Postao/la vini » pon ruj 27, 2010 21:57 pm
Jesi bila kod veterinara? Ako je puno mirna moguće da je nešto muči. Da li sve obavlja na jednom mjestu, ili se zna popiškiti i drugdje. Kuglice može ostaviti pomalo i drugdje ali one ne smrde, osim vitaminki. Ako u wc imaš piljevinu, nju moraš stalno mijenjati jer ona odmah zasmrdi kad upije mokraću. Mora biti neki razglog tom smradu. Mi imamo 4 zeka i sva četiri slobodna. Gajbe uopće nemamo. Ponekad im se "omakne" i popiške se pored wc-a, to se odmah (čim se vidi) pobriše i nema nikakvih probema. Apsolutno nema mirisa. Kad osjetim "smradić" znam da nešto nije u redu. Onda im pregledam guze i obične neka bude sljepljena, jer je gospon (curi se to ne dešava) očito proboravio zavaljen u wc-u. To se onda očisti mlakom vodom, osuši, ako treba se dlakica odreže, i to je to. Smrada nikakvoga.
Inače ideja da zeko zimu provede na balkonu, nije baš najbolja. Koliko je balkon zaštičen, od vjetra, od kiše, ev.snijega (znam da je u Splitu to malo teže ali)? Zeko koji je stalno vani se prilagođava uvjetima i dobije krzno za zimu, ali to su ipak patuljasti kunići. Nekako mi ta ideja nije draga. i kako Tina kaže oni bi tebali biti dio obitelji, znači stalno prisutni, a ne da ih se svako malo posjeti, poigra i onda opet pusti same.
Pokušaj riješiti uzrok tog smrada i vratiti zeku u stan. A onda bi trebao barem nekoliko sati dnevno biti slobodan da se istrči inače neće biti sretan, a mislim da ovako na balkonu isto nije najsretniji.