Izbacivanje peleta

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Biste li izbacili pelete iz prehrane svog kunića?

Da, svakako.
4
9%
Da, najvjerojatnije.
3
6%
Ne znam, možda.
10
21%
Ne, sumnjam.
11
23%
Ne, nikako.
19
40%

Ukupno glasova : 47

Re: Izbacivanje peleta

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 15:42 pm

na svakoj hrani imaš sastav,on jamci kvalitetu! dali ti znaš što je biljni nusproizvod?i ne mi nemamo pojma što sve oni trpaju unutra isto kao što ti nemaš info koja je kolićina pesticida i povrću koje daješ,dali ti isto raste pored autoceste ili u strogo kontroliranim uvjetima,piški li pas po njemu i tko ga i kako bere,skladišti,prevozi i prodaje!Jednako tako nemaš ni info kolika je zagađenost tla na kojem to isto raste...jel tak?Pa onda možemo povući paralelu da nam je ipak jednako isto sa čime hranimo?Mada ću ja ipak više vjerovati peletu koji je napravljen od sijena i biljnih nusproizvoda ,iza njega stoji ime tvornice koja ga proizvodi a sastav mu je na deklaraciji!Iza povrća koje nije iz mog vrta stoji samo bakica koja može prićat bajke!ustvari,ponekad mi nije jasno kaj pokušavaš dokazat?ak možeš reći?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 16:23 pm

dobro, okej, hrani s čim hoćeš ,nije me briga.ako ti vjeruješ u to onda dobro.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 16:25 pm

IV@N@ je napisao/la:dobro, okej, hrani s čim hoćeš ,nije me briga.ako ti vjeruješ u to onda dobro.
nisi mi odgovorila na pitanje?Ili bježiš kad nemaš argumenata....?
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 16:48 pm

gledaj...sve to stoji, sve je zagađeno uključujući i zrak koji udišemo ,ali zar hoćeš reći da je za bilo koje biće bolja umjetna (prerađena) hrana od one prave?zar je za nas bolje da jedemo gotova jela i pijemo umjetne sokove?ne bih rekla...
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 16:58 pm

očito je da ne čitaš što sam napisala....napisala sam da je to sve isto,tj. da je apsolutno svejedno! isto tako sam napisala da imam mogućnosti kvalitetno hraniti i da peletice jedemo jednom na dan! tražila sam da mi odgovoriš što želiš postići izjavama da oni koji ne hrane svježom hranom jer nemaju mogućnosti ,izbora ili nečeg trećeg rade krivo?svatko od nas vjeruj hrani svog kunića najbolje što može i zna,osiguravajući mu pritom adekvatnu svježu i suhu hranu!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 17:01 pm

ne bih rekla da je sve isto ,ali oke...nemam više kaj raspravljat.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 17:05 pm

IV@N@ je napisao/la:gledaj...sve to stoji, sve je zagađeno uključujući i zrak koji udišemo ,ali zar hoćeš reći da je za bilo koje biće bolja umjetna (prerađena) hrana od one prave?zar je za nas bolje da jedemo gotova jela i pijemo umjetne sokove?ne bih rekla...

ideš iz krajnosti u krajnost! po ovome kupiti meso u mesnici npr.pile je jednako isto kupiti hranu kuniću u dućanu.ipak to pile nije iz tvog kokošinjca,ima deklaraciju i sve a ne moramo u njega vjerovati...ili moramo?nitko ne preferira nikakvu umjetnu prehranu niti ne nagovara druge da tako hrane svoje ljubimce. dapače na ovom forumu puno se razgovara i diskutira što i kako ubrati u prirodi,na livadi ,šumi ili nabaviti sam na neki način da bi nam životinje čim zdravije i duže živjele!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 17:08 pm

ugl. ja još uvijek ne znam što pokušavaš postići?Da hranimo kunice samo svježom hranom i sijenom?jel to?
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la IV@N@ » pet ruj 09, 2011 17:15 pm

tako je!nema apsolutno nikakve potrebe da se kunići hrane umjetnom hranom ili ima?sve svoje životinje hranim tako i sve su super zdrave i u odličnoj formi(iguana,pas,štakori i kunići).
iz kojeg uopće razloga daješ pelete?
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » pet ruj 09, 2011 17:26 pm

iz razloga što se moje životinje razmnožavaju,ujedno i doje te je nemoguće osigurati mi kvalitativno i kvantitativno dovoljno svježe hrane za nekoliko obroka dnevno i za sve!ujedno,mladunci se niti ne smiju do određene dobi tako hraniti jer svježa prehrana izaziva kod njih probavne probleme,isto tako može i u odraslih životinja izazvati nedostatak vitamina i avitaminoze te nedostatak elemenata u tragovima. ujedno zelena prehrana bi kroz godinu bila neuravnotežena ili u nekim momentima jednolicna i kao takva probavi neprihvatljiva!nadalje.kod kunića prevelika kolićina hrane koja sadriži puno kalcija a to je veliki postotak zelenjave iz vrta može izazvati probleme sa urinarnim traktom,potencirati razmnožavanje negativnih crijevnih bakterija,nadam i slićno!Eto,zato ja ,zašto drugi neznam ,neka napišu!ali isto tako hranim kako umijem i znam najbolje!Svega po malo,najbolje puno sijena i nikakve dropsiće i slatkiše i eto ti zdravih životinja...
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Anby » sub ruj 10, 2011 0:01 am

Mislim da ivana ima ili je imala samo obicne domace kunice, koji puno bolje podnose "domacu spizu" nego ovi ostali kunici, tipa ovnoliki, lavoglavi i slično... znam iz iskustva po andji, ali opet jedno godinu dana samo sam je hranila sa sijenom i povrcem i opet smo imali problema... suha hrana nam je u red dovela kakicu koja je od povrca bila mekana...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 8:45 am

Anby je napisao/la:Mislim da ivana ima ili je imala samo obicne domace kunice, koji puno bolje podnose "domacu spizu" nego ovi ostali kunici, tipa ovnoliki, lavoglavi i slično... znam iz iskustva po andji, ali opet jedno godinu dana samo sam je hranila sa sijenom i povrcem i opet smo imali problema... suha hrana nam je u red dovela kakicu koja je od povrca bila mekana...

:iagreee: npr,flekica je bila patuljasta i nije ni htjela jesti neko povrće a ja sam se držala toga da joj dajem svega pomalo,naravno od onog što smije jesti i nismo nikada imali nekih problema.a bijelka je domaća kunica i tuče svega,al opet je hranim onim kako sam hranila i flekicu,mislim da nema potrebe biti svojeglava,ako to nije dobro.ali ivana tvoji kunići tvoja stvar.bijelka od kada jede više suhe hrane ima vitaminsku kakicu,jer u bivšeg vlasnika,uzgajivača je bila mekana,hranio ih samo povrćem i djetalinom,imali su katkada sijena i to je to.ja sam izbacila takav način prehrane i hranila je kao i flekicu,znači istina je da nam je suha hrana,kao i kod anby dovela u red kakicu.
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la littlebunny » sub ruj 10, 2011 9:32 am

po meni je svejedno dal je zeko domaći il lavljoglavi,svejedno treba davati raznoliku hranu,suhu pogotovo,radi poboljšanja kuglica
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sub ruj 10, 2011 11:06 am

Ja mislim da peletirana hrana nikako ne moze biti zdravija od prirodne hrane, a to je voce i povrce, sijeno i svjeze bilje. Ali je stabilnija. Stvar je u tome da kada mi dajemo povrce malo nas ga daje pravilno. Npr. citala sam da dnevno trebaju dobiti najmanje tri vrste povrca od kojih jedna mora imati vitamin a. Kolicina povrca ovisi o velicini i tezini kunica, ne smiju dobivati svaki dan isto, treba paziti na kalcij, treba pametno kombinirati povrce s obzirom na udjele vitamina i minerala da ne bi nesto falilo a neceg drugog bilo previse itd. itd. Ja sam nama napravila listu sto davati i u kojim kombinacijama ali naravno nemam niciju potvrdu da je to savrseno i zato, cisto radi ravnoteze u prehrani, ne bih izbacila pelete.
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » sub ruj 10, 2011 11:21 am

ja i moj debeli zec je napisao/la:Ja mislim da peletirana hrana nikako ne moze biti zdravija od prirodne hrane, a to je voce i povrce, sijeno i svjeze bilje. Ali je stabilnija. Stvar je u tome da kada mi dajemo povrce malo nas ga daje pravilno. Npr. citala sam da dnevno trebaju dobiti najmanje tri vrste povrca od kojih jedna mora imati vitamin a. Kolicina povrca ovisi o velicini i tezini kunica, ne smiju dobivati svaki dan isto, treba paziti na kalcij, treba pametno kombinirati povrce s obzirom na udjele vitamina i minerala da ne bi nesto falilo a neceg drugog bilo previse itd. itd. Ja sam nama napravila listu sto davati i u kojim kombinacijama ali naravno nemam niciju potvrdu da je to savrseno i zato, cisto radi ravnoteze u prehrani, ne bih izbacila pelete.

prehrana samo treba biti raznovrsna i onda je savršena.ni mi ljudi neznamo koja hrana sadrži koliko čega pa svejedno je večina nas koja ne jedemo umjetnu hranu zdrava.
priče o savršeno izbalansiranoj hrani su žešće gluposti.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan