napolje po hladnoći

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

napolje po hladnoći

PostPostao/la hcavcic » čet vel 19, 2009 16:07 pm

pošto mi svoju pufnicu vodimo svugdje sa sobom sada kada je kod nas jako hladno ja je umotam u dekicu do auta.mada sam primijetila da joj par dana oko pojačano luči.moželi biti da je uhvatio hladan zrak.I moguli je uopšte tako iznositi iz kuće.
hcavcic
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » čet vel 19, 2009 16:21 pm

vrlo vjerojatno ju je nesto napuhalo, oni su dosta osjetljivi i mogu se lagano prehlatiti kod promjena temperature - najgore im je toplo hladno toplo.

mozda bi bilo bolje da ju malo ostavite doma bar dok se temperatura ne podigne ili ju nosite u zatvorenom transporteru zamotanom udekuda se unutarnja temperatura prostorije zadrzi do auta

okeco koje suzi isperite bornom vodom ili cajem od vidca a ako ne prolazi odite do veta
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » čet vel 19, 2009 18:02 pm

danas u podzemnom prolazu, po ovoj hladnoci, covek prodaje zeke, manji su od dlana, bilo ih je oko 5-8 svi se skupili u jedan ugao kaveza

godinama je tu po svakakvom vremenu, ali dugo ga nisam videla, ocigledno nije bilo prinova.

:sad:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » pet vel 20, 2009 9:55 am

pa jel ga mozes upozorit da ih bar makne sa propuha?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Re: napolje po hladnoći

PostPostao/la Lela » pet vel 20, 2009 11:21 am

hcavcic je napisao/la:pošto mi svoju pufnicu vodimo svugdje sa sobom sada kada je kod nas jako hladno ja je umotam u dekicu do auta.mada sam primijetila da joj par dana oko pojačano luči.moželi biti da je uhvatio hladan zrak.I moguli je uopšte tako iznositi iz kuće.

nemojte je iznositi iz kuće. samo kad morate. recimo kad idete kod veterinara.
ne samo da se radi o promjeni temperature, već svaki izlazak iz kuće (mjesta gdje žive) je za njih stres. plus ovo: http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?p=71643#71643

sve se može negativno odraziti na zdravlje kunića.
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » pet vel 20, 2009 17:15 pm

zekili je napisao/la:pa jel ga mozes upozorit da ih bar makne sa propuha?

nema tu vetra nesta, ali je hladno i ima mnogo ljudi.
sta vredi da mu pricam, njemu je bitno samo da proda zecice, a koliko ce posle ziveti, to ga se ne tice.

tu u tom podzemnom prolazu ne prodaje samo on, ima mnogo ljudi koji prodaju na kartonskim kutijama odecu, cd-ove...
i po nekoliko puta dnevno dolazi policija da ih tera, oni brzinom munje se spakuju i odu, ali se posle vrate :ljut:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Klio » pet vel 20, 2009 20:44 pm

Taj covek u podzemnom prolazu je opstepoznat vec gooodinama u Beogradu! :ljut: Od njega je i Milica koja je imala Malishu kupila zeku koji je uginuo posle 20 dana!!!! :ljut: :sad:
Pisalo se o teome ovde na forumu pre skoro godinu dana! Ona vise nikada nije nabavila zeku jer je imala jako veliki sok i tugu, i nesigurnost da tako ne bude i sa sledecim...
Od skoro ovde ima petshop gde se mogu kupiti zekaci koji nisu muceni, doslovno, ali opet njega svi znaju i imali su uglavnom negativnoa iskustva...
Kupe patuljastog a dobiju za koji mesec od njega orijasa od 5 kg, ili kupe patuljka koji brzo ugine, i reeeeetko sam cula da je neko imao kupljenog patuljka koji jeste patuljak i nije uginuo :sad: :ljut: :ljut: :ljut:
Tacnije , cula sam samo za dvoje ljudi!
Dina, ima jedan sto prodaje patuljaste kunice ispred ulaza u DM kod Beogradjanke... Isto ih prodaje u kartonskoj kutiji,isto ih nepravilno hrani, ali je bar covek sa kojim mozes normalno da pricas i ne drzi ih tamo po hladnom vremenu!!! Bar toliko. Videla sam ga par puta i stvarno prodaje patuljke.
Jeeedva sam se uzdrzala da ne kupim nekog svaki put kada ga vidim, ali kao i vecina, uglavnom prodaje muskice, jer zenkice cuvaju za okot :sad:
Imam i njegov tel.i mislila sam se da ga pozovem da se porazgovaramo :) :wink:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dina » sub vel 21, 2009 0:15 am

videla sam i ja tog coveka kod Beogradjanke. Imao je divne zekice :)
a sto se tice ovog odvratnog u podzemnom, sto ih hrani belim hlebom- moj bivsi i njegova devojka su kupili zeca kod njega, (imao je dlaku slicne boje kao Krcko, koliko sam razumela) ziveo je oko 90dana, onda mi je bivsi javio da je uginuo, kaze nije imao vodu 1dan (niko nije bio tu da mu sipa) sto ja mislim da nije razlog, jer moj zec dok je bio beba skoro uopste nije pio vodu. Kaze da je zeku njegova devojka zatekla mrtvog kad se vratila kuci.
Mada ja i dan danas sumnjam u njeno cuvanje tog jadnog kunica, nije da sam ljubomorna, stvarno nemam potrebe za tim, ali bas mi se ne svidja ta devojka :zmirko:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ju-ju » sub vel 21, 2009 7:02 am

:sad: ne mogu razumjeti takve ljude
i o kakvoj se tu, uopće, zaradi radi???bas ce se obogatiti! :ljut:
u bih tako ponekad prodaju papige, stiglice ili ribice na ulici.i pate ih (po vrucini ili hladnoci).e samo se pitam kad ce im pasti napamet mucenje i zeceva :sad:
i nikako da shvate da mladunci moraju biti 2 mjeseca s majkom! i nikako da im prestanu davati hljeb i nositi ih za usi, i jos kad me pocnu ubjeđivati da ih to ne boli! :ljut: dođe da ja njih povicem, cisto da se ne lazemo, test.
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan