Predstavljam vam svoja dva kunića, Paxa i Zoui.
Zoui sam udomila prije godinu i 3 mj. Ukratko da je opišem-ona je jedna mala razmaženka koja apsolutno ima sve. Moji doma ju zovu zločestoća-voli nas buditi razbijajući igračke o svoj kavez. ;) No, inače je predivna ovnolika ljepotica. Ima dana kad bi me konstantno ljubila,cartala mi se a ima i dana kad me samo vidi i pobjegne iza kaveza. Cura, ah.

Nju sam kupila u jednom od dućana za ljubimce. Ostala je zadnja, tj. jedina od kunića koji su došli s njom. I eto, uzeli smo tu ljepoticu.
Budući da mi je bilo žao što nema pripadnika svoje vrste, odlučili smo udomiti jednog kastriranog dečka(i nju ću naknadno sterilizirati).
Gledali smo oglase, tražili i tražili kad smo preko Tarralanda čuli za Paxa.
Čim sam čula njegovu tužnu priču, vidjela te okice na slikama, istog trena sam bila 100%sigurna da upravo njega želim.
Doslovno je bilo ostavljen 2 dana na suncu u svom kavezu pred zgradama. Nakon dva dana, ljudi su prišli kavezu kad odjednom-u kućici je bio stisnut kunić. S mrvicom vrele vode i malo sjena, čudo da je sve to izdržao. Nakon toga, javili su se jednoj gospođi koja ga je istog trena privremeno udomila, doslovno spasila, oporavila i razmazila

Javila se u udrugu jer jdn se nije mogla brinuti za njega(osim naravno privremeno). Željela ga je udomiti negdje na sigurno i gdje će biti dobro zbrinut i sretan. I kako jedna stvar ide za drugom, sjeli smo se u auto, krenuli po njega u Zg, rješili papirologiju i na putu do doma pala je prva pusa.
Ukratko o Paxu-on je jako senzibilan kunić. Te ujedno je jako mazni, pedantan i nježan. I voli djeliti puse. Pravo malo srce.
Za 2-3 tjedna moći ću ih upoznati kako spada. Sada ih puštam naizmjenice. Zoui mu krade sjeno, njuškaju se, gledaju se, a i ona se stiska uz njegov kavez i tako drijema. Složit će se oni, sigurna sam.
.gif)
Evo par slika.
Zoui

Zoui

Pax

Pozdrav svima ;)