Zeko-kolacici

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Zeko-kolacici

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 25, 2012 13:19 pm

markiza je napisao/la:Pa znam da tako mogu, ali ja isto bi najvise volela da to bude prirodno, bar u ovom letnjem periodu, jer cu zimi svakako ga susiti u rerni jer drugacije ne mogu :ljut: Ipak je Sunceva toplota najprirodnija, a najvise volim kad je suncano pa mog zeku obasja sunce a onda kad mu pomirisem krzno on mirise onako najlepse ko neko mekano i krznasto cebence koje se susilo na suncu :zekojubav:
Ali valjda ce i nama doci lepo vreme ovde posaljite nam vi s juga malo Sunca da napravim zeki kolaca :wink: :P

Pa onda kad vam bude toplo napravite puuuuuuuuno kolacica, da imate do sledeceg leta. Sto se tice zeko cipsa on se isto jako lako pravio
Mixazeko

PostPostao/la Laren » pon lip 25, 2012 15:20 pm

Mixazeko je napisao/la:
Laren je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:Jos toliko pa je odrastao. Mogao bi polako da dobije neko suvo bilje

da, zato kažem da jedva čekam listopad :D
može li, molim vas, preporuka koje suho bilje da mu počnemo davati?

Kamilicu, nanu, koprivu, maslacak, neven lipu...
U malim kolicinama

najsrdacnije zahvaljujem na savjetu. :zeko3: buduci da je sad lijepo vrijeme, nece biti problema sa susenjem. :)
Laren
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » pet ruj 14, 2012 6:51 am

Zanima me jel zna neko koliko ti zeko kolacici imaju rok trajanja ? S obzirom da su samo od biljaka pretpostavljam da mogu stajati ali nisam sigurna koliko? Pretpostavljam da se drze u papirnoj kesi na suvom i mracnom mestu? Hocu da znam koliku kolicinu mogu da napravim da ne pravim puno ako nemaju duzi rok trajanja. I zanima me jos, koliko mogu tih kolaca (dnevno/nedljeno) da dam zekanu? :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mucika » pet ruj 21, 2012 7:01 am

Jedno pitanje, jeli mu škodi ako pojede što se je sušilo tek nekoliko sati..?
Ja sam mu neke pravila kao za rođendan (jer 'slavi' isti dan kao i ja, to je danas) ali sam kod recepta propustila ono s sušenjem pa sam jih napravila tek danas..

Ako se baš trebaju osušiti do kraja nema problema, onda će jih pojesti drugi put..
Zoki <3
Mucika
Kunić
Kunić

PostPostao/la Oskar » pon lis 08, 2012 13:19 pm

Znala sam kupovati "prirodno napravljene poslastice za kuniće" slično je ovako izgledalo, i nije ih htio jesti. Baš ću probat ih sama napraviti da vidim reakciju, da li će biti kaj od toga! Hvala na receptu :blush: Torte za rođendan već znamo raditi, samo da se pohvalimo! :zeko1:
Oskar
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » pon lis 08, 2012 19:35 pm

moja prozdrljivica obozava domace napravljene poslastice, da sam bar to prije otkrila. ja stavim 2 ociscene mrkve, jabuku (bez kore i sredine) i pola banane - to sve zmiksam. u to dodam ostatke od sijena dok smjesa ne postane dovoljno gusta, malo susene brusnice... oblikujem i stavim susit. sad kad sam zadnji put radila bas je bio neki period od par losih dana pa sam susila u pecnici na grijanom ventilatoru na 45 stupnjeva nekih 2 sata. fino su ispali. slozim u kartonsku vrecicu i drzim otvoreno na suhom mjestu. do sad mi se nikad nisu pokvarili. a moja grofica presretna :dj:
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » uto lis 09, 2012 5:16 am

Moonblind je napisao/la:moja prozdrljivica obozava domace napravljene poslastice, da sam bar to prije otkrila. ja stavim 2 ociscene mrkve, jabuku (bez kore i sredine) i pola banane - to sve zmiksam. u to dodam ostatke od sijena dok smjesa ne postane dovoljno gusta, malo susene brusnice... oblikujem i stavim susit. sad kad sam zadnji put radila bas je bio neki period od par losih dana pa sam susila u pecnici na grijanom ventilatoru na 45 stupnjeva nekih 2 sata. fino su ispali. slozim u kartonsku vrecicu i drzim otvoreno na suhom mjestu. do sad mi se nikad nisu pokvarili. a moja grofica presretna :dj:

E super :P a ti bi mogla malo da nas pocastis groficinim slikama :blush: :D nisi odavno :ljut:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Oskar » pet lis 12, 2012 12:23 pm

Trebaš ju sliknut kako žnjopa tvoje home factory poslastice :hopic: :hopic: :zubko:
Oskar
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Moonblind » pet lis 12, 2012 20:19 pm

naravno da jesam. samo kako je komp bio na reinstalaciji jos nemam programcic za smanjit slike...
Moonblind
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan