Diskusija o kupanju

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: KUPANJE KUNICA-sto napraviti kada se mora

PostPostao/la Anek » čet pro 03, 2009 21:05 pm

ilusione je napisao/la:ne vidim razlog zasto me vrijedjas jer ako nemamo isto misljenje o nekim stvarima ne znaci da me mozes vrijedjati

oprosti..malo sam pretjerano reagirala...samo mi nije jasno zasto neki ljudi tupe nesto kad im iskusniji kazu da nije tako. Al to je tvoj zeko i tvoj izbor.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » čet pro 03, 2009 21:07 pm

mislim da je jedno renatin zeko koji zivi i vani i unutra i naviknut je na hladnocu a drugo kunic koji zivi u kuci.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 21:10 pm

Anek je napisao/la:
ilusione je napisao/la:ne vidim razlog zasto me vrijedjas jer ako nemamo isto misljenje o nekim stvarima ne znaci da me mozes vrijedjati

oprosti..malo sam pretjerano reagirala...samo mi nije jasno zasto neki ljudi tupe nesto kad im iskusniji kazu da nije tako. Al to je tvoj zeko i tvoj izbor.

bez uvrede moderatori ali zasto ti slusas moderatore? zasto smatras da ono sto napisu je zaista tako??
postoje i druge opcije momo onoga sto nam se kaze
to je ljudima u psihi, lakse je slusati tidje savjete i kasnije ih kriviti ako sta podje po zlu nego probati sam nesto napraviti
po tvojoj reakciji ispadam kao osoba koja je kupila zeca da ga pati i izivljava se na njoj! pruzam joj i previse ljubavi, i previse paznje...zaboga ako je patim zasto onda spava pored mene na krevetu? zasto se izvrce na bok i skace u zrak kad ja dodjem?
ja nju ne patim vec obozavam i tu sam da joj udovoljavam
kao sto sam rekla ovdje ima zaista super savjeta i svima sam preporucila ovaj site ali niko i nista nije savrsen
Ako mozes ostati miran dok je svud oko tebe panika, vjerojatno si krivo razumio situaciju !!
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » čet pro 03, 2009 21:13 pm

Neznam,drugo mi je kad zivotinja sama izabere otic na kisu zbog svojih nekih poriva.....ja osobno mislim da im njihov miris jako puno znaci....i to njihovo ciscenje valjda nesto znaci,tako je priroda napravila da se ciste sami....naravno da ce svatko napraviti kako misli da je najbolje,ja sam samo dala neki svoj osvrt,meni osobno ne pada napamet moju kupati osim ako za to postoji izricita potreba na odredjenom dijelu tijela.a sad,svatko ima svoje misljenje o tome na kraju krajeva.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la pudding » čet pro 03, 2009 21:17 pm

gle,tvoj zeko,tvoja briga i tvoje odluke o tome kako će živit itd itd.
ali evo npr.ja perem kosu svaki dan i nekad znam izić van bez da je osušim(osim po baš jakoj jakoj zimi)a nekad iziđem vlažne kose..i nikad mi nije ništa bilo,a cijeli to život radim..
a dok je jedna ženska tako jednom izišla van mokre kose,i to u proljeće kad je toplo(ovdje u dubrovniku još pogotovo)i dobila upalu ''mozga''..pa sad...svi govore nemoj van mokre kose,pa eto,meni nikad ništa..tako možda i tvom zeku sve super...ima ljudi što im davaju meso..(kojom logikom ne kužim nikako jer svi živi znaju da su oni biljojedi,no nećemo u tu temu) pa im žive par godina..sve do jednog dana...
tako i mene može glava jednog dana zabolit od izlaženja van mokre kose(zato sam sad i prestala to radit :happy: ),i tako može bilo kojoj životinji naškodit ono što se radi ''van pravila''
Zadnja izmjena: pudding; čet pro 03, 2009 21:18 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anek » čet pro 03, 2009 21:17 pm

ovo nije forum di svako prica sta hoce..i moderatori ovdije su ljudi sa dugogodisnjim iskustvom s kunicima.
slika
Anek
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 21:25 pm

opet ti mene pogresno shvatas!!!
meni da nije bilo moderatora charlie-a ja bih od svoje Stelle odustala vec drugi dan!
od tebe licno sam dobila par jako dobrih savjeta
apsolutno nista lose nisam rekla ni za tebe niti za bilo koga na ovom forumu
isto tako smatram da je poenta foruma iznosenje licnih misljenja
Ako mozes ostati miran dok je svud oko tebe panika, vjerojatno si krivo razumio situaciju !!
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la ilusione » čet pro 03, 2009 21:34 pm

ne znam kako da slike postavim ali u slike, filmice, price ladystardust je postavila stelline slike pa uvjerite se sami kako joj je lose :)
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lady Stardust » pet pro 04, 2009 12:15 pm

Vragovi jedni svi :D

nema me sat vremena i odmah drama :)

Forum postoji da ljudi koji imaju vise iskustva podijele to iskustvo s drugima, trudimo se pomoci svakome i nadam se da u vecini slucajeva u tome i uspijemo.

Tijekom vremena neke stvari smo ucili, naucili i ispravljali, ponekad preterujemo sve u dobroj namjeri ali ja i dalje tvrdim da svaki vlasnik svog kunica zna najbolje i da moze procijeniti sto je za njega ok, sto je stres i sto moze ili ne.

Neki su ljudi panicari neki flegmatici, a tako reagiraju i u trenucima ''kriza''. Da bi se mogle bolje procjenjivati ''hitne'' situacije - pa mogle bi se, ali ja se samo sjetim moja panike i uzasa s Blixom u onim davnim pocecima kada nisam bas puno toga znala, kada nije bilo toliko prisutnih na forumu u svakom trenutku koji mogu dati savijet i umiriti. Kad vidis da nest ne stima a nitko nema pojma sto se događa - i vecer je ili vikend - uzas!

Zato malo lakse pliz, iovdje nitko ne zeli zlo svojim zekacima, i svi mi radimo ono sto smatramo da je najbolje za njih.

Ako zeko od Ilosione uziva u kupanju (koliko sam shvatila brisanju mokrim rucnikom) super :)

Neciji drugi to ne voli, pa ga se nece brisati ako bas ne mora.

Budite tolerantni :zeko3:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Re: Diskusija o kupanju

PostPostao/la Charlie » pet pro 04, 2009 19:56 pm

Samo se nadam da ju ne kupaš u nikakvim šamponima :) i dobro posušiš ručnicima, pa po potrebi i fenom, ako se ne boji...

ali, nešto važnije od kupanja - pijesak za mačke, molim te nemoj to više stavljati kao podlogu za wc

osim prašine koja šteti očima i dišnim putevima, lizanjem može unijeti pijesak u želudac i eto vraga- začep :sad:
nažalost, dosta slučajeva govori o kobnim posljedicama, iako su pijesak imali godinama

znam da piljevina nije baš nešto, ali probaj nabaviti pelete za grijanje ili kukuruzne granule za glodavce
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ilusione » sub pro 05, 2009 0:17 am

Charlie je napisao/la:Samo se nadam da ju ne kupaš u nikakvim šamponima :) i dobro posušiš ručnicima, pa po potrebi i fenom, ako se ne boji...

ali, nešto važnije od kupanja - pijesak za mačke, molim te nemoj to više stavljati kao podlogu za wc

osim prašine koja šteti očima i dišnim putevima, lizanjem može unijeti pijesak u želudac i eto vraga- začep :sad:
nažalost, dosta slučajeva govori o kobnim posljedicama, iako su pijesak imali godinama

znam da piljevina nije baš nešto, ali probaj nabaviti pelete za grijanje ili kukuruzne granule za glodavce

sve sam ja to trazila ali u sarajevu jedva da nadjem opremu za ovog baksuza a kamoli pelete ili granule
vec si me par puta upozorio na pijesak ali eto kupujem najkvalitetniji i kao bez puno prasine je, sitan je da se ne nazuljaju sapice
sta ja mogu kad smo primitivna zemlja
ionako me cudno gledaju sto imam zeca u stanu
sa piljevinom sam probavala vise puta ali nece na nju ni za pare :)) :zeko7:
ilusione
Zečić
Zečić

PostPostao/la ilusione » sub pro 05, 2009 0:22 am

Lady Stardust je napisao/la:Vragovi jedni svi :D

nema me sat vremena i odmah drama :)

Forum postoji da ljudi koji imaju vise iskustva podijele to iskustvo s drugima, trudimo se pomoci svakome i nadam se da u vecini slucajeva u tome i uspijemo.

Tijekom vremena neke stvari smo ucili, naucili i ispravljali, ponekad preterujemo sve u dobroj namjeri ali ja i dalje tvrdim da svaki vlasnik svog kunica zna najbolje i da moze procijeniti sto je za njega ok, sto je stres i sto moze ili ne.

Neki su ljudi panicari neki flegmatici, a tako reagiraju i u trenucima ''kriza''. Da bi se mogle bolje procjenjivati ''hitne'' situacije - pa mogle bi se, ali ja se samo sjetim moja panike i uzasa s Blixom u onim davnim pocecima kada nisam bas puno toga znala, kada nije bilo toliko prisutnih na forumu u svakom trenutku koji mogu dati savijet i umiriti. Kad vidis da nest ne stima a nitko nema pojma sto se događa - i vecer je ili vikend - uzas!

Zato malo lakse pliz, iovdje nitko ne zeli zlo svojim zekacima, i svi mi radimo ono sto smatramo da je najbolje za njih.

Ako zeko od Ilosione uziva u kupanju (koliko sam shvatila brisanju mokrim rucnikom) super :)

Neciji drugi to ne voli, pa ga se nece brisati ako bas ne mora.

Budite tolerantni :zeko3:

:zeko3: kupanje je u kadi, bez sampona naravno a susenje traje oko 2 sata :zekoo12:
ilusione
Zečić
Zečić

Šampon

PostPostao/la Kompas » sub pro 12, 2009 17:26 pm

Vidim na ovoj temi da je opći konsenzus da kupnje zekana ide bez šampona, ali što kada je šampon potreban?

Moje prase je danas stavilo cijenjenu guzu u tanjur pun špageta bolonjez te dobro protrljalo. Sa vlažnom krpicom je skinuta većina, ali ne sve. Pustila sam ga da se pokuša sam oprati, ali je samo uspio ostatke razmrljati cijeli po sebi. Dlaka na trbuhu, šapama, ušima, licu i guzi mu je sva masna i kupanje nam ne gine.

Koji šampon/sapun/što već smijem koristiti? Kako je većina kozmetike testirana na kunićima i zamorcima, koliko mu to zaista može štetiti?
Kompas
Kunić
Kunić

PostPostao/la jolanda » sub pro 12, 2009 18:50 pm

uzmi intimni sapun za zhene ili neki baby i pod mlaz tople vode[ne vrele] pa okupaj to, glavu ne kvasi i ushi, ushi probaj baby vlazhnim maramicama..i posle kupanja je dobro prosushi fenom, ako se boji onda dobro peshkirom.
2o god.
jolanda
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lady Stardust » sub pro 12, 2009 19:07 pm

Imas i specijalni sampon bas za kunice
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća