Nađen mačak na putu

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

Nađen mačak na putu

PostPostao/la zekoslav123 » čet tra 21, 2011 13:20 pm

Jutros kad sam se vraćala kući iz trgovine vidjela sam bijelog ranjenog mačka..naravno da sam ga odmah uzela i odnijela kući...nije htio ništa jesti ni piti,samo je mjaukao i ležao..zabrinuta sam i zvala sam veterinara,on je odmah došao i rekao je da je to lutalica i da ga je netko vjerovatno pretukao i ostavio na putu..neznam tko bi to mogao učiniti,ali ja sam ga odlučila zadržati..ustanovili smo da je taj mačak star,ali je stvarno dobar za lutalicu..ne grebe,već samo leži i još uvijek ništa ne jede..vet mu je dao neke antibiotike,namazao ranu i zavio..rekao je da će se mačak još nekoliko dana oporavljati jer rana nije jako duboka...ali još uvijek nemogu vjerovati kako netko može biti tako grozan i tući životinje.. :zeko10:
Mrkva,Lily (R.I.P.) i Cima
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

Re: Nađen mačak na putu

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 21, 2011 13:32 pm

Premjestiti ću ovu temu u Ostali ljubimci jer je ovaj dio samo za kuniće :)
Nedavno smo mi u šetnji našle jednog predivnog mačka (tj on je našao nas). Pun buha i krpelja, sav zamazan od katrana, bolestan, šmrkav, ma ggrozno je izgledao. Još uvijek je na terapiji, ima problem neki sa srcem, jedan bubreg povećan, povećane limfne čvorove...... A skoro je 2 mjeseca na terapiji. Svejedno ga vooolimo i lječimo i kastrirati ćemo ga, a onda dati na udomljavanje, pa možda nađe nekoga, a ako ne onda ostaje kod nas :)

Može koja sličica?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekoslav123 » čet tra 21, 2011 14:01 pm

Evo,sad će sličica..mačor spava,ne želim ga buditi i uznemiravati .. imate li koji prijedlog,trebam li još nešto napravit-nemam puno iskustva s mačkama...
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 21, 2011 14:10 pm

Da li ti je veterinar dao antibiotike da mu dalje daješ sam ili je nešto drugo rekao?
Naravno najbitnije je da pocne piti i jesti, tako će imati snage da se što prije oporavi. Naš je na početku samo juhicu htio, drugo mu je bilo jako teško jesti, nije mogao. Dobro bi bilo da mu staviš neku ampulu protiv buha i ostalih nametnika npr stronghold
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » čet tra 21, 2011 14:39 pm

Slazem se,obavezno neka ampula. Ocistit ga od vanjskih i unutarnjih nametnika posto je zivio neko vrijeme na cesti...barem smo mi tako sa macama koje smo udomljavali,ako imas mogucnosti,to ne kosta puno.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekoslav123 » pet tra 22, 2011 10:14 am

Ovako,kupili smo ampulu frontline combo i stavili ga,veterinar nam ga je preporucio...on je dao neku mast jucer maci na glavu,rane su vec bile zarasle kada sam ga nasla i bilo je jos malo krvi na drugoj strani glave...ostao je bez dlake..
ja frontline combo uvijek kupujem za svog psa kojeg sam udomila na slican nacin i stvarno je pomogao,tako da nekako najvise vjerujem u nju..macak je poceo jesti i piti,doduse malo,ali polako i sigurno se oporavlja..nema vise krvi na glavi i tu je jedna slika od jutros kada je bio na balkonu,kupila sam mu kitekat hranu i jede ju,jos samo zdjelicu jer stvarno odavno nemam macku,pa eto..ako preporucate jos nesto,neku hranu ili jos neki pregled,lijek..recite,bit cu vam zahvalna :)

slika

sorry malo mi je kamera na mobitelu glupa 2mpx..
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekoslav123 » pet tra 22, 2011 10:15 am

zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet tra 22, 2011 11:04 am

Sto se hrane tice naravno da ima i bolje od Kitekata ali i prilicno skuplje ;)....nema svatko mogucnosti tako da ti sama znas koliko mozes ;)...a macor ostaje kod tebe ili ide na udomljavanje?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 22, 2011 12:18 pm

Biti će to divan mačak kada se oporavi :)

Osobno nisam za frontline combo u ovakvim situacijama jer on ne djeluje na sve što bi bilo dobro npr šugarac i slične nametnike frontline ne rješava. On je dobar jedino za buhe i krpelje u svim njihovim stadijima, za ostalo nula.
Sada kada si mu stavio to neka tako bude, ali s obzirom da imaš zekonju pazi da se ne druže za sada. Ima stvari koje mogu preći sa mačke na kunića.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet tra 22, 2011 12:27 pm

Ako se ne varam zekoslav je izgubila zeku u nesreci sa psom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 22, 2011 12:42 pm

Mislila sam da ima opet zeku, znam za tu nesreću :sad: sorry zekoslav-a
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekoslav123 » sub tra 23, 2011 7:01 am

Zeku vise nemam,ovo na slici sto vidis je moj buduci zeko koji ce jos prilicno ostati s majkom...a frontilne combo sam stavila jer mi je pomogao u vezi s psom i uvijek ga stavljam...a sto se tice hrane,snac cu se nekako..samo recite,naravno da ima bolja od kitekata,sada sam mu uzela privremenu dok ne nadjem nesto bolje
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekoslav123 » sub tra 23, 2011 7:06 am

sanjita je napisao/la:..a macor ostaje kod tebe ili ide na udomljavanje?

macor ostaje kod mene ;) jako mi ga je zao,nemam ga srca dati na udomljavanje,moji ukucani su se slozili da ga ostavim i dok se ne oporavi ostaje u kuci i nekad ga pustim na balkon ali samo na 10ak minuta dok sam ja s njim..kada se oporavi moci ce vani setati ali s tim da cu mu u garazi napraviti malu kucu s hranom i vodom i tu ce ostati preko veceri... mislim da je to najbolje rjesenje,a sto se toga tice,kuca je velika moze on i u kuci stati,jer s obzirom da je bio zlostavljan strah me je pustiti ga da mu se nesto ne dogodi,a sto se novaca tice,nije nista problem... :)
zekoslav123
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la kristinans » sub tra 23, 2011 11:51 am

zekoslav123 je napisao/la:
sanjita je napisao/la:..a macor ostaje kod tebe ili ide na udomljavanje?

macor ostaje kod mene ;) jako mi ga je zao,nemam ga srca dati na udomljavanje,moji ukucani su se slozili da ga ostavim i dok se ne oporavi ostaje u kuci i nekad ga pustim na balkon ali samo na 10ak minuta dok sam ja s njim..kada se oporavi moci ce vani setati ali s tim da cu mu u garazi napraviti malu kucu s hranom i vodom i tu ce ostati preko veceri... mislim da je to najbolje rjesenje,a sto se toga tice,kuca je velika moze on i u kuci stati,jer s obzirom da je bio zlostavljan strah me je pustiti ga da mu se nesto ne dogodi,a sto se novaca tice,nije nista problem... :)

To je jako lepo sa vase strane sto ce te zadrzati macka i dati mu topao i siguran dom :zeko3:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » sub tra 23, 2011 17:28 pm

Macke bi se trebalo cijepit....pogotovo ako kazes da ce imati pristupa vani makar to bilo i dvoriste...ja imam dvije mace i u stanu su al su ipak cijepljene. I sto se hrane tice,Royal Canin ili Hills su dosta kvalitetne hrane...mi koristimo Royal koji je uvijek na nekom popustu u pet centrima....a i jedna takva vreca od kilu i pol,dvije bi ti trebala trajat duze...ja imam dvije mace pa im vreca od 2 kile traje oko mjesec dana,ovisno koliko ce macak jesti suhu. Super da ostaje kod tebe :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan