tu sam friška (drugi post), ali otvaram novu temu jer mi u biti prvo pitanje nema veze s ovim sada...
Dakle, imam doma ženkicu, mladu, steriliziranu i preslatku. Jako joj želim naći društvo, ali moram prvo utvrditi par stvari da budem sigurna što da radim (a i da imam argumente za muža koji je prilično protiv)
Naš režim je sljedeći: Eva ima svoj kavez koji je 50x80 sa dodatnom platformom unutra koju smo postavili da ima prizemlje i kat. Ujutro prije nego što krenem na posao je vani čim se probudim...oko sat vremena. Kad dođem s posla, odmah ide van i ostaje uglavnom do ponoći - dok ne odem spavati. Ne reagira na ostale ukućane (muža, dijete i povremenu baku baybisitericu), ali čim čuje moj glas odmah krene "provaljivati". Kad odlazim spavati spremam ju tek kad pogasim sva svjetla, inače nastaje pobuna. Vikendima je vani od jutra do mraka s tim da gotovo svaki vikend idemo na vikendicu i onda je puštena - ima onu malu lajnicu koju vuče za sobom da ju mogu uhvatiti ako zatreba, ali nikad nije niti pokazala ni najmanje naznake da namjerava prošetati dalje od svog teritorija - provjerava kuću, roštilj, vrt, mali potez livade u blizini i padinu s dva velika bora gdje si je napravila "kućicu" i odluči izmagliti kad joj se Tara malo previše približi (vrlo dobroćudan karelijski pas) - inače nemaju problema jedna s drugom kad mi je Eva u krilu, ali ako je sama na zemlji ipak se odluči pokupiti - mislim da je to nešto što će s vremenom prerasti u prijateljstvo, ako je na metar, dva od nje uopće ne reagira, samo brsti dalje travicu...
Što se tiče nužde imam jednu posudu u kupatilu pokraj wc-a u koji redovno odlazi piškiti (u wc u kavezu samo ako baš "zagusti") - super mi je što "piški na naredbu" - prije odlaska u auto ju samo odnesem, pokažem joj wc i bez ikakvog pogovora se popiški (u mom stanu svi moraju ići piškiti prije polaska na put

Velika je maza i obožava mi se na leđima izvaliti u krilu da joj češkam trbuh, šape i njuškicu.
Malo poduži post, ali važno mi je da vidite o kome se radi.

Dakle, sad pitanja... Želim joj nabaviti dečka, jer mi se čini da bi bila puno sretnija da ima i krzneno društvo.
S pesekima sam radila tako da bih dovela malu bebu prema kojoj bi se kujica ponašala zaštitnički i prenijela bi sve svoje navike na nju, a i zadržala bi svoju dominantnost pa tu ne bi bilo borbe. Je li moguće s kunićima napraviti isto?
Iskreno, bila bih najsretnija kada bih dobila malog klona Eve, samo da je suprotnog spola :-)
Drugo, prostor mi je vrlo ograničen. Eva ima svoj kavez, ali mislim da kako smo krenule neće biti dugo prije nego što ga napusti u potpunosti (namjeravam i jedan balkon zatvoriti, pa bih tu ostavila prostor samo za nju). Je li nužno da svaki zeko ima svoj kavez? Jer ako da, mislim da je to nemoguća misija, mogu ići u vis, ali u širinu ne nažalost...
Također, ima li šanse da koriste isti wc u kupatilu ili to isto mora biti odvojeno?
Ako bih uzimala neku bebicu da "odraste" uz nju ne bih li to bih morala napraviti vrlo brzo dok je Eva još mala (ima 8 mjeseci)?
S druge strane, što ako udomim nekog starijeg gospodina dečka pa nastane sveopća bitka? I naravno, koliko se navike daju korigirati? Vrlo mi je bitno da se jako brzo "pribere" što je Eva i napravila jer smo pod "neprijateljskim" pogledom mog muža pa nije poželjno da npr. pojeden kauč da povoda da nas svo troje gleda poprijeko...
Još jedna stvar, pas nije s nama u stanu. Družimo se samo na vikendici (kod mojih je roditelja).
Hvala unaprijed na odgovorima