vini je napisao/la:Primjerak letka je otišao u Njemačku

.
Iako, tamo svaki kunić ima svoj karton kod veta, sve se zapisuje i prati, imaju redovna cijepljenja (vlasnici kunice mi nisu znali reći koja). Ugl oni ju redovno vode na sređivanje, kontrole, ništa doma sami ne rade. Znanje veta, tretman kao kod ostalih "normalnih" ljubimaca.
znam iz prve ruke - ne bih rekao da je u Njemačkoj sve bolje nego kod nas.
Tamo se također kao i kod nas, samo manji dio veterinara doista razumije u kuniće.
Prednost je što postoji zavidna količina stručne literature, pa oni vetovi koji nisu sa kunićima na "ti" mogu jednostavnije pronaći odgovore na pojedina pitanja. Također veterinari koji se razumiju u kuniće organiziraju stručne seminare za one koji u tom području žele znati više.
Postoji veći spektar lijekova i sredstava za narkozu, ali operaciju opet čini kirurg - a u Hrvatskoj imamo neke koji su sigurno na svjetskom nivou. Kartone gdje se sve upisuje tamo doista ima svaka životinja, ali mislim da i kod nas neki to prakticiraju.
A sad cijene (iz Austrije): pregled 25-35 eur plus lijekovi. Ako ideš 7 dana na pikice to je svaki dan još 15 eur (kod nekih čak i 25). Sterilizacija pesice 400 eura (u Bubi 800 kuna)... Još za usporedbu: prosječna Austrijska neto plaća je 1200 eura, hrvatska 700 eura.