Prejedanje

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Prejedanje

PostPostao/la Maša » uto lis 23, 2012 13:46 pm

Imam kunica nekih 2 nedelje..i od tada ne prestaje da jede. po ceo dan nesto mulja po ustima. Da li je moguce prejedanje kod kunica? cini mi se kao da joj se stomacic naduo.:/ ali s druge strane nemoguce joj je zabraniti jer u ciniju joj stavim hranu ali ona i pored toga ima seno u kavezu. a kada jede ispusta cudne zvuke kao kada krce creva. evo danas prvi put lezi samo na boku i ne igra se, ne skace i tako to.skroz je mirna i brzo dise.:/ Hvala unapred na odgovoru..nADAM SE DA NIJE NISTA OZBILJNO.:(((
Maša
Kunić
Kunić

Re: Prejedanje

PostPostao/la Epimedia » uto lis 23, 2012 14:05 pm

Prije svega koliko je kunić star? Što mu daješ za jesti i koliko? Kunić se ne može prejesti od trave. Kakav mu je trbuh po dodiru i kakve su kuglice?
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Maša » uto lis 23, 2012 14:13 pm

Stara je otprilike mesec ipo dana.. mozda ni toliko nema. meni je drug rekao kad mi je dao da ima 20-ak dana :)
Seno svaki dan i za jesti i ovako da ima u kavezu. A hranu neku iz pet sop-a namenjenu za njih. to sam jutros dala a inace dajem mu sve sto je preporuceno i sargarepu i persun, blitvu itd ali nemam neku posebnu meru..odokativno. koliko je njima potrebno hrane dnevno?
Kuglice cvrste. a trbuh onako malo mekaniji.
Maša
Kunić
Kunić

PostPostao/la Epimedia » uto lis 23, 2012 14:29 pm

Prerano je odvojen od majke. Izbaci mu povrće iz prehrane (općenito svježe). Ne preporučuje se svježe prije 5 - 6 mjeseci starosti.
Prouči malo što piše na forumu o prehrani: viewtopic.php?f=6&t=10
Ovdje imaš i popis dozvoljene hrane: viewtopic.php?f=6&t=246

Za tako malog kunića od kvalitetnije hrane preporuča se Cuni Nature Junior, za njegovu dob suha hrana se preporuča da mu je dostupna stalno, a kako raste količina hrane se smanjuje. Sijeno mu stalno mora biti dostupno!
Ponavljam bez svježega!
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la Maša » uto lis 23, 2012 14:45 pm

ali ja sam cula da treba jesti sve sveze..jabuke, sargarepu, persun ma sve sto je dozvoljeno za kunica. Nisam znala da ne sme jesti sveze..
da bas mu tu hranu dajem ima svega po malo suva je ali mislim da se bas od toga prejela.:/ ne znam, nisam pametna :/
Maša
Kunić
Kunić

PostPostao/la Epimedia » uto lis 23, 2012 15:08 pm

Izbaci za sada svježe iz prehrane, a kasnije ćeš, kako kunić raste, postepeno uvoditi.
Pročitaj po forumu iskustva drugih ljudi te preporuke kako se najbolje brinuti za svog kunića.
Viola slika Jura slika
Epimedia
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » uto lis 23, 2012 15:20 pm

Kunic jede svjeze kasnije,kad malo odraste...zasada ne...vrlo je lako moguce da mu se poremeti probava radi prevelike kolicine povrca...poslusaj sto ti se govori,ne govori se to bez razloga.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » uto lis 23, 2012 20:00 pm

moguće je prejedanje i nadutost.kod tvog kunića je moguca nadutost zbog svježe hrane koju ćes izbaciti.prejesti se mogu i suhe hrane .oboje nije dobro i može biti jako jako opsano.jedino ćega se nemogu prejesti je sijeno i treba ga držati kao osnovnu hranu.Ja sam za to da se malim kunićima podjeli hrana u tri obroka (suha) i da izmedu imaju sijeno i vodu!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la altan » uto lis 23, 2012 21:04 pm

Kako se zove ta hrana koju dajes zeki? Iz kojeg si grada? Mozda imamo korisnike i u tvom gradu koji ti mogu rec gdje kupiti kvalitetnu hranu za kunice :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan