Witte molen hrana i sijeno

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Witte molen hrana i sijeno

PostPostao/la fleshettes » ned ožu 06, 2011 13:21 pm

Uzela sam to sijeno par puta kad nam je hitno trebalo, jer nam je Pet centar blizu. Nije vrhunsko, ali je bolje od većine sijena koje se u pet shopu može naći, pa čak i Prestigeovog (pogotovo onih prešanih) + Milla ga tamani ko luda :)
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la upsy » čet lip 16, 2011 13:54 pm

A što mislite o ovom?

http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... -800g.aspx

Vidim da su vlakna 21%. Moj zeko je do sada jeo Cuni nature i Cuni nature rebalance. Imaju vlakna 15%.
Navodno je ovo vrlo cijenjena hrana vani, kod nas baš i ne. Versele-laga je možda malčice prerazvikana? Možda ne?
Ono što me najviše privuklo je to što piše da je 100 % prirodna bez ikakvih dodanih aroma, boja i konzervansa. Na Prestigeu piše da sadrži aditive dozvoljene u EU....pa sad ti budi pametan...ali nigdje nije deklarirano da nema konzervansa.

p.s. nerado reklamiram Pet centar, ali nisam uspjela drugdje na hrv. naći...pa oprostite :D
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la IV@N@ » uto lip 21, 2011 21:40 pm

ta versele-laga ti je po kvaliteti isto kao i pedigree za pse.osobno uopće ne preporučam hranjene bilo koje vrste životinja gotovom/umjetnom hranom.gotova hrana je prvenstveno namjenjena za tov kunića što znači da uopće nije primjerena za kuniće koje želimo održati zdravima.

ovaj witte molen ti sadrži melasu tako da neznam šta bi tu točno trebalo biti cijenjeno.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » uto lip 21, 2011 22:35 pm

Versele laga za tov kunica? mozes to malo elaborirat molim te? imas iskustva sa uzgojem kunica? mislim da je ovdje svima jasno da gotova hrana nije najbitnije u njihovoj prehrani al me zanima zasto je bas versele laga za tov?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la IV@N@ » sri lip 22, 2011 10:59 am

rekla sam da je općenito gotova hrana namjenjena za tov kunića i uglavnom je bazirana na žitaricama žnj kategorije(kako bi kunić dobio na masi) + razni štetni konzervansi,boje itd.
cijeli život imam kuniće i nažalost sam učila na vlastitim greškama.moji prvi kunići bili su hranjeni sijenom,gotovom hranom i povrćem.doživjeli su petu godinu života i cijeli život su imali problema sa zubima.nakon što sam se bacila u istraživanje i došla do činjenice da niti jedna gotova hrana nije primjerena prehrani kunića potpuno sam odustala od takvog oblika prehrane i od tada svi zdravstveni problemi su nestali.
molim te da čitaš malo pažljivije jer nisam prozvala niti jednog proizvođača već generalno govorim o prehrani kunića umjetnom hranom.
ako ti se da prepiši sastav hrane pa ćemo ga zajedno elaborirati.
pozdrav
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri lip 22, 2011 11:18 am

Ima u tome nešto, meni je čak na mojoj i Lolinoj temi Charlica napisala da ona ima kunića da bi mu davala doslovno jednu žlicu suhe hrane dnevno i to isključivo peleteranu sa min. 20 posto vlakana. I ja sam jako smanjila suhu svojima, otad Lola jede puno više sijena i kuglice su puno ljepše.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » sri lip 22, 2011 11:33 am

moj kunić sad ima 3 i po mjeseca i njegova prehrana se bazira na sijenu i počela sam mu polako uvoditi povrće.nijednom nije imao mekanu stolicu, kuglice su uvijek savršene ,a on je sretan i zadovoljan.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » sri lip 22, 2011 14:47 pm

Nemam kaj prepisivat,meni osobno je sastav versele lage u redu ;) ovo za gotovu hranu kao sto rekoh je poznata stvar,da bi trebala bit manje zastupljena nego sve ostalo,svatko na kraju krajeva odlucuje sam za sebe sta ce i kako ce. :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » sri lip 22, 2011 21:48 pm

IV@N@ je napisao/la:moj kunić sad ima 3 i po mjeseca i njegova prehrana se bazira na sijenu i počela sam mu polako uvoditi povrće.nijednom nije imao mekanu stolicu, kuglice su uvijek savršene ,a on je sretan i zadovoljan.

Vec se negdje pisalo po forumu o tome je li davat suhu hranu ili ne i mislim da je zakljucak bio da bi trebalo jer da inace ovo ostalo nije dovoljno..naravno u manjim kolicinama..znam recimo da Lilo koja uzgaja kunice prek deset godina svoje hrani cuni fitom i da nikad nije imala nikakvih problema, a u fitu se nalazi i kokcidostatik..naravno da za kunice nije dobra hrana koja sadrti puno zitarica pa zato gotovo svi ovdje svoje hranimo kvalitetnom hranom u kojoj toga ima u maloj kolicini..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » sri lip 22, 2011 22:11 pm

...i pored toga V.L. ima 20% vlakana sto je najbitnije za njih.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan