stetocine i njihov smjestaj - drugi dio

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

stetocine i njihov smjestaj - drugi dio

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 18:02 pm

Nazalost nasa saga se nastavlja. Polako treba misliti sad na zimu (hvala bogu jos nije dosla kako spada) i na to da moji malecki vise nece moci biti u svojem kraljevstvu. i tu dolazi do problema :(

prica o mojoj staroj, stanu i stetocinama je svima poznata. i skoro sam smo izgubili rat, medjutim nekako smo smirili situaciju pod uvjetom da vise nista ne krene po zlu. i tako bongo i poopy su dobili smjestaj na lodji koja hvala bogu ima i radijator, lijepu kvadraturu, potpuno je podredjeno njima (kucice, igracke), ali nema napravljenu izolaciju tako da kad zahladi pravo - tamo ce biti prehladno. kad bi racunali na zimu koja ide -10 tamo bi bilo 0 stupnjeva sigurno preko noci.

Moj plan je bio preurediti bongovu gajbicu (farba je gore, imamo jos par inovacija) i s pomocu ogradice im osigurati bar neki prostor.

i sve bi bilo super da nisu poceli opet problemi :( bongo opeti ma problema sa mjehurom - vidim da ne moze izdrzat do wc-a, piski svuda, i to onako po kapljicu :( osim toga kuglice su otisle kvragu. neko vrijeme smo uspjeli to poboljsat, pili linux, prodigest i bili na suhom, ali sad se opet sve pogorsalo u zadnjih par dana. kuglice su mekane i svakakve. i ostavlja ih posvuda, svaki dan kad dodjem s posla prvo imam usisavanje i ribanje poda jer to kad se razmljacka to je grozno. jucer smo opet imali sisanje i pranje guze.
ma to ne bi bio toliki problem da ja imam vremena, ali nemam, vise sam na rubu zivaca ponekad od svih obaveza i zbilja osjecam se grozno ali ja njima vise nisam dobar "vlasnik". oni su pretezno sami, i strah me da se nesto ne desi dok me nema.

taj problem je gadan uz to sto oni u takvom stanju ne mogu u stan. o mirisima da ne pricam. imam posvuda one gluposti od airwicka i sl. ali naravno ne pomaze. ako mi majka slucajno navrati u krivo vrijeme ode mi glava.

eto ja ne znam sto da radim :(

uz to, na lodji su plocice, pola je prekriveno tepihom (ostacima koje jos imam) a pola golo. i naravno da djubrencad bas voli na golom lezat i strah me da se od tog nije prehladio :( a opet ne kuzim ZASTO uvijek bira lec gdje je golo. a nemam para da kupujem opet tepihe koje ce oni ionak pojest. skupo je to :(

kog da vraga ja vise radim ljudi :(
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet stu 07, 2008 18:22 pm

baš mi je žao da opet imate problema :sad:

stavi im tamo stare deke, ručnike, bilo što...debele kartone, samo da nisu pločice

a Bongec je možda pobrao kakvu infekciju, nazovi veta i pitaj za savjet

i kaj tako smrdi? :hm: Bongec ima proljev ili što je problem?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 18:30 pm

a nemrem charlice napraviti takav djumbus jer i to da netko vidi tako bilo bi grozno. a nemam bogmec niti vise starih deka krpa, sve sto sam imala prije ili su starci odnesli ili se podjelilo...nemam nis bas iskoristivo...jedino kaj mi sada pada na pamet da i tamo probam staviti onaj topli pod, ali i to kosta...budem vidjela s deckom dal bi mogli nesto sklepat (sam im stavila to i u dnevni tako da mi je lakse cistiti, medjutim nije ni to "toplo")

a imaju ti oni dva tepiha tamo ali kad jednostavno uvijek ih nadjem da leze na plocici makar bila samo jedna slobodna :lud:

a bongec - to je od onda kak smo otkrili da ima kamen umjehuru. uglavnom, tada je bio na antibioticima jer je izmedju ostalog bilo i kapljica krvi u mokraci. bili smo na rengenu, nasli su kamen, uglavnom - on ima problema s lucenjem kalcija, i to bu tak zauvijek, jedino sto mogu je davati mu vise c vitamina (ja imam opti vit ali mislim si da odem kupit onaj c-vit ili kak se vec to zove).

e nakon tih antibiotika i navlacenja vetirnar pa nazad i sl...je neko vrijeme kratko bio mir, a onda je riknula probava. kuglice nikakve, ljeppljive smrdljive, stalno "visak" vitaminske, pa neke polumekane, nisu bas proljev jel, imaju formu ali nisu ni blizu normalnih. nakon toga smo isli na turu linexa i prodigesta, sijena i suhog. onda se to malo stabiliziralo, ali samo na kratko i sad eto opet se pogorsalo...

ne zelim ga opet na antibiotike jer se bojim da je to ono i kaj ga je dovelo do toga :(
mislim naravno ako se stanje ne poboljsa ili vidim nedaj boze opet neke promjene - nema mi druge, ali primio je tada i AD3E i fakat vise ne znam sto bi.
a opet veseli je on i hoce jesti pa ne djeluje bolesno.

jedino kaj mi pada na pamet je c-vit, pro digest i eventuano opet linex.

uz to sijeno, cuni fit i voda. nema nista zeleno...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 18:31 pm

a smrde kuglice i sve popisano :( kuzis popisao je kucicu, tepihe, plocice...dok dodjem doma mrak mi padne na oci
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet stu 07, 2008 18:38 pm

a jadan njega to i dalje muči :sad: :sad:

svakako probaj sa probioticima

a koliko bi mogli max biti vani i da su pod nadzorom?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 18:47 pm

ha cuj ponekad nesto kratko ponekad nista, ponekad duze...nemam ti ja fiksni tako period, sestra sve manje doma dolazi...ma boli me to sto vidim da nemam vremena ja za to :( a ja nemam srca njih dati nekome jer ce me to dotuci. ne znam sto je gore, to sto ih ne dam ili to sto ne stizem se brinuti kako spada

ma ogradila bi ti ja njima u stanu kak sam rekla, znaci gajba plus ogradica, nije puno al je nesto...preko toplijih dana bi mogli biti opet na lodji - jer se preko dana zgrije. ali moram nabaviti nesto za pod onda :(

znaci da opet na linex...mislim da sam cijelu bocicu potrosila vec, sad ispocetka...nadam se da to nemre stetiti (ne znam zasto bi ali eto)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet stu 07, 2008 18:49 pm

Mislim da im ne bi bio problem da su vani samo 2-3 h, pošteno se istrče i dobro...držim fige da smisliš nešto gdje će sve strane biti zadovoljene!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Catie » pet stu 07, 2008 21:26 pm

Tvrdi stiropor u pločama, jeftin je, ima u Bauhausu, Baumaxu etc bi pomogao, to je odlična izolacija. No trebalo bi i zaštititi ga nečim jer će ga oni izgristi - u tome je caka.
Zbog te zaštite, bez neke investicije od parstotinjak kn, ne ide :-(
Dosjetila sam se konkretno: debele tvrde stiropor ploče na pod, a preko OSB ploča - sve spada u jeftiniji materijal.
Zadnja izmjena: Catie; pet stu 07, 2008 21:33 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Catie

PostPostao/la ina » pet stu 07, 2008 21:33 pm

Probaj Bongu dati Rodikolan kapi- ima ih za kupiti u veterinarskim ljekarnama. Slavku su pomogle kod nesredjenih kuglica.
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » pet stu 07, 2008 22:05 pm

Imamo uzorak Rodikolana - dobili smo od uvoznika tak da sam dodji po njega
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 22:34 pm

hvala curke :luv: ajde lady ja sutra budem morala do staraca pa te cimnem kad se vracam ak budes doma

sto je to uopce?

catie - ma sve je to divna ideja, ali neizvedivo za ovaj prostor.

mislim da cu do bauhausa po topli pod, vidjet cu ak opet imaju nekaj na akciji...

kad dodje placa :(
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet stu 07, 2008 22:36 pm

Charlie je napisao/la:Mislim da im ne bi bio problem da su vani samo 2-3 h, pošteno se istrče i dobro...držim fige da smisliš nešto gdje će sve strane biti zadovoljene!

a to vrijedi za one kunice koji nisu prije bili slobodni, nazalost kad su moji malo duze zatvoreni pocinje protest...od beskonacnog tresenja ogradice (gdje me je strah opet da zube ne ozlijede) do unistavanja svega sto im dodje pod zub
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Catie » pet stu 07, 2008 22:44 pm

Evo mene glede građevinske problematike, napravila sam mali research:

ovdje su OSB ploče, vidi se cijena i sve. To je web shop pa imaš i dostavu, izgleda.

http://www.akord.hr/proizvodi/proizvod/505/

stiropor:

http://www.kedo.hr/cjenik.pdf

http://www.kumal.hr/index.php/proizvodn ... _proizvodi

Tek vidim da kažeš da je neizvedivo. Pa zašto? To samo položiš na pod lođe.
Catie

PostPostao/la zeko Simba » sub stu 08, 2008 8:21 am

Što se starih deka tiče i toga, što kažeš da više nemaš, možda tu možemo pomoći. Imamo stare poplune (2 kom.) koji su još sasvim ok i za ljude, ali su se radi silnih pranja (pogodite radi čega :P ) istanjili. Lijepo stanu u mašinu i može ih se prati često i vrlo se brzo osuše. Znači praktični su za održavanje, osim što su bijeli. Ako želiš ja ti to pošaljem poštom pa možeš to koristiti kao tepih, da im ne bude hladno na podu. Uglavnom dimenzije su 200x200 cm.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Catie » sub stu 08, 2008 10:08 am

Bojim se da će i to pojest. Treba nešto tvrdo, solidno, dobro-izolirajuće i da se da krpom, vodom i sredstvima lako čistiti.
Catie

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan