Kunić nakon gubitka partnera kunića

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Kunić nakon gubitka partnera kunića

PostPostao/la fidelio » sub pro 11, 2010 16:32 pm

Kako joj pomoći?
Dala sam joj da se oprosti i maknula sam ga kad sam vidjela da je ona otišla dalje svojim poslom. Vidim da je dosta nervozna, zbunjena.
Priznajem da je jučer i prekjučer bila zapostavljena, samo je dobila hranu i vodu, možda sam ju jednom podragala. Jučer su čak kuglice bile manje, ali sada jede normalno.

Da li da perem sve u stanu što miriši na njega? Da mičem njegove stvari ili ih mogu ostaviti?
Oni su inače popodne spavali tako da je on svoju glavu stavio na njezin vrat. Ona cijelo vrijeme traži da ju netko mazi da bi mogla spavati.
Našla je ručnik u koji sam ga umotavala kad sam ga hranila na špricu. Vukla ga je za sobom po sobi. To sam joj oduzela.

Stoji pred vratima od sobe i traži priliku da pobjegne u ostale prostorije i tamo ga traži...
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

Re: Kunić nakon gubitka partnera kunića

PostPostao/la vini » sub pro 11, 2010 17:37 pm

To je jako tužan period i za tebe i za nju :sad: . Treba sigurno određeno vrijeme da sve počne funkcionirati opet po "starom",
Pročitaj malo ovdje
viewtopic.php?f=14&t=4463&p=133352#p133352

"kad ugine jedan od partnera"
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 12, 2010 0:02 am

To je tako tužno. Stvarno ne znam kako joj možeš pomoći osim da je maziš više nego inače
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon pro 13, 2010 12:17 pm

fidelio je napisao/la:...
Oni su inače popodne spavali tako da je on svoju glavu stavio na njezin vrat. Ona cijelo vrijeme traži da ju netko mazi da bi mogla spavati.
Našla je ručnik u koji sam ga umotavala kad sam ga hranila na špricu. Vukla ga je za sobom po sobi. To sam joj oduzela.

Stoji pred vratima od sobe i traži priliku da pobjegne u ostale prostorije i tamo ga traži...

Očito joj jako nedostaje :sad:
Kunica sa tolikom potrebom i navikom na život s partnerom - mislim da ne bi bilo dobro da sada živi sama :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la fidelio » pon pro 13, 2010 15:02 pm

Ma znam. Ona je i prije dolaska k meni imala dosta težak život. Tovljena, zanemarivana. Ne znam u kakvom su je kavezu držali, ali ona bez problema jede sijeno na koje je mokrila. Zato sam joj i uzela partnera.
Baš traži društvo. Hiperaktivna je, zbunjena... Nije me bilo dva sata i sad si je još i nokat strgala.
Znam da joj je teško, i da bi joj trebala nabaviti nešto, ali nakon ovoga, mislim da ću se teško odlučiti na novo živo biće. Čak nisam ni za ribice.
U 7 mjeseci sam ostala bez dva kunića i psa, i sad sam već paranoična.
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon pro 13, 2010 17:19 pm

jednostavno nisi imala srece..ako nabavis novog zeku ne znaci da ce sve opet zavrsit tragicno..pa nije da se ne znas ili ne zelis dobro brinut za njih..ja bih ti savjetovala da uzmes novog kunica..bit ce lakse i tebi i njoj..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la fidelio » pon pro 13, 2010 19:57 pm

Ma to je sve tako...Kad je Fidelio uginuo, mojima je bilo teško, ali nisu baš pokazivali. Nakon svega ovoga i moja mama je plakala i rekla da ne donosim doma više ništa jer ovo previše boli. Uz sve to, ja sam jako senzibilna što se životinja tiče, tako da i starcima nije svejedno kad me vide takvu.

I meni je žalosno gledati ju kako trči po sobi i traži ga. valjda čeka da se on pojavi od nekuda. Nema ni 2 minute mira. kad zbriše u hodnik pa dalje samo provjerava sve rupe i gdje je.
Danas je došlo do toga da sam morala sjesti k njoj na pod u davati joj sijeno jer ga je ona jela samo s njim. Suho hoće, ali na tome ne može živjeti. Sad se malo borimo i učimo da sama jede. Bude valjda..
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ina » pon pro 13, 2010 20:01 pm

Ja sam isto rekla da nakon Slavka vise nikad nitko. I nema sanse da se predomislim, tako da te razumijem. Samo za njih ne postoje bolji vlasnici od tebe i mene, i nama slicnih. Ali onda mi stradamo.

Zao mi je zbog zekice sto pati. Ako se pojavi koji zekonja za udomljavanje, mozda se i zaljubis. :)
29+1+1
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fidelio » pon pro 13, 2010 20:16 pm

ina je napisao/la:Ja sam isto rekla da nakon Slavka vise nikad nitko. I nema sanse da se predomislim, tako da te razumijem. Samo za njih ne postoje bolji vlasnici od tebe i mene, i nama slicnih. Ali onda mi stradamo.

Meni je nakon Fidelia trebalo oko 5 mjeseci da prestanem plakati po noci, grizla sam se sto nisam primjetila simptome kamenca i otkazivanja bubrega i bas iz tog razloga sam stalno provjeravala ovo dvoje. I opet ispadne da nisam dobro gledala, odnosno da su zvukovi vec bili pocetak bolesti iako je on svaku noc redovito u 02.00 imao zeco ples. Tako da....

Tko se jednom opece, puse i na hladno. Tko se dva puta opece....

I mama mi kaze da nisam tako osjetljiva, nema problema, ali ovako...Ja sljedecih 5-6 mjeseci necu funkcionirati.
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » pon pro 13, 2010 21:37 pm

nakon cijela drame koju smo mi doma slozili kad je Altan uginuo (pogotovo sestra i ja) moj stari je rekao da nema sanse da vise ikad imam zeca dok zivim u njegovoj kuci..i onda sam opet cmizdrila al stari nije dao..jer nije htio vise gledat istu dramu..na kraju sam mu potpisala da on ne snosi nikakvu moralnu ni financijsku odgovornost prema mom zecu..on je to spremio, a ja sam kuci dovukla Mocu..kad sam se odselila nabavila sam i Naira..kad god se netko od njih razboli pokusavam ne pilat starog s tim..iako se on sad skoro svakodnevno 3 tjedna vozio samnom i Mocom u Bubu na terapiju..ja jednostavno ne bih mogla bez zivotinje..ni pod cijenu gubitka i tuge..jer radost koju oni donose je za mene mnogo veca..ja se nadam da ces se uskoro zaljubit u nekog zeku pa cete i ti i zekica bit ponovno sretna, a vjerujem i mama..makar potajno ko moji :wink:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pon pro 13, 2010 21:54 pm

Na zalost znam koliko ti je tesko..
Kod mene u kuci je isto bilo svasta kad je Bubica uginula.. to jutro smo svi bili u transu pa cak i deda koji nju "nije ni registrovao" (ne voli zivotinje).. Mama i sestra koje su ostale u Bg-u nakon sto smo je tata i ja odveli u selo su celu kucu pretresle i bacile sve sto ih podseca na nju.. tako im je bilo lakse jer bi se rasplakale cak i kad bi videle njenu kuglicu koja je slucajno ostala u nekom cosku..
Ja i dan danas krivim sebe zbog svog neznanja i zbog toga sto nisam ucinila vise..

Ali splet okolnosti je doveo do toga da skoro godinu dana nakon svega u nas dom dodje Spajk (susta suprotnost od Bubi), priznajem bilo je tesko u pocetku i krajnje neobicno imati zeku posle svega..
vremenom smo se svi navikli na njega i sad niko ne moze da zamisli zivot bez njega... nakon toga je dosla Mia pa opet isti postupak kao sa Spajkom..
I sad kad neko odputuje negde niko ne pita za mene nego za zeceve :wub:

Veruj mi i ja sam isto nakon svega rekla nikad vise zeca, ali kad vidis one divne okice kako te tuzno gledaju iz nekog pet shopa (kao Spajk mene) ili divnu bebu u udomljavanju (Mia) neces moci da joj odolis i kad konacno dodje kod tebe i vidis kako malena uziva u drustvu bices i ti srecna i pitaces se sto tako nesto nisi ranije uradila... :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto pro 14, 2010 13:51 pm

Za sve one koji kažu - "Nikad više" - ili - "Ja to ne mogu" - par pitanja za razmišljanje:

Nije li ljubav davanje koje ne traži ništa za uzvrat?

Da li ljubimca imam da bih sebi uljepšao život ili zato da njemu uljepšam život?

Kome je teže - onome tko je bolestan i od bolesti ugine/umre ili onome tko je zdrav i dalje živi?

Da li se netko zapitao što ako se meni nešto desi - kako bi se tada kunić osjećao - tko bi se za njega tako lijepo brinuo?

Svi cemo jednog dana "otići", ali da li to znači da je najbolje nikada nikoga ne voljeti, da ne bi slučajno jednog dana bili tužni?

Neće li na kraju sreća, zbog pružene brige i toplog doma jednoj životinji (koja bi inače tko zna gdje bila), ipak nadjačati tugu zbog njenog "odlaska"?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 14, 2010 14:54 pm

fidelio je napisao/la:U 7 mjeseci sam ostala bez dva kunića i psa, i sad sam već paranoična.

Mi smo ostali bez psa i dva kunića u roku od mjesec dana. Prije dvije godine ostale smo bez tri kunića u nešto više od mjesec dana. Nije to fidelio naša greška. Naravno da je teško, boli za umrijeti, ali ona je zaslužila da ima nekoga "svog". Ona ne razumije da je on otišao jer je "morao", ona samo zna da je sama i da više nema društvo. Prerano je da se odmah sada odlučiš za to, ali svakako razmisli o tome :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la fidelio » uto pro 14, 2010 15:58 pm

Ma najgore mi je baš zbog nje. Vidim da joj fali društvo. Ja moram sjediti kraj nje dok jede sijeno i prebirati po njemu kao da jedem.

Budemo razmislili sljedećih nekoliko tjedana dok se ja psihički oporavim. A nadam se da će nam 2011. biti mnogo bolja. I s naslovnce kalendara će nas gledati naš mali ''crni'' Livio.
R.I.P. Fidelio i Livio
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » uto pro 14, 2010 22:20 pm

zeko Simba je napisao/la:
fidelio je napisao/la:U 7 mjeseci sam ostala bez dva kunića i psa, i sad sam već paranoična.

Mi smo ostali bez psa i dva kunića u roku od mjesec dana. Prije dvije godine ostale smo bez tri kunića u nešto više od mjesec dana. Nije to fidelio naša greška. Naravno da je teško, boli za umrijeti, ali ona je zaslužila da ima nekoga "svog". Ona ne razumije da je on otišao jer je "morao", ona samo zna da je sama i da više nema društvo. Prerano je da se odmah sada odlučiš za to, ali svakako razmisli o tome :)

s ovim se apsolutno slazem..Simba ja sam se malo pogubila..koga vi sad jos imate..niste ni jedna ni druga stavile fotku zekaca vec godinama :nowink:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan