Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust
reja04 je napisao/la:Pročitala sam danas na site-u od Pet Centra da preporučuju Ecocid S za dezinficiranje gajbe, pa me zanima da li je netko od vas to koristio? To je prašak koji se razrjeđuje s vodom navodno...
Evo malo detaljnije (doduše na engleskom):
http://www.agribizltd.com/an/ecocidtechnic.pdf
Vidjela sam u starijim postovima da svatko čisti s nečim svojim pa me zanima što je najdjelotvornije?
upsy je napisao/la:Moje mišljenje je da sodu i ocat ne treba miješati! Ljudi to vole raditi, ali to ni baš pametno
Naime, soda je lužina, a ocat kiselina. Kombiniranjem dobivamo reakciju neutralizacije, stoga ne dobivamo nikakav aktivni sastojak, već sol octene kiseline i CO2 otopljen u vodi. Time pasiviziramo aktivu supstancu (bilo ocat, bilo sodu).
Zato uvijek treba koristiti jedno od to dvoje.
reja04 je napisao/la:upsy je napisao/la:Moje mišljenje je da sodu i ocat ne treba miješati! Ljudi to vole raditi, ali to ni baš pametno
Naime, soda je lužina, a ocat kiselina. Kombiniranjem dobivamo reakciju neutralizacije, stoga ne dobivamo nikakav aktivni sastojak, već sol octene kiseline i CO2 otopljen u vodi. Time pasiviziramo aktivu supstancu (bilo ocat, bilo sodu).
Kemija mi je oduvijek bila slaba strana.![]()
Recimo onda da je ocat najbolje rješenje...dok ne osjetim koliko ˝miriši˝
IV@N@ je napisao/la:reja04 je napisao/la:upsy je napisao/la:Moje mišljenje je da sodu i ocat ne treba miješati! Ljudi to vole raditi, ali to ni baš pametno
Kemija mi je oduvijek bila slaba strana.![]()
Recimo onda da je ocat najbolje rješenje...dok ne osjetim koliko ˝miriši˝
ak ga dobro ispereš s vrućom vodom nikakav miris ne ostane.
upsy je napisao/la:Ok!Ko voli nek izvoli!
Perverzije
Sa sodom možeš poslije neutralizirat onaj divan miris octa
mmmmmm je napisao/la:Tako sam ja jednom octom ocistila Tobijev kavez koji je bio u dnevnom boravku gdje smo spavali pa mi je dragi rekao "Šta je ovo, ko da u salati spavam"![]()
Natrag na Higijena, smještaj i njega
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.