........živio je, okružen pažnjom i ljubavlju, u društvu svoje nerazdvojive prijateljice Lize a ovo je njihova posljednja zajednička fotografija......pravi i dirljivi oproštaj.........
........pratili smo na starom forumu tugu njegovih domačina i mojih dragih prijatelja, a posebice njegove drage Lize, koja je danima i danima sjedila pored njegovog grobeka , iako je do tada rijetko dolazila u taj dio vrta.........a Strici Bebić sahranjen je pored svog prethodnika, Stricija Moreplovca....................
........da bi utješili žalosnu Lizu, njeni domačini, doveli su joj novog prijatelja, kojeg je na njihovu sreću, Liza brzo prihvatila..........
.......no iako sretna uz novog Stricija, Liza nije izgleda nikada zaboravila svog Stricija Bebića..........prije dva dana, u toku priprema za putovanje, usprkos lošem vremenu, iskoristila je priliku da pobjegne u vrt i provede još koju minutu uz svog dragog i nezaboravnog Stricija Bebiće.........taj, gotovo nezaboravan trenutak zabilježen je fotoaparatom i nadam se da moji prijatelji neće zamjeriti, što sam ovo i uspomenu na Stricija podjelio sa svima vama........
..............sa nekom čudnom mješavinom radosti i tuge napisao sam ovaj post, zahvaljujući moderatorima a posebno dragoj Lady, što su u novom forumu otvorili i ovu temu........