Inteligencija kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Inteligencija kunica

PostPostao/la kristinans » ned lis 03, 2010 10:20 am

nocas sam pustila zeca da seta po sobi,obelezavao je teritoriju kuglicama to inace nikad nije radio pre ali oprastam mu :) kada sam legla da spavam tuzno me je posmatrao.par puta mu nije uspelo da se popne na krevet padao je stalno ja ga pomazim i opet legnem.od jednom se stvorio na krevetu lize me ne staje.trckara po krevetu gricka cebe ja ga spustim na pod on opet skoci kod mene kuglice ostavi na jastuku i sve tako u krug nije hteo da me poslusa da ostane na podu a imao je svega i hrane vode sena...krpice za spavanje i na kraju sam ga vratila u kavez bas mi ga je zao :zeko4: inace kada ga pustim on malo skakuce pa legne i tako ne zna da se odaziva na ime ali dobro nije to pas da bi znao...skroz je nezainteresovan za igru samo voli sam da se igra i da ga ja mazim ne kazem da su zecevi glupi ali kontaju stvari brzo ali kada se izinate nece se smiriti dok ne isteraju svoje htela sam ga stavljati slobodnog u sobi ali nema sanse svuda zaviri i proviri,i sve sto zastitim on rasturi tako da mu sada ostaje samo kad ga pustim sat dva i opet u kavez :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » ned lis 03, 2010 10:44 am

Moja zekanica uvijek dođe k meni na 'Csilla, dođi'. Na 'Csilla' obrati pažnju na mene, a kada tome dodam i 'dođi' uvijek dođe. Osim ako me namjerno ignorira i trčkara uokolo. :belj: Mislim da je zapravo sve u tonu...
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la fleshettes » ned lis 03, 2010 13:17 pm

I kunića, kao i svaku drugu mladu životinju, moraš dresirati.. Imaš bebu kojoj si vjerojatno prvi vlasnik i moraš imati strpljenja za sve. Isto kao što mali psići grizu sve što im se nađe na putu i ne znaju da moraju čekati da ih se odvede van kako bi obavili nuždu, tako i većina kunića na a početku grize žice i namještaj, istražuje teritorij, obilježava ga pišanjem i kugličarenjem itd.
Nećeš ništa postići zatvaranjem u kavez, jer tako neće nikad do kraja upoznati prostor u kojem se nalazi kad ga pustiš, pa će ga puno duže obilježavati.. Također, namještaj mu neće dosaditi pa će ga zauvijek uništavati.
Sa svakom mladom životinjom treba puno truda, strpljenja i vremena da bi ju se dresiralo - kunići nisu drugačiji. Možeš ga naučiti da se odaziva na ime, obavlja nuždu u svoj wc, ne uništava namještaj, ne penje se tamo gdje ne smije, hoda na povodcu itd. Naravno da će se tu i tamo inatiti i raditi točno ono što zna da ne smije, ali to je ono na što si se trebala pripremiti prije nego si ga nabavila. Kunić nikad neće biti poslušan kao pas :wink:
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la lili.l » ned lis 03, 2010 15:19 pm

bas mi je super to sto zeki ne pokazuju sve ocito kao mace i psi jer onda je sladje mozgati i shvacati sto on misli, otkrivati signale i druziti se s njim :D a oni su jako pametni s obzirom na to da su podvrsta glodavci i da im je mozak jako malen :rolleyes: moze ih se svasta nauciti samo treba vremena i truda
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la lili.l » ned lis 03, 2010 15:28 pm

Pogledajte ovog zeku: http://www.youtube.com/watch?v=LVo3t6tU6oU

jeli mozda on malo pegla kunica sa ovoliko trikova? ili mu to ne smeta...
lili.l
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la kristinans » ned lis 03, 2010 15:30 pm

dok sam ja tu on nikad ne obelezava teritoriju jedino kada primeti da ne obracam paznju na njega.iskreno ne znam kako bi ga dresirala i naucila na ime.u pocetku sam jako puno provodila vremena sa njim i pokusavala svakako.on je dobar kada ga sada pustim ali penje mi se stalno na krevet i nista ne slusa a ranije je slusao kada kazem ne onda se ne penje... ranije je bio intaligentniji kako je stariji sve tera po svome :sad: imala sam psa ranije i umela sam da ga fantasticno dresiram a zeku ne umem :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: kada je na povocu slusa i ide gde treba mislim po stanu ne smem ga voditi napolje. . . :mellow:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned lis 03, 2010 15:37 pm

lili.l je napisao/la:Pogledajte ovog zeku: http://www.youtube.com/watch?v=LVo3t6tU6oU

jeli mozda on malo pegla kunica sa ovoliko trikova? ili mu to ne smeta...

sladak je zeka ..... ali prosto mi izgleda nemoguce da to sve ume jedan zec... pitam se kako li ga je naucio da to sve radi. . . :wink:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la jolanda » ned lis 03, 2010 23:38 pm

A shta ce mu povodac po stanu? :huh:
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » pon lis 04, 2010 6:14 am

da bi naucio da ide.ali prestala sam sa tim da ga ne bi mucila ja sam u zgradi pa ipak je prljavo ispred da bi ga izvela na beton naravno ne kada je hladno nego samo kada je leto... jednom sam pokusala ali je zastajkivao i cistio sapice zao mi ga je pa sam prestala da ga vodim na povodac.a kad je na njemu jako je poslusan i dobar :blush:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » pet lis 15, 2010 18:15 pm

Inteligencija je nešto što kunićima definitivno ne fali. Možda nisu "pametni" kao npr. pudlice koje možeš naučiti stvarno svačemu, ali s druge strane ni većina ostalih pasmina pasa nije takva. Znači ta sposobnost usvajanja i ponavljanja stvari koje vide u okolini nije jedini indikator inteligencije, to može značiti i da su genetski bliže svojim divljim precima nego psi koji su pripitomljeni odavno, i naprosto nisu životinje koje će ti hodati uz nogu, a može značiti i da su tvrdoglavi ili skloni inaćenju i malim pakostima -što je pak očit znak inteligencije ;D Govorim iz svog primjera, moja zečica se zna itekako inatiti kad vidi da joj neće uspjeti naum, a isto tako zna glumiti nevinašce kad bi mogla dobiti jezikovu juhu.
Znaju itekako pokazati kako se osjećaju, Zoe škrguće zubićima kad joj je ugodno, i lagano treska uši (isprva sam mislila da joj je hladno :D ). Isto sam stekla dojam da imaju odličnu emocionalnu inteligenciju - kad god bih joj ja pokazala da me boli njen ugriz, odmah bi prestala, a kad bih se u početku naljutila, na to ne bi reagirala uopće - znači da ju tuđa bol ipak dira više od ljutnje, što govori da zekani kopčaju više od običnog uvjetovanja "hrana-dobro, galama/udarac - loše". I kako bi drugačije objasnio pojavu da zec koji je bio danima u pet centru prvi dan kad dođe u novi dom pleše, a nakon tri dana spava meni kraj glave, ako ne da osjeća ljubav i toplinu s kojom joj se obraćam :wink: Čak su tu slični dosta sa psima-moja kuja dok je bila bolesna je najviše uživala kad bih joj ja pjevala.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Njemac » pon lis 18, 2010 13:36 pm

Kada bi uradio nesto sto ne smije, ja se dreknem Ne, uzmem ga u ruke dovedem do mjesta zlocina i ponovo se dreknem par puta NE. I onda ga pustim bez ikakve kazne. Djeluje i ne cini ono sto zabranim. Jedino sto svaki put kad se naljutim na njega dode na mjesto gdje spavam i kuglicari po mom jastuku. To sam shvatio kao nacin da pokaze da mu je zao sto sam ljut na njeg i zeli da ponovo obiljezi sebi teritoriji, da ga nebih napustio. Ma koliko budem ljut jednostavno mi bude drago sto je to dokaz koliko je vezan za mene. I da ne bude greske, teritoriji je obiljezio davno, znaci samo kad se bas naljutim na njega.
Njemac
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » pon lis 18, 2010 20:37 pm

Kad moj zeka gricka zid , ja pljesnem rukama i on prekine . zna da radi nesto lose , hihi :rolleyes:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » pon lis 18, 2010 20:38 pm

jao ovaj moj se izinatio slusao me je kada je bio mali sad sve tera po svom :ljut: e jedino ponekad me slusa kada mu kazem NE da ne grize kabl od interneta :P hehehehe i vidite samo ovu kombinaciju......... prosto da ne poverujes... http://www.youtube.com/watch?v=pUV1oTci ... re=related
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

Prethodna

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan