Novo drustvo

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la anabi5 » pon stu 26, 2007 10:30 am

Hvala na podrsci, mislim da cemo probati. Jos samo da muz da zeleno svijetlo i na konju smo (ili zecu?!) ;D
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ulla » pon stu 26, 2007 17:31 pm

Evo ja sam ti podstanarka u Zagrebu u 35m2. Dakle nije ni moj stan. Nekada sam imala katastrofa odvratne gazde i patila sam šta nemam psa za ljubimca. Upravo radi tog podstanarstva nisam imala ljubimca. Predzadnja gazdarica je bila super, psa ipak nismo nabavili jer mi je to još uvijek problem sa selidbama i bez auta putovati kući. Računali smo da ćemo zekonju lakše prodati gazdi priču, ako treba na čuvanje manje košta, busom može putovati u transporteru. Na kraju je odlučeno da uzimamo kunića :nowink:, prvi zekan u našem životu. I selili smo se već jednom s njom i da znaš da sam stan tražila na ovom forumu i jedna zekica je poznavala moga gazdu i preporučila ga. Tako da mi je zeko našao novi stan ;D .
E sad ona stvarno voli naše društvo. Nas kući nekad ima puno, nekad nema po cijeli dan i onda ludi za nama, skače nam u krilo na trosjed, a mi u 23h mrtvi umorni, a ona bi se mazila. Onda smo dugo mislili da dok smo podstanari bolje ne, jer će nam biti problem sa selidbama. A onda je ipak odluka pala da kako smo s jednom budemo mi i sa 2. Naš život ide dalje, radit ćemo više nego sad dok smo honorarci, doći će valjda i djete i bolje da joj sad nabavim društvo pa da bude sretna i ona i mi. :D A gdje ćemo, šta ćemo, stan i tako to, budemo rješavali sve u koracima. Kako bude bude, al znam da oni idu s nama. Kad smo o njima razmišljali dobro smo razmislili da je njihov životnji vijek cca 10g i da toliko moraju gdje mi tu i oni :wub: Doma imam psa u roditeljskom stanu i da se kojim slučajem vratim nazad mama mi nikako ne bi odobrila još 2 zekana u stanu. Imala sam s mamom problema ovaj Uskrs kad smo bili kući sa zekicom. Al za njih sam spremna uvijek radit koliko treba i živit u podstanarskom stanu ili daj bože jedan dan uspit kupit svoj.
A jel veći nered od dvojice? Oboje su mi uredni i rade nuždu u svom wc-u, a znaju malo i po gajbi. Kako sam morala i njoj čistit isto mi je čistila njoj ili još malo za još jednog. Dlaka po stanu ima i to više njenih jer on ima skroz drugačiju dlaku, ona ima poddlaku, a on ne pa to leti kad se linja. Tako da definitivno za imati dijete i čistiti po kući zahvalniji je zekan kraće dlake. Sad stvarno ne moram brinuti jesam li previše bila dugo van kuće, jel njoj bilo dosadno kad imaju jedno drugog i definitivno se primijeti da im je tako zajedno život puno ljepši, a i stignem i ja njima i oni meni isto pokloniti dovoljno pažnje. Tako da mi nije žao šta smo eto ja i dragi, zekan i zekana u podstanarskom stanu 35m2.

Nekako je najbitnije da sama sa sobom budeš načistu na šta si spremna.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la anabi5 » čet pro 20, 2007 13:04 pm

Samo da javim zainteresiranima: jucer je Duje dobio druzicu! :ljubavc:
Skroz je mala i nakon par sati sto je dosla, uskocila mu je u gajbu i ne da se vise van! ;D
On se malo smotao, ali cini mi se da su se nasli. Ljubili su se i jedino ju je malo gricnuo dva puta za uho, ali imam osjecaj ni upola jako kao kad je ljut na mene! Ona je samo stresla glavicom, ali se nije ni makla od njega! :rolleyes:
Uglavnom, prva noc je prosla mirno (iako sam se dizala da provjerim jel ziva :hm: ).
Ispalo je da je ziva, zdrava i sretna! Uvalila mu se na mjesto, ali ju je njezno glavom odgurao da se pomakne! Vidjet cete sve kad sutra skinem slike!
I sad smo nas četvero sretni i veseli!!! :bighuug:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » čet pro 20, 2007 13:10 pm

:) :) :) :) :) Divnoooo

Hocemo slikice!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 13:41 pm

Super :) :) :)
A je li Duje kastriran?
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » čet pro 20, 2007 14:06 pm

Yup! Na žalost je. Ali mislim da je tako bolje i za njega, a bogme i za nas!
Tako da ništa od bebica! Bar ne kod male :wink:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 14:24 pm

Ma to je super :) nema faze razdvajanje dok ne bude sigurno i tome slično.... :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » čet pro 20, 2007 14:36 pm

Da, nema stresa, iako smo bili sinoć u velikoj dilemi da li da ih ostavljamo skupa ili ne. I još uvijek nam je to pod upitnikom!
Ostavili smo ih skupa jer se ona vratila k njemu kad sam ju izvadila da ide u svoj kavez, ali se malo brinemo.
Pa da joj je htio nešto napraviti već bi joj napravio, jel tako?
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 14:43 pm

Ma rijetko će dečko nešto napraviti curi, kada je cura starosjedioc tada mogu biti problemi.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet pro 20, 2007 17:33 pm

ajme, super!!!

baš mi je drago da ste uzeli par.
jedva čekam slike :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Josipa & Sanja » pet sij 04, 2008 19:52 pm

Gledale smo toliko slika na kojima su zekići sa prijateljima i htjele smo Bošku pronaći društvo za igru i zabavu.

Tako smo prije par dana pokušali upoznati Boška sa sestričninom kujicom Nerom, i Boško se samo prestrašio i stisnuo dok nismo odveli psa... Čim je pas izašao iz sobe, sve je bilo po starom, skakao je, papao kao da se ništa nije ni dogodilo.

Ne znam jel' to jer je plašljiv ili jer je pas dvaput veći od njega. Inače, u pet shopu nije bio u kavezu sa drugim zekanom, nego sa dva zamorca i tako su se lijepo slagali, oni su skakali preko njega, lovili se... Lijepo za vidjeti, ali nismo mogle odmah uzeti kunića i 2 zamorca, šteta...

Danas nam je u posjet došla prijateljica sa svojim zekanom (isto je muškić :P ) i Boško ga je njuškao, ali kad je Mrvica išao ponjuškiti njega pobjegao je na drugi kraj sobe... Nismo ga htjelle preforsirati, pa smo ih pustile svakog na svojoj strani... I ponovo kad je Mrvica otišao, sve po starom.

Inače je druželjubiv kad se radi o ljudima, i odmah se da maziti...

Šteta jer smo mu baš htjele naći društvo... Možda za par godina kupimo zekicu, ali bismo da do tada ima nekoga tko mu može doći u posjet... Da pokušamo ponovo ili da odustanemo? Ima li itko kakav savjet?
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » pet sij 04, 2008 20:19 pm

josipa i sanja.
kunići su životinje koje žive u grupama. on ne treba povremeno društvo nego stalnog partnera. kunići se baš i ne slažu s povremenim došljacima zato jer izrastu u velike teritorijalce, znaju biti agresivni i tu bude svega :wink:
mnogi kunići žive samo s ljudima i ako nisu puno sami ne pokazuju znakove osamljenosti. neki, stariji primjerci, koji se nisu imali priliku često družiti sa svojom vrstom čak pokazuju snažan otpor prema kunićima.
njima su ljudi partneri i možeš ga frigat ;D
ako bi željele imati partnera za vašeg komada, onda je bolje to napraviti sad dok je beba ili nakon 5 ili 6 mj života kad ljubimca možete kastrirati.
jako je bitno da u prvom slučaju točno znate spol pa da uzmete dečku curu i obratno. ako su kunići istog spola, čak i ako su odrasli zajedno kad postanu spolno zreli postaju ratoborno nastrojeni. :)

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Josipa & Sanja » pet sij 04, 2008 20:56 pm

Primljeno na znanje. :) Thanks.
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » sub sij 05, 2008 17:08 pm

zgodna ulla :srce:

jel to ona mala crna prasica koja je uživala u bacanju na krevet?
onaj mali avion?

ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ulla » ned sij 06, 2008 13:39 pm

Jap, da to je ta crna leteća prasica.
Sad ima dečka Pabla i voli ga. Ma njoj samo da se gnjeckat uz nekoga. Ta se toliko voli maziti i priljubljivati uz nekoga da je nas toliko davila koji stvarno imamo volje za maziti ju da nam je skakala na stol po papirima, po laptopu...dok nešto radimo, na trosjed, na krevet i samo gura njušku pod ruku za maženje da smo joj odlučili naći muža pa nek ju on barem pola vremena mazi, a pola budemo mi ;D
I super to funkcionira, jako lijepo se slažu, a bilo nas je frka da bi ona mogla biti teritorijalac jer ta se za sve izjasni šta joj odgovara ili ne odgovara. I evo kad ga je prvih par dana očerupala i dovela u red sad je zadovoljna dogovorenim brakom. A i on, osjeća se puno sigurnije uz nju, jer je plahi zekan, a ona neustrašiva crnka, pa ju samo slijedi.

anabi5, e tako mi je drago da je tvoj dečkec dobio curu :luv: :ljubavc:
ulla
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan