Da li je zeki hladno ?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Da li je zeki hladno ?

PostPostao/la sanjita » pon lis 10, 2011 15:23 pm

Ja dok sam ovo citala sam dobila sliku u glavi zeca koji je zatvoren u gajbu na balkonu....mozda sam ja preduhitrila sa zakljuccima ali to mi je tako palo na pamet....neznam zakaj mi nije palo na pamet da je zeko pusten u stanu preko dana najnormalnije jer mi je osim temperature prva misao i bila da su oni drustvene zivotinje i kako imaju srca tako izolirat zivotinju od ukucana.....dakle mozda da se malo bolje razjasni cjelokupna situacija,gdje je zeko preko dana i tako to...jer ovaj navod smjesten je u gajbici na balkonu je nejasan dosta. A i to mijenjanje temperatura iz toplog prostora sa grijanjem pa onda van na balkon isto neznam koliko je dobro :hm:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Pupy25 » pon lis 10, 2011 15:51 pm

Ja živim drito ispod Sljemena i uhvatio nas je nagli pad temperature, ujutro msam kunićicu stavila u kuću a kasnije smo bile vani da se navikne. E sad, dali bi se mogla smrznuti ili prehladiti ukoliko bi bila u vanjskoj nastambi?
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » pon lis 10, 2011 18:45 pm

nevjerujem da bi se smrzla, ali prehladila definitivno! To ti je sigurno! Uostalom ako nije naviknula biti vanka, vec je pokupila prehladu... :blush:

Morala bi joj osigurati nasambu vani ako je ostavis, zatrpat je sijenom, na dno dekice i te fore...uf, previse posla...

najbolje ti nju ubaci u kucu i nemas brige! :wink:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » pon lis 10, 2011 20:37 pm

Jura je napisao/la:
IV@N@ je napisao/la:ne kontam zašto ljudi uopće udome živinu ako ju misle držat izoliranu na balkonu? :blink:
kod mene su svi u kući i spavaju sa mnom na krevetu i sve i da imam dvorište opet bi bili u kući na toplom.

ne znam, ja volim napraviti razliku između životinje i čovjeka, pa ne spavam s Hefom u krevetu. ne razgovaram s njim i općenito se ne odnosim prema njemu kao prema čovjeku, jer on to i nije.
Isto tako ne vidim ništa loše u tom da se životinja drži na otvorenom, ako za to postoje dobri uvjeti. Koliko sam čuo nema nikakvih problema da zeko prezimi vani, ali u tom slučaju treba stalno biti vani i treba mu osigurati adekvatan zaklon.

Da se ne bojim kvartovskih mačaka, Hef bi živio u mom vrtu i imao bi puno više slobode. Držati životinju na balkonu je isto kao da ju držiš u malo većem kavezu.

Meni je opet nezamislivo da držim doma životinju zato da ju mogu gledati u kavezu. ...pa najveće veselje je vidjeti malog klempavca kako luta po stanu , pa malo trči , skače, njuška i radi pizdarije.

Zapravo sam ja u globalu protiv držanja životinja kao kućnih ljubimaca. Mislim da je životinji mjesto u njenom prirodnom okruženju. Hefa sam dobio i prvo ga nisam htio uzeti. Onda sam shvatio da mu je alternativni smještaj gajba kod nečije bake na selu i vjerojatno na kraju i lonac ili u najboljem slučaju život u gajbi, pa sam rekao da ovaj ipak ostaje kod mene i tu će dobiti svu slobodu koju mu ja mogu pružiti. Volim misliti da mu ništa ne fali, ali ja to zapravo ne mogu znati. Sigurno bi bilo lijepo da ima zeca za društvo, ali ne želim još jednu životinju osuditi na život s ljudima.

Tako sam došao na glas nekog tko ne voli životinje i sad se svi čude kako se trudim da Hefu bude lijepo, a ja zapravo mislim da volim životinje više od svih vas koji ih držite kao ljubimce. Sad sam i ja jedan od vas, pa više nemam pravo glasa po tom pitanju.

apsolutno se slažem s tobom ,ali realno gledajući takvo što bi bilo moguće samo kad nebi bilo ljudi.iskreno, ja bih bila najsretnija kada ljudi ne bi ni postojali.sve bi bilo puno jednostavnije ,ali mislim da je npr. mojem psu(njemački ovčar) daleko bolje kod mene koja se brinem o njemu maksimalno nego kod nekog kretena koji bi ga zaključao u box ili vezao na lanac tu i tamo bi mu u hrđavi lonac nalio vode i bacio kost od kremenadle i imao samo da bi se kurčio po selu i strašio raju.zato i imam živine jer jednostavno osjećam golem osjećaj krivnje što sam čovjek i kako svakodnevno pridonosim uništavanju ovog planeta i mislim da sam time što se kvalitetno brinem o 8 životinja pridonjela bar malo.
najbolje bi bilo kad bi živine bile na otvorenom i apsolutno podržavam to ,ali u ovom slučaju je riječ o kuniću koji je u gajbi na balkonu moguće nezaštićenoj od padalina i vjetra, gajba je pretpostavljam 50x100 cm maksimalno i moguće je i da se kunića pusti u kuću u kojoj je temperatura 20-25 stupnjeva ,a vani je 0.
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto lis 11, 2011 10:00 am

ja sam jucer bas htjela komentirati jurin post jako slicno kao i ti ivana ali me izbacilo s foruma :lud: u svakom slucaju mislim da je tvoje misljenje jura koliko god bilo pozitivno jako nelogicno, ako ti ne uzmes kunica uzet ce ga netko drugi tko se mozda o njemu nece tako dobro brinuti, tako je i za sve zivotinje, nazalost.

a sto se tice razgovora s zivotinjama, on mozda ne razumije rijeci koje govoris ali razumije intonaciju tvog glasa, zna sto su rasirene ruke i osmjeh a sto mrgodenje i vikanje. znam da razumije jer i Biggie razumije kad se hocu igrati s njim i cucnem dolje i rasirim ruke i govorim: dodi dodi dodi sa osmjehom na licu...i on trci ko lud zamnom pa se igramo lovice i skrivaca i onda se dugo dugo mazimo...razumije i kad vicem na njega kad radi nesto sto ne smije i ako ne zeli prestati ja se ustanem i onda on odmah pobjegne onako zlocesto zaigrano jer zna da je radio sto ne smije...zivotinja uvijek razumije covjeka, ne po rijecima, ali po energiji koju salje, intonaciji glasa, gestama i mimici...

on toppic: razumijem zasto je zeko na balkonu, covjek zivi u sarajevu, sve je jasno, kavez bi trebao izolirati a ne bi bilo lose i da napravis neku improviziranu tendu uz to da ga dodatno zastitis od padalina, izmedu kaveza i plocica stavi prvo karton pa onda deku, kavez na to i ne bi mu trebalo biti hladno od plocica ali isto tako moras i na kavez staviti deku i karton da izoliras, a mozes mu staviti u rucnik u kavez (pod uvjetom da ga nece jesti) da se moze zavuci ako mu bude hladno i naravno puno sjena iz istog razloga...
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » uto lis 11, 2011 11:43 am

ja i moj debeli zec je napisao/la:ja sam jucer bas htjela komentirati jurin post jako slicno kao i ti ivana ali me izbacilo s foruma :lud: u svakom slucaju mislim da je tvoje misljenje jura koliko god bilo pozitivno jako nelogicno, ako ti ne uzmes kunica uzet ce ga netko drugi tko se mozda o njemu nece tako dobro brinuti, tako je i za sve zivotinje, nazalost.

Jasno je to meni, nisam toliko nerealan, pa zato sam i uzeo Hefa k sebi. Samo sam rekao da mi je draže vidjeti životinju u prirodi nego u stanu. Sad je to zatvoreni krug, ali da svi odlučimo da nećemo držati životinje kao kućne ljubimce, više ne bi bilo potrebe za spašavanjem i udomljavanjem. Ljudska rasa je presebična za tako nešto. Sve je počelo iz koristi. Ljudi su držali životinje za lov ili za hranu. Kasnije, u "modernom društvu" je prestala takva potreba i ljudi su zadržali životinje kao ljubimce. Meni je to i dalje glupo. ..bez obzira na to što i ja imam doma zeca i dalje sam protiv držanja kućnih ljubimaca. Malo je licemjerno, al jebga.

ja i moj debeli zec je napisao/la:a sto se tice razgovora s zivotinjama, on mozda ne razumije rijeci koje govoris ali razumije intonaciju tvog glasa, zna sto su rasirene ruke i osmjeh a sto mrgodenje i vikanje. znam da razumije jer i Biggie razumije kad se hocu igrati s njim i cucnem dolje i rasirim ruke i govorim: dodi dodi dodi sa osmjehom na licu...i on trci ko lud zamnom pa se igramo lovice i skrivaca i onda se dugo dugo mazimo...razumije i kad vicem na njega kad radi nesto sto ne smije i ako ne zeli prestati ja se ustanem i onda on odmah pobjegne onako zlocesto zaigrano jer zna da je radio sto ne smije...zivotinja uvijek razumije covjeka, ne po rijecima, ali po energiji koju salje, intonaciji glasa, gestama i mimici...

Bez brige, Hef i ja odlično komuniciramo. Baš kao što si rekla, on razumije intonaciju i raspoznaje geste. Ono na što sam mislio je da mi je blesavo vidjeti i čuti ono beskonačno tepanje ĆĆĆĆĆĆ BUBUBUBU i sl. Hef se sav unezveri kad mu netko tak uleti. Naučil je raspoznati par riječi i to je to. Ostalu pažnju dobije gestama.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » uto lis 11, 2011 12:59 pm

ja i moj debeli zec je napisao/la: razumijem zasto je zeko na balkonu, covjek zivi u sarajevu, sve je jasno,

znaci, samo je u Sarajevu i BiH tako? OK, razumjela..
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ja i moj debeli zec » uto lis 11, 2011 19:41 pm

Fiffy je napisao/la:
ja i moj debeli zec je napisao/la: razumijem zasto je zeko na balkonu, covjek zivi u sarajevu, sve je jasno,

znaci, samo je u Sarajevu i BiH tako? OK, razumjela..

hah nisam tako mislila krivo si shvatila, nije tako samo u bosni i da shvatis da nisam tako mislila...ja sam rodena u bosni i imam rodake u bosni i baku i obozavam bosnu i idem tamo kad god stignem, ali to ne mijenja cinjenicu da je u bosni drugaciji odnos prema zivotinjama nego ovdje. nije losiji odnos, samo drugaciji. postoji ono pravilo: zivotinji nije mjesto u kuci (kojeg se i moj otac pokusava drzati ali nazalost zivi sa velikim ljubiteljima zivotinja pa mu ne ide). nije tako samo u bosni i nije svugdje i kod svakoga u bosni tako. ne generaliziram samo kazem da razumijem. mojima u bosni sigurno ne bi palo na pamet staviti zmiju u terarij i drzati u kuci (i hvala bogu na tome!) dok je npr. (kazem bzvz) njemcima to sasvim ok i normalno. nije generalizacija, vec gledam po vecinskom mentalitetu. zao mi je ako sam te uvrijedila, nije mi bila namjera, ispricavam se :blush:

p.s. ovo sve je jasno nije se odnosilo na to sto on zivi u sarajevu, nego na to da je sve jasno sto treba s kavezom...

Jura je napisao/la:
ja i moj debeli zec je napisao/la:ja sam jucer bas htjela komentirati jurin post jako slicno kao i ti ivana ali me izbacilo s foruma :lud: u svakom slucaju mislim da je tvoje misljenje jura koliko god bilo pozitivno jako nelogicno, ako ti ne uzmes kunica uzet ce ga netko drugi tko se mozda o njemu nece tako dobro brinuti, tako je i za sve zivotinje, nazalost.

Jasno je to meni, nisam toliko nerealan, pa zato sam i uzeo Hefa k sebi. Samo sam rekao da mi je draže vidjeti životinju u prirodi nego u stanu. Sad je to zatvoreni krug, ali da svi odlučimo da nećemo držati životinje kao kućne ljubimce, više ne bi bilo potrebe za spašavanjem i udomljavanjem. Ljudska rasa je presebična za tako nešto. Sve je počelo iz koristi. Ljudi su držali životinje za lov ili za hranu. Kasnije, u "modernom društvu" je prestala takva potreba i ljudi su zadržali životinje kao ljubimce. Meni je to i dalje glupo. ..bez obzira na to što i ja imam doma zeca i dalje sam protiv držanja kućnih ljubimaca. Malo je licemjerno, al jebga.

ja i moj debeli zec je napisao/la:a sto se tice razgovora s zivotinjama, on mozda ne razumije rijeci koje govoris ali razumije intonaciju tvog glasa, zna sto su rasirene ruke i osmjeh a sto mrgodenje i vikanje. znam da razumije jer i Biggie razumije kad se hocu igrati s njim i cucnem dolje i rasirim ruke i govorim: dodi dodi dodi sa osmjehom na licu...i on trci ko lud zamnom pa se igramo lovice i skrivaca i onda se dugo dugo mazimo...razumije i kad vicem na njega kad radi nesto sto ne smije i ako ne zeli prestati ja se ustanem i onda on odmah pobjegne onako zlocesto zaigrano jer zna da je radio sto ne smije...zivotinja uvijek razumije covjeka, ne po rijecima, ali po energiji koju salje, intonaciji glasa, gestama i mimici...

Bez brige, Hef i ja odlično komuniciramo. Baš kao što si rekla, on razumije intonaciju i raspoznaje geste. Ono na što sam mislio je da mi je blesavo vidjeti i čuti ono beskonačno tepanje ĆĆĆĆĆĆ BUBUBUBU i sl. Hef se sav unezveri kad mu netko tak uleti. Naučil je raspoznati par riječi i to je to. Ostalu pažnju dobije gestama.

naravno da je najbolje kad je zivotinja u svom prirodnom okruzenju i naravno da su ljudi sebicni. ljudi su, po meni, gori od zivotinja u svemu. zivotinja nikome nece nauditi iz zlobe. a ljudi ne samo da se unistavaju medusobno vec unistavaju i nevine zivotinje. a sam primjer zooloskog vrta je najveci pokazatelj ljudske sebicnosti. medutim nikada necemo postici da se bas svi slazu u necemu, to je nemoguce, uvijek ce postojati odredena grupa ljudi koja ce biti protiv necega, tako da to sto bi ti, a i ja i ivana ocito, htjeli postici je jednako nemogucem.

a sto se tepanja tice, ja tepam stalno i svemu sto je manje od mene hahaha bilo to dijete, pas, macka, kunic, ili preslatke male tenisice hahaha takva sam po prirodi :P hef bi onda jadan srcani dobio od straha kad bi mene upoznao :P
Debeli R.I.P. slika
slika
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la saacbeser » sub stu 12, 2011 4:51 am

a ako je dosad stao u kuci,nastavite ga drzati u kuci jer u tom slucaju nema zimskog krzna i moglo bi bit problema.no,to je samo moje misljenje.
saacbeser
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan