Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust
Jura je napisao/la:IV@N@ je napisao/la:ne kontam zašto ljudi uopće udome živinu ako ju misle držat izoliranu na balkonu?![]()
kod mene su svi u kući i spavaju sa mnom na krevetu i sve i da imam dvorište opet bi bili u kući na toplom.
ne znam, ja volim napraviti razliku između životinje i čovjeka, pa ne spavam s Hefom u krevetu. ne razgovaram s njim i općenito se ne odnosim prema njemu kao prema čovjeku, jer on to i nije.
Isto tako ne vidim ništa loše u tom da se životinja drži na otvorenom, ako za to postoje dobri uvjeti. Koliko sam čuo nema nikakvih problema da zeko prezimi vani, ali u tom slučaju treba stalno biti vani i treba mu osigurati adekvatan zaklon.
Da se ne bojim kvartovskih mačaka, Hef bi živio u mom vrtu i imao bi puno više slobode. Držati životinju na balkonu je isto kao da ju držiš u malo većem kavezu.
Meni je opet nezamislivo da držim doma životinju zato da ju mogu gledati u kavezu. ...pa najveće veselje je vidjeti malog klempavca kako luta po stanu , pa malo trči , skače, njuška i radi pizdarije.
Zapravo sam ja u globalu protiv držanja životinja kao kućnih ljubimaca. Mislim da je životinji mjesto u njenom prirodnom okruženju. Hefa sam dobio i prvo ga nisam htio uzeti. Onda sam shvatio da mu je alternativni smještaj gajba kod nečije bake na selu i vjerojatno na kraju i lonac ili u najboljem slučaju život u gajbi, pa sam rekao da ovaj ipak ostaje kod mene i tu će dobiti svu slobodu koju mu ja mogu pružiti. Volim misliti da mu ništa ne fali, ali ja to zapravo ne mogu znati. Sigurno bi bilo lijepo da ima zeca za društvo, ali ne želim još jednu životinju osuditi na život s ljudima.
Tako sam došao na glas nekog tko ne voli životinje i sad se svi čude kako se trudim da Hefu bude lijepo, a ja zapravo mislim da volim životinje više od svih vas koji ih držite kao ljubimce. Sad sam i ja jedan od vas, pa više nemam pravo glasa po tom pitanju.
ja i moj debeli zec je napisao/la:ja sam jucer bas htjela komentirati jurin post jako slicno kao i ti ivana ali me izbacilo s forumau svakom slucaju mislim da je tvoje misljenje jura koliko god bilo pozitivno jako nelogicno, ako ti ne uzmes kunica uzet ce ga netko drugi tko se mozda o njemu nece tako dobro brinuti, tako je i za sve zivotinje, nazalost.
ja i moj debeli zec je napisao/la:a sto se tice razgovora s zivotinjama, on mozda ne razumije rijeci koje govoris ali razumije intonaciju tvog glasa, zna sto su rasirene ruke i osmjeh a sto mrgodenje i vikanje. znam da razumije jer i Biggie razumije kad se hocu igrati s njim i cucnem dolje i rasirim ruke i govorim: dodi dodi dodi sa osmjehom na licu...i on trci ko lud zamnom pa se igramo lovice i skrivaca i onda se dugo dugo mazimo...razumije i kad vicem na njega kad radi nesto sto ne smije i ako ne zeli prestati ja se ustanem i onda on odmah pobjegne onako zlocesto zaigrano jer zna da je radio sto ne smije...zivotinja uvijek razumije covjeka, ne po rijecima, ali po energiji koju salje, intonaciji glasa, gestama i mimici...
ja i moj debeli zec je napisao/la: razumijem zasto je zeko na balkonu, covjek zivi u sarajevu, sve je jasno,
Fiffy je napisao/la:ja i moj debeli zec je napisao/la: razumijem zasto je zeko na balkonu, covjek zivi u sarajevu, sve je jasno,
znaci, samo je u Sarajevu i BiH tako? OK, razumjela..
Jura je napisao/la:ja i moj debeli zec je napisao/la:ja sam jucer bas htjela komentirati jurin post jako slicno kao i ti ivana ali me izbacilo s forumau svakom slucaju mislim da je tvoje misljenje jura koliko god bilo pozitivno jako nelogicno, ako ti ne uzmes kunica uzet ce ga netko drugi tko se mozda o njemu nece tako dobro brinuti, tako je i za sve zivotinje, nazalost.
Jasno je to meni, nisam toliko nerealan, pa zato sam i uzeo Hefa k sebi. Samo sam rekao da mi je draže vidjeti životinju u prirodi nego u stanu. Sad je to zatvoreni krug, ali da svi odlučimo da nećemo držati životinje kao kućne ljubimce, više ne bi bilo potrebe za spašavanjem i udomljavanjem. Ljudska rasa je presebična za tako nešto. Sve je počelo iz koristi. Ljudi su držali životinje za lov ili za hranu. Kasnije, u "modernom društvu" je prestala takva potreba i ljudi su zadržali životinje kao ljubimce. Meni je to i dalje glupo. ..bez obzira na to što i ja imam doma zeca i dalje sam protiv držanja kućnih ljubimaca. Malo je licemjerno, al jebga.ja i moj debeli zec je napisao/la:a sto se tice razgovora s zivotinjama, on mozda ne razumije rijeci koje govoris ali razumije intonaciju tvog glasa, zna sto su rasirene ruke i osmjeh a sto mrgodenje i vikanje. znam da razumije jer i Biggie razumije kad se hocu igrati s njim i cucnem dolje i rasirim ruke i govorim: dodi dodi dodi sa osmjehom na licu...i on trci ko lud zamnom pa se igramo lovice i skrivaca i onda se dugo dugo mazimo...razumije i kad vicem na njega kad radi nesto sto ne smije i ako ne zeli prestati ja se ustanem i onda on odmah pobjegne onako zlocesto zaigrano jer zna da je radio sto ne smije...zivotinja uvijek razumije covjeka, ne po rijecima, ali po energiji koju salje, intonaciji glasa, gestama i mimici...
Bez brige, Hef i ja odlično komuniciramo. Baš kao što si rekla, on razumije intonaciju i raspoznaje geste. Ono na što sam mislio je da mi je blesavo vidjeti i čuti ono beskonačno tepanje ĆĆĆĆĆĆ BUBUBUBU i sl. Hef se sav unezveri kad mu netko tak uleti. Naučil je raspoznati par riječi i to je to. Ostalu pažnju dobije gestama.
Natrag na Higijena, smještaj i njega
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.