Domaći kolačići za zekane - i ostali recepti

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Domaći kolačići za zekane - i ostali recepti

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » ned kol 21, 2011 10:09 am

mala_zečica je napisao/la:napikavaš se na neš što je napisano 2008...

A lol nisam mislila ništa loše samo imamo pčele pa znam :D A to što je iz 2008 ništa ne znaći jer tko čita i koga zanima čita sve pogotovo ako je novi kao ja...tak da chill :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Neana » sri pro 07, 2011 13:11 pm

Pozdrav svima!

Malo da podignem temu...
Da li je netko radio ovakve kolačiće za činčile? Ja sam ovaj vikend probala napraviti ali su ispali jako drobljivi, doslovno se raspadaju kad ih malo jače pritisnem. Kako ih napravite čvrstima, što koristiti za povezivanje?
Kod činčila je problemčić što šećera treba biti u minimalnim količinama, a jabuka i banana ga sadrže puno pa me zanima što se još može koristiti umjesto njih?
U kolačiće koje sam radila sam stavila malo naribane mrkve i vodu, ali to očito nije dovoljno. :zeko10:
Neana
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sri pro 07, 2011 16:44 pm

Evo proslijedila sam tvoj upit Anek koja uzgaja cile :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » sri pro 07, 2011 17:20 pm

Ne, ne postoje kolacici koje mozete davati cincilama a da im pri tome ne trujete organizam. Cincila smije dobiti jednu poslasticu samo jednom na dan (npr. jednu grozdicu), sve vise od jene je previse. Suseno bilje je puno bolja poslastica za cincile od susenog voca jer sadrzi puno previse secera. :zekoo12:
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la iv4n » sri pro 07, 2011 17:23 pm

a može netko, sataviti nekakav recept?
iv4n
Kunić
Kunić

PostPostao/la Neana » čet pro 08, 2011 1:54 am

Bok Anek, znamo se mi :wink:

Kolačići o kakvima forumaši pričaju na ovoj temi imaju previše šećera da bi ih davali činčilama. Baš zato sam se javila za savjete što još koristiti za povezivanje i učvršćivanje, jer su biljke same po sebi suhe. Zato se meni kolačići drobe i raspadaju - jer sam probala izbjeći te slatke sastojke.

Ono što sam probala je napraviti zdrave kolačiće, staviti unutra puno sijena, malo ljekovitih biljaka, malo lucerne za kalcij i malo C vitamina (sad znaš tko sam :) ).
Ali to sve treba s nečim povezati, pa tražim ideje i pokušavam saznati što radim krivo. Par puta sam kupila kolačiće koje rade forumašice i oni su dosta čvrsti, npr. od zlocke se čak i nožem teško prerežu, a ovi moji se raspadnu u prah čim ih malo pritisnem prstima. Negdje sam prije pročitala da se može koristiti čaj od kamilice, ali mi se čini da to ne funkcionira jer sam ja stavila vodu što je slično. Koliko uopće kašasta mora biti ta smjesa?
Neana
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » čet pro 08, 2011 8:27 am

Ej :zekoo12:

Nema smisla takve kolacice raditi cinilama kad im mozes davati cisto to bilje bez ljepljenja. Njima kolac kao kolac u tom obliku nebude nista drazi od suhih biljkica u svom prirodnom obliku.
Zadnja izmjena: Anek; pet pro 09, 2011 13:27 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » čet pro 08, 2011 8:42 am

Anek, sad si me šokirala...kako to misliš da "lijepi sa šećerima"?

Btw, slažem se da sve od sastojaka u kolačićima možemo davati zasebno, tako uostalom i ja radim...ali voljela bih dobiti pojašnjenje na gornje pitanje, jer generalno govoreći, ni peleti ili bilo koja druga hrana nisu onda potrebni glodavcima i dvojezubcima, ako uzmemo u obzir činjenicu da su oni zapravo trava/bilje/povrće/voće prešano u razne oblike.

Griješim li u konstataciji ili se ovdje radi o nečem trećem?
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » čet pro 08, 2011 10:35 am

Zanima i mene to sa šećerom... Kupila sam par puta njeno sijeno pa sam dobila neke poslastice, jednom sam i kupila vrećicu nekih čupavaca pa bih voljela znati što točno dajem kunićima kad kupim njene proizvode :ljut:
Slažem se da prešanu, općentio tvrdu hranu treba davati zbog zubića, ali ako su vezani nečim što ne bi smjelo, sigurno više neću kupiti njene poslastice.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Neana » čet pro 08, 2011 11:16 am

Koliko ja znam zlocka stavlja bananu, ali mi i dalje nije jasno kako postigne da su čupavci tako čvsti.

Slažem se da se sve te biljčice mogu davati i zasebno, ali je praktično imati ih pomješane zajedno u jedan dnevni zdravi zalogajčić :D Posebno ako je potrebno davati neke dodatke prehrani, kao što su vitamini ili ljekovi, pa im sve to podvaliti zajedno u nešto što će oni slasno smazati.
Neana
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anek » čet pro 08, 2011 11:57 am

kak se svi hvataju za rijeci :nowink: ..nisam mislila doslobvno secerima jer neznam kaj je nutra al nekaj ocito je.. s necim se ljepi...svi kolacici ciji god bili, oni u pet shopovima isto, moraju imat neki vrag koji to drzi tak cvrsto...a kaj god to bilo sigurno nije zrak kad je tak cvrsto a i nisu same biljke.
Ja samo velim, da mi nije jasno zasto bi im se to davalo. Vani nisam vidla da postoje kolacici stisnuti koji se rede za cincile niti ih se igdje preporucuje davati kao poslastice...samo za kunice iako ja to nebi davala ni kunicima jer nevidim poantu ako mozes davati ono sto je zdravo i vidis sta je.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilika » ned pro 11, 2011 14:48 pm

nisam bila dugo na forumu i danas sam naletjela na ovu temu i jako mi se sviđalaa :D

već sam radila kolačiće ali za konje koji su ispali i više nego dobri.. čak sam ih i ja pola pojela :D

s obzirom da doma nemam baš neke sastojke..snašla sam se sama :DDD

vidjela sam po slikicama i pročitala da ste stavili sjeno.. pa sam se odma bacila na posao..

znači prvo sam narezala sjeno škarama... (otprilike je bilo toga pola kutije quattra (onaj sladoled)...
pa sam dodala tome hranu koju dobivaju (uzimam u jednom zoo-u mješavinu.. zob... neke sjemenke.. zrna kukuruza..itd.. ) i na to sve naribala 3 mrkve.. naravno to baš i nije bilo super za pomješati.. pa sam uzela iz hrane za vjeverice.. (versele laga ) hrana je ubiti slična i hrani za zečeve iz te firme.. a unutra ima onih velikih briketa koje vjeverice moje baš i ne jedu.. pa sam to samljela i isto tak i ovu smjesu sjena.. mrkve i ove hrane...

to sve promješala i dodala potrebnu količinu vode (nisam bila sigurna dal smiju ulje pa sam rađe samo vodu stavila )

i sad je to na sušenju u pećnici :D

slika
Lilika
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned pro 11, 2011 17:31 pm

Pricas o kolacicima za konje ili zeceve? jer ta mjesavina hrane koju dajes neznam dal se odnosi na zeceve ali svakako nije dobra.Njima zitarice ne trebaju,samo ih tove i rade problem sa vremenom u probavnom sustavu. Zob i kukuruz,recept za debljanje,nista dobroga uglavnom,kao i kod ljudi.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilika » ned pro 11, 2011 19:15 pm

za zecove...........

nije dobra hrana za njih? super da ju onda prodaju pod hranu za zečeve.........
Lilika
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned pro 11, 2011 23:20 pm

Lol svasta prodaju pod hranu za zeceve....ljudima prodaju i hrenovke i pastete,eto recimo...jel zdravo? imas citav tekst o zitaricama i zasto ne na forumu u prehrani,ako te zanima.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan