novi kavez

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

novi kavez

PostPostao/la nani » sub sij 05, 2008 19:23 pm

Planiram ovaj ili iduci mjesec kupit Naniju novi kavez pa me zanima koji je od ova dva modela po vašem mišljenju bolji:

KAVEZ PRVI

KAVEZ DRUGI

Meni je prvi ok zato sto je plastican pa ne moze nocu radit buku dok glode resetke i ne moze bacat smece van,ali isto tako nisam sigurna koliko se ta plastika maže/oštećuje i kako on izlazi van kad nema bočnih vrata.I zakon mi je ovo za sijeno,jer ovaj moj stalno radi čuda sa tim sijenom.
Drugi model je standard i malo je veci i fora je ovaj poklopac.
Pogledat cu jos sto ima u ostalim shopovima,ali u principu bi uzela nesto ovakvo pa me zanima ako netko ima nesto slicno,da znam sto je bolje.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » sub sij 05, 2008 19:30 pm

Pogledaj u opis gajbe, meni se ovaj drugi cini bolji, ima bolja vrata, dimenzije su mu puuuno vece, i lakse zec izlazi van(al to je samo moje misljenje) Ti ces naravno napravit po svom :D :D :wink:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: novi kavez

PostPostao/la tina_sb21 » sub sij 05, 2008 19:44 pm

Jako su visoke cijene,mislim da možeš puno jeftinije proči...kod nas u Brodu u trgovini imaju iste takve kaveze nije ni približno 500 kn i još možeš naručiti kakvu god hočeš gajbicu mu...ali zato puno toga drugoga nemamo..... :D
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vida » sub sij 05, 2008 21:03 pm

ja sam u pet centru kupila fopov kavez dužine 100 cm po 250 kn. tako da mislim da je ferplast preskup.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 05, 2008 21:29 pm

Sorry, to malo zvuči preskupo. Boškov je kavez još veći, a bio je dosta jeftiniji, kupile smo ga u pet shopu, tu blizu. Znam da smo mi gledale cijene prijenosnika u Pet shopu (u Rijeci) i nisu bile toliko visoke, ali za kaveze se ne sjećam zaista, ali ne vjerujem da su bili tako skupi... A da još malo pogledaš?

Pregrade za sijeno se mogu kupiti i odvojeno, kao i one kućice za zavlačenje unutra u nekim pet shopovima.
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » sub sij 05, 2008 21:34 pm

ja sam isto razmišljala o kupnji drugog kaveza,..ali sam se definitivno odlučila na ogradu iz ljubimca...puno jeftinije , veće, praktičnije, može se sklopiti...ja ti to preporučam, košta nekih 324 kn, ima 4 strane...moje mišljenje :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nani » sub sij 05, 2008 21:59 pm

Ne znam,ovdje su svi otprilike te cijene.Sadasnji kavez je 70 i nesto cm duzine i dosao je nekih 300kn.Uglavnom,oko 400kn veci sigurno.
On ima jos i veliki pasji box,ko tri prosjecna kaveza zajedno,ali to mu je ljetni smjestaj i vise voli svoj mali kavez.Pa bi mu uzela nesto kao sto je ovaj stari,samo malo vece.Ograde i slicne stvari ne jer u tome poludi,sve porusi,ponasa se ko manijak.Sretan je samo u toj maloj gajbi-cudan zec.
Ionako moram iduci tjedan do pet centra pa cu i tamo pogledat.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la KAN » sub sij 05, 2008 22:28 pm

Ja kad sam dobio Putu imao sam veliki kavez od psa mislim da je 1.5 m x 1m. Na podu je lima tako da nema šanse sa išta propušta.I mama je sašila šatorsko krilo da joj bude mrak! Međutim sad je taj kavez u podrumu jer zečevi su stalno pušteni pa im ne treba kavez.

slika
slika
slika
KAN
Zečić
Zečić

PostPostao/la nani » sub sij 05, 2008 23:37 pm

E pa takav isti je moj,samo je ulaz malo drugačiji.Al taj kavez ne voli i nece u njemu bit,stalno grebe,grize resetke i slicno.U malom je zadovoljan i uopce se ne buni.Zato veliki drzim na lodji za ljeto kad je stalno slobodan i u njemu samo jede i obavlja nuzdu,a zimi je unutra u ovom svom.Inace su ovi pasji boksevi super,mi smo njemu napravili kat od dasaka pa se zna penjat po njemu,trcat gore-dolje.Ali gospodin ima posebne prohtjeve,jel :nowink:
nani
Zečić
Zečić

..........................................

PostPostao/la PUCKO » ned sij 06, 2008 0:18 am

...za taj novac napravis drveni po zelji,samo ga ne piturat iznutra da zeko moze grist po zelji i naravno mekanu jelovinu koristi kao i pocincanu mrezu(m2 32kn)...bit ce ti zahvalan a raspored sam odredjujes...!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la nani » ned sij 06, 2008 10:52 am

Gle,moj zec je probao home made kavez i ovaj box i nijedno mu se nije svidjelo,samo je bjesnio unutra,izgrizao svo drvo,lupao,nije uopce htio uci unutra.Jedini kavez koji je ikad prihvatio je ovaj sad.Tako da nista izradeno,drveno,ograde i slicno ne dolaze u obzir jer smo to sve vec isprobali.Moram naci kavez sto slicniji ovom sto sad ima,samo veci.
Vise se ne planiramo zezat sa izradom kad je sve unistio i jos bio nezadovoljan,platit cu koliko treba,samo da on bude u tome i mir.
Svejedno hvala na savjetima.
nani
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » ned sij 06, 2008 11:11 am

nani je napisao/la:Gle,moj zec je probao home made kavez i ovaj box i nijedno mu se nije svidjelo,samo je bjesnio unutra,izgrizao svo drvo,lupao,nije uopce htio uci unutra.Jedini kavez koji je ikad prihvatio je ovaj sad.Tako da nista izradeno,drveno,ograde i slicno ne dolaze u obzir jer smo to sve vec isprobali.Moram naci kavez sto slicniji ovom sto sad ima,samo veci.
Vise se ne planiramo zezat sa izradom kad je sve unistio i jos bio nezadovoljan,platit cu koliko treba,samo da on bude u tome i mir.
Svejedno hvala na savjetima.

ja svog zeku ne držim u kavezu, jer znam da treba prostor, ono mu samo služi za hranu i sijeno...uzmi ti njemu onda bolje ovaj drugi, je skuplji, ali je veći :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nani » ned sij 06, 2008 11:58 am

Ne,taj veci je i jeftiniji.Mada nije stvar u lovi,to je 50kn vise-manje.Ovih dana idem u pet centar pa cu vidjet svu ponudu i onda izabrat.Tnx.
Inace,moj uopce nece izac iz kaveza.Otvoren mu je dok smo doma i on svejedno lezi cijelo vrijeme u njemu,takav je po prirodi.Zato mi je bitno da mu se svida jer on stvarno provodi dosta vremena unutra.Ljenivac,sta cu.
nani
Zečić
Zečić

..............................

PostPostao/la PUCKO » ned sij 06, 2008 18:23 pm

...imas pravo samo ti uzmi kavez koji ne zadaje nikakve brige,sta sad ima zeko grist kavez i lupat nocu,mrvit i razbacivat sijeno...bubanj od masine nije los,ima zraka ali nema svjetla...zato je lakse oprat i zeku i bubanj zajedno... :D
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la nani » ned sij 06, 2008 19:41 pm

Ne,najbolje da poslusam tvoj savjet i vratim mu nazad home made gajbu od drveta koju ima i ne podnosi pa nek bude u njoj jer on sam ionako ne zna sto voli,ali sva sreca da si ti tu.Ili jos bolje,nek bude cijelo vrijeme pusten dok nas nema doma,pojede sav namjestaj i kablove i sere gdje stigne,to bi zapravo bilo najbolje rješenje za sve.Ionako sjedim na hrpi love pa si mogu kupit nove stvari svaki dan.
Po deseti put,moj zec ima box od metar i pol i home made gajbu od drveta dimenzija 1m i mali kavez od 75cm.I svo troje mu je ponudeno na koristenje ali on nece uci u nista osim kaveza.I kad ga se prisili da bude u boxu ili drvenom ponasa se ko manijak.A u ovom zicanom je miran.I sta da mu ja sad radim?Mi smo se potrudili i sredili mu ova dva misleci da ce mu se vise svidjet,ali nis od toga.Jbga,nisu ni svi ljudi isti,pa tako ni zečevi.
Zato kupujem novu gajbu,a ove ce bit samo ljetni dodatni kavezi.
Da mi je znat ciji jos zec ima 3,tj uskoro 4 rezidencije..
A sto se sijena i ostalog tice,ne govorim zbog smeca jer toga uvijek ima i neizbjezno(mogu samo malo smanjit tu količinu) je jer su takve zivotinje i jer uz njega imam jos i macke i psa i kornjacu i svi zajedno mazu u tri pm,vec zato sto izvuce sijeno van iz korita,sjedne na njega i vise ga nece jest.A nije bas zdravo da ne jede dovoljno sijena.Zato trebam nesto sto nece moc sve pocupat van.Sto se glodanja tice i grebanja..ne znam tko voli to slusat nocu dok spava.A on to radi i dok je pusten jer ga to valjda veseli.To je jedini razlog zasto bi plasticni mozda bio bolji.
nani
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan