Važno mi je!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Važno mi je!

PostPostao/la lucija » ned ruj 09, 2012 9:27 am

Bok svima! Ja imam kunića starog 4 mjeseca.On je do prije tjedan dana piškio u svoj kavez u svome kutnom WC-u. No,kako je on stalno pušten (po cijeloj kući),on već tjedan dana ne želi piškiti u svoj WC,nego u jednom djelu balkona.Mi mu to ne dopuštamo i onda ga staavimo u kaznu tako da ga zatvorimo.A on kada vidi da je prisiljen piškiti u kavezu,onda se popiški. Ali ja ne želim da on bude zatvoren,ali neznam što učiniti da ga ponovno naviknem da piški u svoj WC? I jel mi možemo znati po njegovom ponašanju da će se popiškiti (inace je lavljoglavi kunic)?

P.S. Oprostite što u naslovu ne piše što je problem,ali nisam znala kako ga opisati u jednoj ili par riječi.Unaprijed hvala! :zeko3:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

Re: Važno mi je!

PostPostao/la vini » ned ruj 09, 2012 11:04 am

ne vidim razlog zasto ne bi smio piskiti na balkonu, samo mu na to mjesto stavi wc i problem rijesen. Kunice se ne kaznjava jer to oni ne mogu povezati kao npr.psi
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la thorapluto » ned ruj 09, 2012 11:14 am

Još je mlad i s vremenom će se naučiti gdje mu je mjesto za pišanje. Moja ženkica ti je apsolutno svugdje piškila kad je bila mlada, od mog kreveta(najčešće), ispod kreveta itd. Ovako, za početak, ako je zeko pušten-moraš mu nabaviti wc za prostoriju u kojoj boravi(tipa- http://www.pet-centar.hr/detalji_proizv ... -boje.aspx) i napuni ga pjeskom ili drvenim peletima. S obzirom da je našao mjesto gdje obavlja nuždu a to je vaš balkon, za to vrijeme mu tamo smjesti ovaj wc. Nakon toga ćeš wc premjestiti negde drugdje ako ti baš toliko ne odgovara da on tamo vrši nuždu. I nemojte ga radi toga zatvarati, zeko sigurno ne shvaća da je u kazni radi svog piškinja jer je njemu to normalno i prirodno obavljati nuždu na mjestu koje si je sam izabrao. A i beba je još, budite strpljivi sa njime!

p.s. Upravo kad sam pisala je Vini odg. samo ukratko. Ali eto, isto je ljepo objašnjeno.
slikaslikaslika
thorapluto
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » ned ruj 09, 2012 13:01 pm

jedan wc u kavez, drugi na kut na balkonu i problem rjesen... imam i ja tako i super funkcionira, i budi sretna da je tako, sta bi da ti piski svuda po kuci...uvijek ima gore :D

kaznjavanje ne pali, nerazumije zeko to
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lucija » ned ruj 09, 2012 13:36 pm

Danas je piskio i po kaucu i po krevetu i negdje iza vrata,izluditt cuuuuuuuu! :zeko4:
Zeko Paškooo
lucija
Kunić
Kunić

PostPostao/la thorapluto » ned ruj 09, 2012 14:34 pm

Tri posta su ti gore napisana, i u svakom doslovno piše isto(mada je jedan bio sasvim dovoljan). Večina vlasnika kunića je prolazila isto, ali doslovno isto. Ako nemaš razumijevanja i strpljena za to malo stvorenje, čemu to? Ne znam šta dobivaš sa ovim zadnjim postom, gdje "tužakaš" zeku. Jednostavno počisti koliko možeš, makni stvari/ogradi mjesta gdje piški, naoružaj se strpljenjem i gotovo.
slikaslikaslika
thorapluto
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » ned ruj 09, 2012 14:55 pm

lucija je napisao/la:Danas je piskio i po kaucu i po krevetu i negdje iza vrata,izluditt cuuuuuuuu! :zeko4:

eto vidis sta kaznjavanje napravi... a i mislim da lagano ulazi u pubertet, pa moze i to biti... uglavnom prati ga, kad vidis da hoce piskiti (kao cucnu i dignu rep), tada ga poguraj u wc... s vremenom bi trebao prestati, neki prestanu - neki ne, ali mislim cisto da je to sada protest sto ste ga "maltretirali"...
Anby
Super Zek
Super Zek

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan