Žuži piški krv

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la zeko Simba » čet stu 08, 2007 8:56 am

Možeš kupiti i sušeno lišće brusnice, pakiranje kao za čaj. Kupile smo u Billi, marka Agristar čini mi se, košta negdje oko 30-tak kuna. To umiješati u hranu ili posuti po sijenu ili ponuditi samo, ovisi da li voli. Opti vit, vitaminske kapi stavljati u vodu jednom tjedno. C vitamin pomaže kod izbacivanja kalcija iz organizma. Najbolje da joj se prehrana bazira na sijenu, ionako bi tako trebalo biti, 70-80% cjelokupne ishrane sijeno, a onda ostalo.
Drago nam je da nije ništa ozbiljno :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ina » čet stu 08, 2007 8:57 am

Opti-vit joj daj zbog C-vitamina. To je dobra hrana, ali vjerovatno nije dobra količina koju pojede (odnosno trebala bi manje pojesti).
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet stu 08, 2007 10:24 am

salatica je napisao/la:sigurno nemaju rentgen, to je naime prilično velik uređaj i potrebne su 2 prostorije, te izolacija... a i pregače :)

ali ultrazvuk smo radili u Bubi :wink:

pa nije ni rentgen danas više neka čudnovata ogromna naprava :wink:
Vidio sa u Njemačkoj kod veterinara... to je kao manji stol (nekih 150x80) na kotačima i za njega je pričvršćen rentgen. Odguraš gdje hoćeš... kad sam bio tamo, stajao je baš u ordinaciji, a ne u nekoj posebnoj prostoriji. Mislim da si jednostavno nemogu dozvolit da šalju pacijente u neki veći grad tražit kliniku za životinje radi slikanja.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » čet stu 08, 2007 10:33 am

ina je napisao/la:...
Mene je malo strah zelenjave iz dućana zbog pesticida pa sam mu preko ljeta sadila na balkonu mrkvu, bosiljak, timijann, celer,..., a sada kad je hladno kupujem mu travu za glodavce u Pet centru pa mu to sadim.
...

... a može se otić i na neku livadicu izvan grada i nabrat svježu travu (to onda može i stajat tjedan dana u frižideru). To je zdravo i nema toliko kalcija kao neko povrće (za koje teško možemo bit sigurni da nema pesticida).
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Žuži i Mrvica » ned stu 11, 2007 8:38 am

Jel zna možda netko di da pogledam koje sjemenke sadržavaju najmanje kalcija? Izgubljena sam u svim tim hranama i neznam šta bi im dala da jedu. Dajem im opti-vit i čaj od brusnice,ali sa biranjem hrane imam problema.
Žuži je puno bolje,krv je potpuno nestala,ali kalcija ima puno previše.
Moramo to riješit i bit će ko nova. :D
Žuži i Mrvica
Kunić
Kunić

PostPostao/la ina » ned stu 11, 2007 10:29 am

Ja sam Slavku davala Cuni natur od Prestiga s time da san izdvajala zelene velike kolutove.
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » ned stu 11, 2007 12:26 pm

joj Zeko Jurica, mislim da smo mi još jaaako daleko od toga da privatne ambulante imaju takvu opremu :sad:
Buba od kad su se preselili izgleda mrak u odnosu na prethodnu lokaciju, ali uvijek je zapravo lova u igri... takva oprema je baš zloćesto skupa
:sad:

što se prehrane tiče, mislim da je Prestige indoor ok hrana, no vjerojatno nastaje problem uslijed količine kroz određeni period
moji dobiju samo jedan obrok peleta dnevno
mekša stolica od zelenjave je moguća kod nekih, ali vjerujem da bi se moglo naći 2-3 vrste na koje probavni sustav ne reagira tako
svi smo mi ludi za svojim dlakavim guzama i želimo ih razmaziti, ali obrok od sijena je zapravo divna stvar :)
i sasvim im je dovoljan :wink:
ja sam naime sijeno doživljavala kao nešto usputno, grickalicu na koju mogu lijepo trošiti zubiće, ali od kad sam uvela novi režim prehrane, vidim da im je to sasvim dovoljan obrok
tako sad moji ujutro dobiju pelete, za ručak sijeno, za večeru zelenjavu (a ponekad je večera sušena zelenjava i bilje) i prije spavanja poslasticu i vidim da su sretni, zadovoljni i zdravi
naravno, sjenalice punim cijeli dan, osim ručka bar još 3-4 x

drago mi je da je Žuži dobro i da nije ništa prestrašno :)
a sad treba malo stisnuti srce i promjeniti prehranu, da se ne dogode kamenci :wink:
salatica

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan