SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: SUŽIVOT KUNIĆA I KUNIĆA, UPOZNAVANJE

PostPostao/la Iva » pet ruj 09, 2011 13:19 pm

da cura i dečko,dečko je kastriran
dečko non-stop bježi od cure,a ona bi se potukla..
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » pet ruj 09, 2011 13:59 pm

Ona divlja jer je hormonalna.. Inace u pocetku zna biti toga, tuce i naskakivanja, ali ja bih nju sterilizirala svakako, sto zbog hormona, sto zbog tumora..
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pet ruj 09, 2011 14:37 pm

ars je napisao/la:Ona divlja jer je hormonalna.. Inace u pocetku zna biti toga, tuce i naskakivanja, ali ja bih nju sterilizirala svakako, sto zbog hormona, sto zbog tumora..

sam kaj ju u Imotskom nema tko sterilizirat
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Iva » pet ruj 09, 2011 18:40 pm

altan je napisao/la:
ars je napisao/la:Ona divlja jer je hormonalna.. Inace u pocetku zna biti toga, tuce i naskakivanja, ali ja bih nju sterilizirala svakako, sto zbog hormona, sto zbog tumora..

sam kaj ju u Imotskom nema tko sterilizirat

upravo to :ljut:
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » uto ruj 13, 2011 19:03 pm

imam predobru vjest-napokon :)
nuni i nella se slažu,treba joša malo vremena da se nuni privikne,jer kad ih pustim skupa nuni bježi od nje nekih 5 minuta i onda više ništa.mogu biti skpua,samo treba malo više vremena pa će i spavat skupa :zekoo3:
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sabs&kibla » sri lis 26, 2011 8:25 am

Draga ekipo... Imam problemčić, ne znam dali je netko to već pisao ali moram tražiti savjet. Imam curu Kiblu staru godinu i 7 mjecseci i dečko i ja smo odlučili uzeti još jednog dečka... Jučer smo kupili 2 mjeseca starog dečka...nisam prije toga pročitala topic i nisam imala pojma što radim, dečka sam zatvorila u kiblin bivši kavez a nju sam pustila da baulja oko njega misleći da će ga početi ljubiti i voljeti...no ona je podivljala...pokušava ga ugristi kroz ogradu, mene je napala jer mirisima na njega, cijelo vrijeme kruži oko njegovog kaveza :lud:
Što se njega tiče on je divan, nije plah, zainteresiran je, mazan, stalno gura njuskicu za kiblom i želi se družiti....
Problem je u tome što se stvarno, realno bojim da ako ih pustim u neutralnoj sobi da bi ga ona ozlijedila....
Šta da radim, dal da ih pustim da se preko kaveza upoznaju i zavole...jer je ona neusporedivo veća i jača od njega?? Ne želimo ga vratiti on je meden...
If you don't know where you are going, any road will take you there.
sabs&kibla
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » sri lis 26, 2011 10:29 am

Je li ona sterilizirana?
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sabs&kibla » sri lis 26, 2011 10:44 am

Je sterilizirana je...ali je jako živahna i puna energije
sabs&kibla
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » sri lis 26, 2011 11:53 am

ja bi ih pustila jos neko vrijeme da se njuskaju preko kaveza...zecica je sad ljubomorna jer se neko usudio dirati u njeno vlasnistvo; stan, tebe i sl... bolje je da se upoznavaju nekoliko dana pa cak i sedmica, jer ako se na pocetku potuku onda ce ti trebati duplo vise vremena da ih sprijateljis...

ja se sad dvoumim da li je bolje da ih naizmjenicno pustas iz kaveza, tako da i novi zeko ima mogucnost da obiljezi stan svojim mirisom, ili je pak bolje da prvi kontakt bude na neutralnom teritoriju... :lud:
pricekaj ove iskusnije da ti kazu, a do tad ih ne "spajaj" direktno...
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » sri lis 26, 2011 17:28 pm

ne znam kakve resetke imas na tom kavezu, ali moras pazit da ga ne uspije zgrabit..jesi sigurno da je malisa decko? kad tako kruzi oko kaveza i pokusava ga napast sta ti radis u tom trenutku? jer vrlo je bitno da sprjecavas svaki njen pokusaj napada..ona mora znat da se to ne smije..problem je ako je ona razmazena i inace sefuje po kuci..zato je vazno da je covjek sef pa onda nema problema..kunice ne treba pustat da se sami razracunavaju iako vjerujem da se mnogi ovdje nece sloziti samnom..nemoj ih spajat jos
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sabs&kibla » sri lis 26, 2011 17:52 pm

Rešetke su dovoljno male, ne stigne ga scepati...poprilično sam sigurna da je dečko. Svaki njen pokušaj da ga napadne spriječimo tako da joj glavu gurnem na pod i tad se smiri. Ona sad gleda u njegov kavez ša znatiželjom ali je sad mali nju pokušao ogrebst preko rešetke...ludi su. Ja ću ih pustiti ovako još par dana pa ih možda pustim zajedno. Dal da njega pustam dok je ona zatvorena? Pokušala sam jednom ali ona je podivljala u kavezu...inače je malo razmazena ali zna tko je gazda u kući...
sabs&kibla
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri lis 26, 2011 18:08 pm

pa pustaj naizmjence..tako sam ja..samo je bitno da si uvijek prisutna i da sprjecavas nezeljeno ponasanje..dakle ni on ni ona ne smiju ludovat..tek kad se smire oboje onda mozes razmisljat o spajanju..bilo bi super da si 100 % sigurna da je decko
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sabs&kibla » sri lis 26, 2011 18:35 pm

Hvala, tako ću u napraviti...ne mogu biti 100% sigurna ali mu se nazire pimpać tamo
sabs&kibla
Zečić
Zečić

PostPostao/la sabs&kibla » pet lis 28, 2011 8:38 am

Altan, ispričaj mi kako je to izgledalo kod tebe jer meni se ovo čini ko sizifova bitka, taman se Kibla malo smiri pa ju đuro napadne i obrnuto... Još je novo to što ga je Kibla počela ignorirati, više ne ide tako često do njegovog kaveza, samo prođe kraj njega nezainteresirano. Što to znači?
sabs&kibla
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet lis 28, 2011 21:30 pm

pa kod mene nije bilo bas tako..Moca je uglavnom ignorirala Naira, a on je od kad je stigao je ludo zaljubljen u nju..na pocetku sam ih pustala zajedno, a kad je Nairo postao naporan pocela sam ih pustat naizmjence..kad bi bili tako pusteni Nairo bi najcesce visio kod mocine gajbe, a Mo kad je bila pustena bi visila samnom..
Super sto se Kibla smirila..ocito je pocela prihvacat cinjenicu da je mali tu i da ce ocito ostat..on je vjerojatno malko lud jer ga pocinju prat hormoni..dok god se on ne smiri ne bih ih pustala zajedno pa makar to znacilo naizmjenicno pustanje sve dok njega ne kastriram..tako je nekako kod nas bilo..Niaro je dosao s 2 mjeseca..nes kratko bio pustan s njom (pod mojim nadzorom)..pa su ga poceli prat hormoni i od tad su pustani naizmjence sve dok njega nisam kastrirala (iako je Moca tada vec bila sterilizirana) pa jos i malo nakon toga (dok mu se hormoni nisu iscistili)..
kazem ovo je moj nacin razmisljanja..mnogi ovdje zagovaraju da ih se pusti zajedno dok ne ustanove hijerarhiju i sl..al kazem ja sam protiv toga jer smatram da kao gazda u kuci jedino ja imam pravo uspostavljat hijerarhiju, a ostali se moraju prilagodit..i sve mi fino funkcionira..zeci su mirni i zadovoljni jer se ne moraju nikome dokazivat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan