliku vreću, dođe 40 kn u Bauhausu i traje mjesecima), i neka na to obavlja nuždu, neće se osjetiti nikakav smrad. A s vremenom će naučiti da je u posudici wc i to je to. A na što će ličiti kavez... Pa on je maleni još, bit će brlog i kuršluš, pa što? To je njegov dom, neka ima pravo po njemu ostavljati kuglice dok se ne nauči, kavez ne treba ličiti na kuću za barbike nego dom životinje kojoj je prirodno da nekad napravi nered.
Odakle si, Martina? Imaš gdje kupiti tu hranu za male kuniće i pelete? Kako nabavljaš sijeno?