Na put sa kunićem

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Na put sa kunićem

PostPostao/la njofra46 » pon srp 23, 2012 20:30 pm

Ovako,spremam se na more i nemam kome ostaviti zečeka,i sad je jedna od opcija da ga vozim sa sobom dole! Cca 300km/2,5 sati autoputa!
Vaša iskustva s transportom kunića? Kako podnose to? I na šta paziti?
Hvala
njofra46
Kunić
Kunić

Re: Na put sa kunićem

PostPostao/la virion » pon srp 23, 2012 21:53 pm

Ne bi bilo loše da probno prvo par dana ranije malo navikavate na vožnju. Po pola sata krug ili tako nešto. Da vidite početnu reakciju. Obavezno izbjegavajte gužve, tražite hladnije vrijeme, a stanite na odmorištima i ponudite vodu, i to čak i inzistirajte, na početku će vas odbiti, ali kasnije možda i prihvate. Sve u svemu, samo polako i što manje stresno.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » uto srp 24, 2012 6:28 am

I mene to ubrzo čeka, a Bijou se dosta boji vožnje. Jedino se nadam da će se nakon nekog vremena smiriti. Putovati ću navečer da joj ne bude prevruće.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » uto srp 24, 2012 13:27 pm

najbolje je sa kunicem krenuti na put navecer iza 9 sati i nepaliti klimu... otvori suvozacev prozor i to je to...na zadnji sic stavite njihovu dekicu i u kut transporter, otvorite ga nek mogu izaci iz njega, a u transporteru nek bude malo sijena, koja grana da mogu glodati i to je to... kad su pod stresom zekici vole da grickaju sijeno... stani svakih sat vremena i ponudi im vode da popiju, a prije nego krenes na put nek se dobro napiju, najedu i odu u wc... ja radim tako i nikad nisam imala problema s njima... naravno ovo vazi za one koji vode kunice na more sa svojim autom...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la njofra46 » uto srp 24, 2012 15:38 pm

Ma ja bi ga komplet s gajbom furao!! Zao bi mi bilo da bude u onoj transportnoj toliko dugo,-a i na moru mi treba gajba!
njofra46
Kunić
Kunić

PostPostao/la virion » uto srp 24, 2012 18:25 pm

Transporter je laksi za putovanje da se ne dogadja da klizi na sve strane u gajbi, dok se auto vozi, ali to definitivno nije dovoljno prostora za cjelodnevni boravak. Mi nosimo i jedno i drugo, a gajbica posluzi savrseno kao spremiste hrane i svega ostaloga sto je potrebno za gospodu na putu.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » sri srp 25, 2012 7:29 am

Ja sam isto planirala da ju stavim u kavez na zadnji sic, s tim da ću podbočit nešto ispod da bude ravno. Čini mi se lakše i ona ima više mjesta. Jer ako je stavim u transporter i pustim otvoren, bojim se da će šetati po autu i da ću stalno gledati u nju (ja sam sama s njom u autu).
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Anby » sri srp 25, 2012 9:31 am

Bijou je napisao/la:Ja sam isto planirala da ju stavim u kavez na zadnji sic, s tim da ću podbočit nešto ispod da bude ravno. Čini mi se lakše i ona ima više mjesta. Jer ako je stavim u transporter i pustim otvoren, bojim se da će šetati po autu i da ću stalno gledati u nju (ja sam sama s njom u autu).

moji kad se smjeste na zadnji sic nemrdaju nikuda, legnu i uzivaju... eventualno Tobi udje i izadje iz transportera ali nikada nisu setali po autu, jer im je "nesigurno", auto je stalno u pokretu pa oni imaju osjecaj da im se tlo "mice", tako da nevjerujem da ce tvoja setati... ako ipak budes stavila gajbu jedan dio prekrij rucnikom, da imaju feeling da se mogu zavuc negdje jer im je tako "sigurnije"
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » sri srp 25, 2012 11:02 am

Da, zvuči logički, mogla bi i tako, nisam do sada probala, vozila se ili u transporteru (do veterinara) ili u gajbi (kad je bila na čuvanju par dana). Pa, lako stanem negdje i prebacim je ako vidim da ne ide. Hvala na savjetima!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » čet srp 26, 2012 15:30 pm

Ja imam iskustvo pak koje dokazuje da tko radi, taj i griješi :lud: mislila sam da im bude bolje i manje stresno kraj sica, tj ispred prednjeg sica na suvozačevom mjestu, jer kad se pomakne iza ima dosta mjesta, ali ispalo je da su se samo još više uplašili jer osjete svaki kamenčić valjda, zbog blizine kotača. Nakon 15 minuta takve vožnje jedva sam ih smirila. Tako da to nemojte radit :dragonn-ccc-e: Moji se zapravo najviše vole u krilu voziti, što je zadnjim putovanjem u Zg rezultiralo da sam bila i popišana, al to valjda tak ide nekad ;D (osjećala sam se ko mlada majka :PP)
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » pon srp 30, 2012 13:13 pm

Nemojte pustat kunice da budu slobodni u autu..jer nikad se ne zna gdje mogu skocit ili se zavuc i tako potencionalno uzrokovat nesrecu..a i sigurniji su ako su u sto manjem prostoru..isto kao sto ni dijete necete ostavit da plahuce na straznjem sicu vec ga stavit u sjedalicu, tako i njih treba stavit u transporter ili kavez..naravno i jedno i drugo ucvrstit tako da se ne moze micat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bijou » ned kol 19, 2012 17:56 pm

Preživjeli! Kad smo odlazili (prije tri tjedna) bilo je malo teže nego danas po povratku. Tresla se skoro cijelo vrijeme, popišala po sebi i koliko god sam joj gajbu pokušala ravno staviti na zadnje sjedalo ipak je klizila po zavojima, ali danas za nazad, iako se tresla, namjestila se i ležala cijelo vrijeme.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lilo » sri kol 22, 2012 19:57 pm

kunić se vozi u trensporteru,bez obzira na dužinu puta gajba nije dobra!Baš zbog tog padanja u zavojima.Transporter je siguran i mracan kutak! :wink:
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan