Inteligencija je nešto što kunićima definitivno ne fali. Možda nisu "pametni" kao npr. pudlice koje možeš naučiti stvarno svačemu, ali s druge strane ni većina ostalih pasmina pasa nije takva. Znači ta sposobnost usvajanja i ponavljanja stvari koje vide u okolini nije jedini indikator inteligencije, to može značiti i da su genetski bliže svojim divljim precima nego psi koji su pripitomljeni odavno, i naprosto nisu životinje koje će ti hodati uz nogu, a može značiti i da su tvrdoglavi ili skloni inaćenju i malim pakostima -što je pak očit znak inteligencije

Govorim iz svog primjera, moja zečica se zna itekako inatiti kad vidi da joj neće uspjeti naum, a isto tako zna glumiti nevinašce kad bi mogla dobiti jezikovu juhu.
Znaju itekako pokazati kako se osjećaju, Zoe škrguće zubićima kad joj je ugodno, i lagano treska uši (isprva sam mislila da joj je hladno

). Isto sam stekla dojam da imaju odličnu emocionalnu inteligenciju - kad god bih joj ja pokazala da me boli njen ugriz, odmah bi prestala, a kad bih se u početku naljutila, na to ne bi reagirala uopće - znači da ju tuđa bol ipak dira više od ljutnje, što govori da zekani kopčaju više od običnog uvjetovanja "hrana-dobro, galama/udarac - loše". I kako bi drugačije objasnio pojavu da zec koji je bio danima u pet centru prvi dan kad dođe u novi dom pleše, a nakon tri dana spava meni kraj glave, ako ne da osjeća ljubav i toplinu s kojom joj se obraćam

Čak su tu slični dosta sa psima-moja kuja dok je bila bolesna je najviše uživala kad bih joj ja pjevala.