preseljenje - savjet

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

preseljenje - savjet

PostPostao/la t-i-n-a » sub lip 07, 2008 15:59 pm

u 9 mj se selim i planirala sam ninića uzet sa sobom.. mama je jako tužna jer bi ona da ga ostavim doma njoj.. i ubacila mi je bubu u uhu da smo decko i ja cijeli dan na poslu i da ce biti sam.. kod nas je lino u dnevnom, a nino u mojoj sobi.. on je zec koji bas ne voli drustvo previse.. a ni ceskanje.. :D da li da da ostavim na poznatom teritoriju ili uzmem sa sobom u novi stan? razmisljala sam da mu uzmem jednu teticu da ima drustvo.. rado bi udomila malog pasica, ali ne znam kako bi se zavolili i koliko bi mu to bio sok, a jos se i seli.. rado bi cula vase misljenje
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon lip 09, 2008 12:41 pm

Tko je Lino? Ako mama želi da Nino ostane kod nje onda joj ga i ostavi, barem za prvo vrijeme, pa ćete vidjeti kako će sve to skupa izgledati. Uvijek se on može kasnije preseliti. Za ovo sa psom ne znam, kod nas se sve životinje dobro slažu međusobno, ali to nije pravilo
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anci » pon lip 09, 2008 12:49 pm

jeli ti imas samo jednog kunica ili vise njih
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la t-i-n-a » pon lip 09, 2008 20:48 pm

lino je sekin (dobila ga je za rođ), a nino moj (uzeli smo ga jer je jako dugo bio u zoo shopu).. ako se to moze tako podijelitit :D s obzirom da su oba muska svaki ima svoj prostor i svoju paznju..
koliki će mu biti šok preseljenje? uzeli bi mu prijateljicu da ima drustvo..
možete nas vidjeti kako smo catki na 6. strani "slike, filmići..." tema: lino&nino
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » pon lip 09, 2008 21:04 pm

Ako mu misliš uzimati društvo neka bude ženka kunića, a ne pesek :wink:

i naravno moraš ga u tom slučaju kastrirati
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Re: preseljenje - savjet

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto lip 10, 2008 0:36 am

Ako želiš svom kuniću priuštiti da živi što prirodnije, onda je za kunića najbolje društvo drugi kunić. Oni u prirodi žive uvijek u društvu drugih kunića i ta potreba im je ugrađena u genima. Idealno je ako imaš par cura-dečko. Pas i kunić baš i ne idu skupa, bez prevodioca neće znati komunicirati, i nećeš ih moći ostavljati same bez nadzora...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » uto lip 10, 2008 12:17 pm

vidjela sam da vas par ima kunice i pasica pa sam mislila da je to izvedivo :D s obzirom da se nino i lino ne slazu i da ih nismo uspjeli spojiti (nino bi bio gazda, a lino je razmazen i hoce da bude po njegovom i ne svida mu se kad ga nino naganja) razmisljam da mu uzmemo teticu, ali ne malenu jer on ima 3-4 godine.. cini mi se glupo uzimati mu malog zeku.. ili se varam? ako je zenka sterilizirana da li cu morati i njega kastrirati?
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » uto lip 10, 2008 12:30 pm

Najbolje bi bilo uzeti odraslu ženku (znači udomiti)

ako je ženka sterilizirana, nije obavezno dečka kastrirati, ali velika je vjerojatnost da će skakati po njoj i biti dosadan ;D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri lip 11, 2008 11:06 am

dva dečka koja nisu kastrirana ne treba ni pokušat upoznavat.

... da, idealno je ako su cura i dečko otprilike podjednako stari (možda možeš udomiti neku stariju zekicu?). Kastracija dečka nije neki poseban zahvat i za 3 dana ćete i ti i zeko zaboraviti što je bilo (inače bi curi zbilja mogao postat dosadan, a ona zbog toga živčana :wink: ), a poslije ćeš uživat gledajući kako se zajedno igraju, maze, komuniciraju... :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan