Pozdrav!
Moja Šefica počela je pokazivati čudne znakove... nosi sijeno u ustima i rasipa ga svuda po stanu... osim što radi puno smeća zanima me da li je to normalno i da li dugo traje?
Pretpostavljam da se tjera ili nešto slično. Neki dan je uhvatila onu perušku (za prašinu) i s njom se nabacivala i pretpostavljam da si je umislila kako je to jedan veliki zekonja...
Evo i slike:
Može kakav prijedlog što da radim?
Pozdrav,
Boris.
Kalipsa
Tvoja Šefica si radi gnijezdo!

Moja Carrie je znala po cijeli dan skupljati sijeno gdje god ga je mogla naći i onda ga je nosila u jedan kut u gajbici. To je počela raditi s nekih 10 mjeseci starosti.
Evo slikice:
Lela
pruži joj podršku
nemoj joj kvariti gnijezdo, pusti je nek radi
kad odnese sijeno u gnijezdo,ponudi joj još
moja Zeka kad je radila gnijezdo (bila je zaista trudna no to nema veze) je nosila razne krpice, ručnike, toaletni papir, sve što je mogla ponijeti,
pa joj možeš ponuditi neke krpice il slično
inače nemam iskustvo s lažnom trudnoćom
Pseudopregnancy usually lasts 16-18 days, during which time the doe is unable to conceive
Kalipsa
Kod mene je lažna trudnoća prvi puta trajala 2 dana. Drugi i treći put po 1 dan. Ja sam joj tada znala i pokriti pola kaveza dekom da bude taj dio u mraku.
Lela
možda se ovo 16-18 dana odnosi na vrijeme u kojem se dešavaju promjene u organizmu tokom pseudotrudnoće
dok možda samo ponašanje(gradnja gnijezda...) traje različito dugo
ninocka
mucka je rasnosila sijeno i stvari posvuda, ali dugo nije imala neko određeno mjesto, samo ih je vukla po stanu.
onda je počupala krzno i gurala ga u rupu kraj kreveta.
pripremi se na malo veći nered.
možda će se jako ljutiti ako počneš čistiti. mucka je znala biti agresivna, gristi i jako je ljutiti ako bi netko nešto dirao. sve ovisi o zekici i njenoj naravi ;)
PhotoBoris
UPDATE: izgleda da se polako smiruje. Jučer je uspjela cijeli WC papir u roli odmotati i nagužvati iza kutije za posteljinu. Složila si je dugi hodnik sav umotan u wc papir i sijeno. I kako došlo tako i prošlo. Danas je mirna. Vidjet ćemo navečer.
Pozdrav,
Boris.
Evo me opet. Nije me bilo vec dugo. Update: Sefica se prestala tjerati, ali joj je gnjezdo jos uvijek jako drago i cesto tamo provodi vrijeme.
Crno je mamina čarapa, bijelo je WC papir, a sivo su njene (pretpostavljam) dlake... još nismo našli od čega bi drugog to bilo.
Evo sto sam usliknuo (isprike zbog ocajne kvalitete slike)