Crveni urin

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Crveni urin

PostPostao/la ina » sri pro 19, 2007 21:14 pm

Već nekoliko mjeseci Slavkov urin ima čudnu boju. Zapravo, on popiški urin normalne žućkaste boje, ali vrlo brzo na piljevini i plahti on oksidira u intenzivnu crvenu boju. Nema nikakvih problema koji bi se mogli povezati sa cistitisom, povremeno popiški Ca.
Vjerujem da nema mjesta panici, ali bilo bi mi drago čuti da je još nečiji (svakako zečji) urin takav, :rolleyes:
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sri pro 19, 2007 21:17 pm

Koji suhu hranu Slavnko klopa? u tome zna biti cikle pa oboji mokraću, isto kao i mrkva

Ne moraš brinuti jer krv u mokraći izgleda drugačije :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » sri pro 19, 2007 21:22 pm

Znam da nije krv. Jede Prestige Cuni Nature, u zadnje vrijeme mu dodajem cca 30% Genesis (boja urina pojavila se i prije njega). Ništa se posebno nije promijenilo u prehrani nakon što se počela događati promjena. Prije mu je urin nakon oksidacije imao smeđu boju, a sada ima intenzivnu crvenu.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Andie » sri pro 19, 2007 23:27 pm

i od mog zekaca urin postane crvenkast (ne intenzivno crveno kao kod tvoga) ali nije zuto kao u pocetku...isto papa Cuni Nature od prestigea ali i mrkvicu i persin. Pretpostavila sam da je crvenije od mrkve?! :blink:
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bubica » čet pro 20, 2007 0:46 am

I Bubi je isto postao crven urin, i to nakon cijele one frke s operacijom, pa sad mene svako malo lovi paranoja da joj opet nije nesto... :hm:

Budem malo procackala kaj ima na netu o tome...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 2:17 am

I kod naših, nekome od njih (tko bi znao kome) urin oksidira do krvavo crvene. Nisam sto posto sigurna, ali mislim da se to pojavilo nakon što papaju sijeno od salatice. Možda im neka trava boji urin u crveno, a možda to nema apsolutno nikakve veze sa sijenom. Opet, svi jedu isto, a samo se povremno pojavi neka fleka crvene boje
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet pro 20, 2007 6:49 am

evo, prijavljujem se i ja!

mi ćemo za svaki slučaj napraviti sve pretrage, jer kad smo već bolesni i moramo van, iskoristit ćemo to za sistematski :wink:

za 4 tjedna kad idu na kontrolu osim pluća slikat ćemo i bubrege i mjehur, pa vam javimo kak smo...

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » čet pro 20, 2007 7:10 am

zeko Simba je napisao/la:I kod naših, nekome od njih (tko bi znao kome) urin oksidira do krvavo crvene. Nisam sto posto sigurna, ali mislim da se to pojavilo nakon što papaju sijeno od salatice. Možda im neka trava boji urin u crveno, a možda to nema apsolutno nikakve veze sa sijenom. Opet, svi jedu isto, a samo se povremno pojavi neka fleka crvene boje

Pa ja sam bas pitala Salaticu cega sve ima u njenom sijenu, jer se i meni cini da je to otkad njeno sijeno jede. A jede ga u nenormalnim kolicinama, skoro pa zivi u njenoj vrecici. Vjerojatno maslacak ili nesto slicno...
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Andie » čet pro 20, 2007 11:06 am

Da, i moj papa salaticino sijeno ko blesav (isto boravi u vreci :D ) ali sad vise nisam 100% sigurna da li se to pojavilo kad je poceo papati sijeno ili prije toga :blink:
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la ina » čet pro 20, 2007 13:19 pm

Kad smo kod tog sijena...već počinjem sumljati da je nešto čudno u njemu jer Slavko živi u toj vreći :rolleyes:
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 13:28 pm

Ma salatica ima neki tajni sastojak o kojem oni postaju ovisnici, teeeški ovisnici o sijenu. To ni Sakoman ni svi stručnjaci za ovisnost ne bi iskorijenili :D :D :D
Čim oni trče na sijeno umjesto na suhu hranu kada im ujutro dajem klopu znam da je tu nešto čudno :blink: :P
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » čet pro 20, 2007 14:04 pm

Neka, neka, bar se zubi trose! :D

Mi svako malo izgubimo Bubu, pa ju trazimo po stanu, a onda vidimo da se vrecica mice... ;D
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » čet pro 20, 2007 14:30 pm

Prije bih rekla od ballegarya nego od sijena..možda od paprike :hm:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 14:39 pm

Mi nismo imali ballegarye a piškili smo crveno :rugo:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la pache » čet pro 20, 2007 15:16 pm

zeko Simba je napisao/la:I kod naših, nekome od njih (tko bi znao kome) urin oksidira do krvavo crvene. Nisam sto posto sigurna, ali mislim da se to pojavilo nakon što papaju sijeno od salatice. Možda im neka trava boji urin u crveno, a možda to nema apsolutno nikakve veze sa sijenom. Opet, svi jedu isto, a samo se povremno pojavi neka fleka crvene boje

i nama je isto tako od kada su na prirodnom sijenu
pache
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan