Buhe

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Buhe

PostPostao/la tikolina » uto srp 08, 2008 14:12 pm

eh imam pitanje ... zeko mi obožava biti vani igrat se u travi i tak to...i sad kad sam ga mazila vidjela sma jednu bubu liči mi na buhu al nisam uspjela najbolje vidjeti...tražila sam dalje al ne vidim...i sad šta da ja napravim...šta bi trebala kupiti za zečeve da nemaju buhe ak mi neko može objasniti....i dal bi bilo dobro okupat ga...
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » uto srp 08, 2008 14:14 pm

Lady Stardust je napisao/la:Kod buha je najgore kaj se zalegnu u stanu i tesko ih se rijesiti.

Ja sam Blixu spricala sa svim i svacim (sam je bila masna jadna i rascupana, a buhe su i dalje skakale) ali najbolji mi je bio sampon protiv buha Herba max - neki na prirodnoj bazi za pese i macke. Okupala sam ju u njemu, dvaput nasapunala i onda takvu mokru cijelu pretrazila i ubila sve zazveglane buhe koje su se jos micale. To je potrebno sto prije napraviti da se na nakote na njoj i u stanu.

Stan treba CIJELI pospricati s Bio killom (sve zidove jastuke kauc gajbu pa ju oprati, sve gdje se zeko zadrzava) i onda zekaca ne pustati da po tome hoda bar 5 dana. Blixa je bila u gajbi na kuhinjskom stolu.

I tako smo ih se rijesili.

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?p ... uh%2A#3125

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=60

Bitno je da NE stavljaš Frontline ili Advantix!

Nazovi i veterinara za savjet....
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » uto srp 08, 2008 14:14 pm

ne kupati odmah...prvo ustanovi dali ima ili nema buhe!njihov izmet ako ih ima nači ćeš duž kralježnice...male crne mrvice u dlaci su ti dokaz da su buhice IN!onda kupati...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Charlie » uto srp 08, 2008 14:15 pm

99 % sam sigurna da može Stronghold, ali nazovi veta da provjeriš i zbog doziranja
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » uto srp 08, 2008 14:15 pm

i ja brijem da može!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la tikolina » uto srp 08, 2008 14:18 pm

a pitala sam veta...on ne zna kaže da probam ono za mrave kaj se stavi u prahu...ja se bojim da to nije otrovno...zove se neopetroid il tak nešt...crne točkice nemam al je jučer trčao za macom a ona ima garant buhe jer je skroz vani i sad kad sam vidila bubu šokirala sam se...a opet voli biti vani pa ga ne mogu ržat skroz unutra...trči sam do vrata i čeka da netko otvori
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » uto srp 08, 2008 15:09 pm

Siguran znak da ima buhe je kad medju krznom odmah uz kozu ima sitne crne mrvice - ko da ga je netko popaprio između dlake - to onda sigurno znas da ima i obicno na mjestu di se buha zadrzavala ima vise.

Ako nema mrvica nema ni buha (jedino ako ju ne ulovis ili vidis )

Ima za kupiti i one Verminex kapi - to je bas za kunice protiv nametnika
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » uto srp 08, 2008 16:18 pm

Stronghold za mace je isproban i pouzdan, te ga bez imalo straha možete upotrebljavati na kuniću, a u svrhu suzbijanja nametnika poput buha i uzročnika šugarca također.

Napomena: pola ampulice ne cijelu istresti kuniću na međulopatično područje. To je cca 6 kapi.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto srp 08, 2008 23:53 pm

Nemoj kupat zeku ili stavljat nekakav prah! To su danas nepouzdane metode liječenja. Ako se zbilja radi o buhama, uzmi Stronghold.
Nije dovoljno tretirat samo kunića, već i cijeli stan treba temeljito očistiti, a kavez u nekoliko navrata dezinficirati. Ako imaš psa ili mačku, trebaš ih dobro pregledat i onda i njih liječit, jer kunić najčešće pobere baš pseće ili mačje buhe!

Ali za početak treba otkrit da li su to zbilja buhe! Pretpostavljam da će to veterinar znati raspoznati.

Selamectin (Stronghold) - doziranje: 15mg/kg, spot-on, 2 puta u razmaku od 3-4 tjedna
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la tikolina » sri srp 09, 2008 16:44 pm

al ovako ja mačku i psa tretiram i skroz imaju buhe jer su vani i nemoguće je da nemaju imaju i ogrlice i ampulice al jednostavno imaju buhe.mačka mi nekad ne dolazi kuć po tjedan dana i zeko voli biti vani s njima pa bi ja iako nisu buhe uzela nešto da spriječim da on dobije buhe pa bi trebala savijet
tikolina
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bibi » ned kol 10, 2008 12:07 pm

Videla sam jednu "buvu" (ako jeste buva) na zeki, psi su bili poprskani sa frontom jos pre,ali izgleda da nije toliko efikasan.. poprskala sam ih ponovo ali postoji mogucnost da je donesena od strane jedne osobe ciji pas stalno ima buve tako da je mozda to...

Da predjem na stvar, NECU prskati zeku frontom, zato me zanima sta znate o sledecim preparatima (nedelja je ne rade pet sopovi, a i jako su slabo opremljeni ovi u kod mene). Dakle molim za savete u vezi sledecih reparata:

LESKOPAN - nasla sam da ga ovde koriste za zeceve

NEOSTOMOSAN - koristili ljudi za male macice ( pre toga je jedno crklo od frontline-a :( )

TYRAX - pise da ne steti nicemu osim insekata, evo letka(nadam se da je citljiv)
http://i141.photobucket.com/albums/r72/Raven_blessing/Za%20Zecove/DSCN0544.jpg
http://i141.photobucket.com/albums/r72/Raven_blessing/Za%20Zecove/DSCN0545.jpg

Da li je neko koristio nesto od navedenog? :lud:
Zadnja izmjena: Bibi; pon ruj 29, 2008 19:33 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bibi » ned kol 10, 2008 12:40 pm

Ovi iz informacija za tyrax su mi rekli sledece:

" Buva ne polaze jaja na kunicu samo zivi na njemu, a jaja polaze u njegovu kucicu i po stanu.

Slobodno isprskajte mesto gde kunic boravi i svuda kuda se krece.

Imate nasu garanciju da je 100% bezbedan preparat i da 100% ubija sve insekte. "

Sta vi mislite? :hm:

Trenutno samo do toga mogu da dodjem nista ne radi danas, a i sumnjam da cu naci bilo sta od ovih preparata sto imate vi... :sad:
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » ned kol 10, 2008 14:47 pm

Postoji protiv buha Stronghold (aktivna supstanca: Selamectin) kojeg kunići podnose. Daje se 2 puta u razmaku 3-4 tjedna.
Istovremeno moraš sve druge životinje koje se kreću po kući tretirati protiv buha (imali ih trenutno ili ne), i kuću temeljito očistiti!
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » ned kol 10, 2008 16:16 pm

Pa ne znam da li cu naci Stronghold u Beogradu... :hm: Probacu. :lud:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » ned kol 10, 2008 17:05 pm

nemoj s nicim tretirati dok nisi sto posto sigurna da ima buhe..provjeri da li ima crne tockice po kozi. onda tretiraj nekim proizvodom koji ti je dostupan a nije stetan za zekace..najbitinije od svega je (ukoliko ima buhe) da se cijeli stan posprica sa necim - mi smo to radili s bio killom..buhe su grozne, mi smo ih se rjesavali duugo :(
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan