PONOVNO MALTRETIRANJE KUNIĆA NA CVJETNOM!!!!

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust, ina

PONOVNO MALTRETIRANJE KUNIĆA NA CVJETNOM!!!!

PostPostao/la Sasha » pon kol 18, 2008 13:29 pm

Zgrožena sam ljudskom bezosjećajnošću! Dakle:

tip (najblaže rečeno) opet dovodi kuniće na +30 da mu uljepšaju scenografiju dok svirucka na asfaltu. Isti onaj zbog kojeg je cijela stvar i dospjela u novine prije 2 godine, točnije ljeta 2006.
Prijavljen je Prijateljima životinja, novinarima, obećano i vet. inspekciji, ali nisam sigurna da se nešto u međuvremenu zbilo (daj bože da ga više nema, nigdje nadam se, doslovno, jer sam čula da istu stvar radi po obali - kupi kunića, kad siroče ugine, kupi drugog itd, a on hvata lijepu farbu na moru). PRijatelji više ne znaju kako mu stati na kraj, građani se opet užasavaju, a inspekcija... ne može na kraj ni s "priznatijim" ljubimcima.

Nadam se da će više forumaških glava i pogotovo Udruga (!) iznaći efikasnu ideju za djelovanje!!!
Sasha
Kunić
Kunić

oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo

PostPostao/la PUCKO » pon kol 18, 2008 15:35 pm

bilo bi dobro da kad ga se vidi u nekom gradu/mjestu...slika malo te kunice da vidimo ako se radi o istima,popricat s njim uvijek netko ima,nemojte dozvolit da ih maltretira ako ste sigurni da to cini,uzmite ga udomit cemo ga a tog sviraca k.... cemo isto udomit ako je to istina!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Dragon » pon kol 18, 2008 16:17 pm

Ne razumijem zasto uopce ocekujete pomoc od skupine debila poput prijatelja zivotinja?
Njihov aktivizam se svodi da svako malo slave dan zivotinja, dan kitova, dan trave i da se tu i tamo zatvore u kavez, prosecu goli, legnu i glume meso.
Sve što oni zapravo rade jest promoviranje vegetarijanstva nadasve glupim nacinima, niste ljubitelj zivotinja ako jedete meso?
Jesu li oni ikoga ikad spasili?
Serem se na tu udrugu.
A sto se tice ulicnog sviraca, tu nitko nece pomoci.
Nije policiju, novine, idiotne prijatelje životinja briga za to.
Jedino sto se moze jest popricati s njim i ustvrditi kako sad postupa s njima i ponuditi mu eventualno pomoc, tipa hrana za zeku, vitamini i slicno.
Mozda mu se moze stati na kraj drugim putem, ima li dozvolu za sviranje na javnom mjestu? Mada nisam siguran jesu li potrebne.
Da ga se i prijavi za narušavanje reda i mira, uvijek se moze preseliti na drugu lokaciju. Nece njemu policija nista, tek mu mogu dati koju kunu.
Ne mozete spasiti svaku zivotinju.
Dragon

PostPostao/la Sasha » uto kol 19, 2008 8:55 am

Dragon je napisao/la:Ne razumijem zasto uopce ocekujete pomoc od skupine debila poput prijatelja zivotinja?
Njihov aktivizam se svodi da svako malo slave dan zivotinja, dan kitova, dan trave i da se tu i tamo zatvore u kavez, prosecu goli, legnu i glume meso.
Sve što oni zapravo rade jest promoviranje vegetarijanstva nadasve glupim nacinima, niste ljubitelj zivotinja ako jedete meso?
Serem se na tu udrugu.
A sto se tice ulicnog sviraca, tu nitko nece pomoci.
Nije policiju, novine, idiotne prijatelje životinja briga za to.
Jedino sto se moze jest popricati s njim i ustvrditi kako sad postupa s njima i ponuditi mu eventualno pomoc, tipa hrana za zeku, vitamini i slicno.
Mozda mu se moze stati na kraj drugim putem, ima li dozvolu za sviranje na javnom mjestu? Mada nisam siguran jesu li potrebne.
Da ga se i prijavi za narušavanje reda i mira, uvijek se moze preseliti na drugu lokaciju. Nece njemu policija nista, tek mu mogu dati koju kunu.
Ne mozete spasiti svaku zivotinju.

Vrlo optimističan odgovor.
Ovo za Prijatelje ne stoji, u dosta akcija su već pomogli, iako se djelomično slažem s mišljenjem da bi se veliki dio "ljubitelja" trebao preispitati kako upražnjavaju tu svoju ljubav prema životinjama i koliko je licemjera među njima. Dalo bi se tu štošta raspredati...

Nažalost, u većem dijelu posta si u pravu, lika i većinu ljudi nije briga jer zajednica drugačije doživljava stvari. Pogotovo u današnja vremena i pogotovo kod nas. Udomljavanje, nažalost, ne dolazi u obzir jer bi tip nabavio novog i tu se krug zatvara. Jednako je i s lovom i hranom, to bi ga samo potaklo da njega "hranimo" i da i dalje izrabljuje životinjice, a on bi si i dalje mislio kako je pametan. Mislim da taj nije za priču.

Da, ne može se spasiti svako stvorenje, ali to je kao i kod ostalih, "većih" stvari, dok se ne skupe ljudi i na neki način ne digne glas, ljudi neće ni postati svjesni problema, a neće se niti educirati. Niti će pomoći ovakvi defetistički postovi jer je najlakše je biti ogorčen, a dići ruke. Jer tako ni društvo ne ide naprijed, zar ne?
Sasha
Kunić
Kunić

PostPostao/la Dragon » uto kol 19, 2008 9:38 am

Daleko od toga da sam ja ogorčen, ali ne vjerujem da se ovdje ista moze napraviti.
Rekao/la si sve sto se meni nije dalo napisati o zatvorenom krugu jer je to vec par puta napisano.
Druga je stvar da je to opća pojava i da postoji vise takvih ljudi, pa da se podigne svijest, da se zabrani nastupanje sa životinjama i na toj razini. (ukoliko vec nije ali se jos uvijek ne sankcionira)
Da je naše društvo naprednije pa da postoje zakoni kao što postoje vani, da postoji nesto tipa ¨animal police¨...
Ali ljudi su inertni, nece reagirati na covjeka u nevolji kamoli za zivotinje.
Eto primjer covjeka koji je zvao hitnu jer mu je otac imao infarkt, hitne nema, on ide do hitne i vidi tamo doktoricu kako prica u vozilu s tehničarem.. nedavno je bilo u novinama.
Prijateljev pas je imao nekidan napad epilepsije, zvali veterinara, nije htio primiti psa, nije htio doci do njih, uz obrazlozenje da ce ga proci..
Ne želim generalizirati ali tako stvari stoje.
Meni je zao malog zeke, ja sam znao spašavati vrapce, golubove, mačke.. sve na što bi naišao odveo bi doma, izljecio, pustio natrag..
.. da mogu pomoci i ovoj zivotinjici bi.. a njemu je trenutno jedina pomoc ukloniti tog sviraca s ceste.
Dragon

PostPostao/la Doby » uto kol 19, 2008 9:45 am

[quote="Dragon"]Ne razumijem zasto uopce ocekujete pomoc od skupine debila poput prijatelja zivotinja?
Serem se na tu udrugu."

Ja nisam vegeterijanka ali sam aktivni član prijatelja životinja. nije istina da nisu nikog spasili. Nije lijepo da tako pričaš o toj udruzi . http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php
Doby
Doby
Zečić
Zečić

PostPostao/la Dragon » uto kol 19, 2008 10:13 am

Cuj, to je moje misljenje o njima, moje je negativno, tvoje je pozitivno.
Živcira me njihovo promoviranje vegetarijanstva. Stav da se meso jede iz obijesti i slicno.
Ok, pretjerao sam s tim da nisu nikada spasili, ali isto tako nikad nisam cuo za neki njihov uspjeh. Stalno su u novinama, traže medijski prostor..
Dragon

PostPostao/la Doby » uto kol 19, 2008 10:17 am

OK :blink: :blink: :belj:
Doby
Doby
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto kol 19, 2008 10:20 am

ja budem se slozila s dragonom, a prijatelji zivotinja su vise puta kontaktirani radi tog ulicnog sviraca.

sjecam se scene kada su oni stajali par metara od njega i "zalagali" se za spas kitova na novom zelandu :rolleyes:

oprosti, ali po meni su oni besmislena udruga koja spasava "tamo neke" zivotinje dok pred njima stoji zivotinjica koju zbilja mozda i mogu spasiti.

a i ono zatvaranje u kaveze i sta ja znam sta, oprosti, ali oni sve sto rade je navlace sprdnju na sebe.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » uto kol 19, 2008 10:22 am

ne znam sta ste se tu toliko raspisali..ova tema vec postoji i prezvakana je vec milijun puta..evo probajte si i tu malo pogledat..jer ima onih koji su s njim vec razgovarali i tak..

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=1688
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Doby » uto kol 19, 2008 10:24 am

zekica_poopy je napisao/la:ja budem se slozila s dragonom, a prijatelji zivotinja su vise puta kontaktirani radi tog ulicnog sviraca.

sjecam se scene kada su oni stajali par metara od njega i "zalagali" se za spas kitova na novom zelandu :rolleyes:

oprosti, ali po meni su oni besmislena udruga koja spasava "tamo neke" zivotinje dok pred njima stoji zivotinjica koju zbilja mozda i mogu spasiti.

a i ono zatvaranje u kaveze i sta ja znam sta, oprosti, ali oni sve sto rade je navlace sprdnju na sebe.

:wink: :wink: nemem komentara , ima istine u tomu, veliš da su kontaktirani radi tog svirača? Provjeriti ću s njima . Kaj nisu reagirali? Nisam za to tamo čula
Doby
Doby
Zečić
Zečić

PostPostao/la Dragon » uto kol 19, 2008 10:26 am

zekica_poopy je napisao/la:ja budem se slozila s dragonom, a prijatelji zivotinja su vise puta kontaktirani radi tog ulicnog sviraca.

To ti je iskljucivost, a oni su u velikoj mjeri iskljucivi.

I zbog te udruge samo pogoršavaju status drugih, kao što su npr. zeleni, jer će ljudi sve njih trpati u isti koš. A PŽ možeš naći u medijima dvostruko vise nego ostale baš zbog tih zatvaranja u kaveze i slicno. To stvarno jako jako pomaže životinjama.
Dragon

oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo

PostPostao/la PUCKO » uto kol 19, 2008 10:31 am

mozda da pocnete pricat o mogucem rjesenju problema a ne se napucavat!?!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto kol 19, 2008 10:41 am

nema rjesenja osim onoga sto je vec napisano :)

Lilo je razgovarala s njim, najbolje je ga "educirati" jer druge nema...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Sasha » uto kol 19, 2008 12:22 pm

Na forum sam se uključila prije koji tjedan, igrom slučaja, tako da ne znam tj. nisam znala da se o ovoj temi već razglabalo.
Moja reakcija je bila čisto impulzivna - znam da lik to radi, znam da su PŽ kontaktirani i to upravo od novinara i znam da je slaba vajda od toga. Cilj mi je bio svratiti pozornost na problem upravo zbog toga što je to svima "a kaj se može". Pa valjda je zbog toga udruga i osnovana, ne samo da "liječi" posljedice, već i da "zečja ekipa" postane malo jača. Donedavno nije bilo veterinara koji su se bavili kunićima, i to u puno većim gradovima od npr. zagreba.
Naravno, postavlja se pitanje razumnih granica i ljubavi prema životinjama te da li je uopće, između ostalog, etički poticati toliku njihovu prodaju kupovinom bla bla. A ima Prijatelja koji su onda prijatelji samo psima ili mačkama :hm:, što je isto čudnovato.
ako je ovo istina za istovremeni štand na drugo strani onda neka idu kvragu, uz dužno poštovanje za sve dobro što su učinili.
Što se tiče zlembaća, bar kod nas, budući da imam iskustva, ima i tamo podosta kukolja, kao i u masu drugih udruga.

da, skloniti ga s ceste bilo bi optimalno... :D
Sasha
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Rad udruge

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan