Mučenje s wc-om...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la dina » sri tra 16, 2008 1:20 am

moj kunic u zadnja dva meseca uvek koristi kao wc isti cosak njegove kuce. Danas sam kupila plasticnu ciniju i pesak za macke i stavila tu ciniju sa peskom na mesto na kojem mu je wc. Nakon 10min je otisao u wc i proslo je super, cinija mu ni najmanje nije smetala :). Posle kraceg vremena sva srecna sam otisla napolje i kad sam se vratila, otisla sam pravo u sobu da vidim da li je wc pun i videla sam da je on ceo wc premestio na drugi kraj kaveza i stvaio ga na chiniju iz koje pije vodu :nowink:

sutra cu verovatno da kupim vecu ciniju koju nece moci da prevrne

optimista sam
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 22:17 pm

evo... kupila sam keramichku chiniju koju ne moze da pomeri... postavila sam je na mesto koje je zec izabrao i mogu reci da ju je overio i to 2X :zekoo3:

sad samo treba da proverim da li ce da kopa i izbacuje pesak i josh da shvati da pesak za machke nije za jelo i bice divno.... uchinilo mi se da ga je probao.. valjda sam utripovala :blink:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub tra 19, 2008 22:27 pm

pijesak za mačke nije dobar za kuniće. Ako kunići pojedu tog pijeska onda im se u želucu napravi grudica, a onda može doći do opasnog zastoja u probavi...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » sub tra 19, 2008 22:33 pm

ej znala sam.... chim sam sa peskom doshla kuci... shvatila sam da pesak za machke nije i za zecheve :(

ko me terao da kupim taj pesak...

rekoh ubija smradove.... i lako se chisti...

sad ne znam shta da radim sa celom vrecom peska... ima 5kg...

ne znam nikog da ima machku osim moje bake, ali machak pishki na WC sholji...

koji bed... zao mi da bacim pesak

a bila sam tako srecna... rekoh bice reshene sve moje muke chishcenja kunica

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ladybug » sri svi 07, 2008 16:20 pm

I moj Musek piški i kaka samo na povišenim mjestima. Kauč je trenutačno obložen starim krpama i ručnicima, i na njemu je vanjski WC. Je li WC na kauču pametnije rješenje od opetovanog deranja, pljeskanja i vraćanja na WC? Koliko vam je vremenski trebalo?

Je li pametno WC držati odmah kraj gajbe, di mu je klopa?

I mom je kakica neš apstraktnog izduženog oblika, i ima mnogo više vitaminske kakice koju ne pojede. Pošto je grickao mamine biljčice na balkonu prvih par dana dok ga nisam skužila i podigla ih, da se ne čudim?

Ima 7 tjedana, ovnoliki je kunić i kod mene je tjedan dana.
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri svi 07, 2008 17:25 pm

A kakve biljčice je grickao? Jesi sigurna da nije proljev?

Ima 7 tjedana premali je da dugo izdrži, najbolje da mu zabraniš kauč (zagradiš ili neka zec bude u drugoj prostoriji) dok se ne nauči na wc
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ladybug » sri svi 07, 2008 18:02 pm

Pa poprilično sam sigurna da nije proljev, više izgleda kao poveća vitaminska, a kakice izglewdaju kao da su se izdužile tijekom izlaska van :D

Evo slike, sve dokumentiram... Napomena da je to već sasušena kakica pošto sam je tek sad slikala. "Vitaminska" je bila onako tipično ljepljiva...
http://www.imagesforme.com/show.php/61225_IMG6301.jpg

Što se tiče biljke, mislim da je bila neka vodenika, te amarilis.

Bum brzo i stavila njegove slike da ga vidite kak je sjadak.
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri svi 07, 2008 19:33 pm

Lijevo je normalna vitaminska, a ovo desno jesu neke čudne kuglice, jel to više kao sluz izgledalo?

Kad je zeko došao doma?

Grga je drugi dan nakon što sam ga dobila pokakao dvije vitaminske dugačke cca 7-8 cm...pretpostavljam da je to bilo neko čišćenje zbog promjene okoline

Jel ima tvoj zeko sad normalne kuglice?

Neka jede puno više sijena, možeš mu dati i Pro-digest, pogotovo ako se ne normalizira samo
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ladybug » sri svi 07, 2008 19:49 pm

Ne, samo je vitaminska bila sluzava, ostale su bile normalne čvrstoće, jedino čudnjikavog oblika. Sad ima dobru kakicu u zadnjih 2, 3 sata, iskrao se na krevet i izbacio 56 normalnih haha

Još ću pratiti tijekom danas i sutra. Thx :dragonn-ccc-e:
Ladybug
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan