Ludilo iz vedra neba-opet

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la iva985 » sub pro 29, 2007 18:53 pm

jao, znaci i kod vas je veselo... :lud: drzim fige da uspijete obnovit happy family :)
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko Simba » sub pro 29, 2007 18:55 pm

Tnx :) iako ćemo to kada svi bebači budu isporučeni jer ionako ne mogu oni biti zajedno, da bebe ne bi napravile bebe :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » sub pro 29, 2007 20:19 pm

muceki se dan danas dohvate, iako se obožavaju.
stalno pipam neke kraste po njima, no to sve spada u bračni staž tako da nema mjesta panici :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la iva985 » ned pro 30, 2007 11:53 am

jutros su se opet potukli i evo sada ponovno.... neznam sta im je, vidim da su se i od salatice dohvatili.....
kod mojih pocinje tako da si krenu njuskat guze, pa se vrte u krug i onda pokolj.... cini mi se da mali prvi pocne nju napadat... izgleda da cu ih opet morat staviti u transporter :sad:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Kiara » ned pro 30, 2007 11:57 am

iva985 je napisao/la:jutros su se opet potukli i evo sada ponovno.... neznam sta im je, vidim da su se i od salatice dohvatili.....
kod mojih pocinje tako da si krenu njuskat guze, pa se vrte u krug i onda pokolj.... cini mi se da mali prvi pocne nju napadat... izgleda da cu ih opet morat staviti u transporter :sad:

u krug se vrte zato što jedan drugog želi naskočiti...to se i meni desilo dva puta :huh:
ne znam što bi im moglo biti :blink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned pro 30, 2007 12:57 pm

Koliko su stari sada? Možda hormoni lagano već rade svoje
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la iva985 » ned pro 30, 2007 13:53 pm

pa skoro 3 mjeseca... evo sad leze u gajbici jedno pored drugog i spavaju... prasci mali....
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » ned pro 30, 2007 19:08 pm

kruženje u krug s namjerom da se ugrizne guza i da se zajaši onog drugog je definiranje dominacije i to u kombinaciji s hormonima
s oko 3 mjeseca je već vrijeme kad ih počinju prati hormoni i vrijeme kad mogu postati diskretno agresivni jer im onaj drugi ne dopušta
tj. ili se ne želi pokoriti ili njega još ne peru hormoni ili oboje...

sva takva kruženja i malo natjeravanja, obično završavaju popuštanjem potčinjenog ili odustajanjem inicijatora
i onda se silno vole - do slijedeće prilike

ako će se ti sukobi ponavljati i pritom primjetiš da jedan od njih pati, morati ćeš ih razdvojiti do kastracije
da li se već mogu pariti s posljedicom, zaista ne znam jer ja sam svoje s cca 3 mjeseca razdvajala, kako me ne bi iznenadili :D
s navršenih 4 mjeseca (gotovo u dan) obavili smo "neutralizaciju" istovremeno kod cura i dečki i već nakon 7 dana tj. kad su curama vađeni šavovi, opet su bili zajedno

zanimljivo je da ih napadi griženja tuđe guze i naskakivanje i dan-danas primaju na mahove (tj. samo Jerrya i Ninu i Piksija i Megu)
i to u trenucima kad nailazi hrana, onda moraju onom drugom pokazati da imaju prvenstvo ;D
no sve je to b.o. i spada u uobičajenu zečju komunikaciju

malo je bed dok se ne privikneš i shvatiš da je to među njima :wink:

a ovo što Zorro i Luna izvode, ne bih nikada nikome poželjela da samo vidi, a kamoli da doživi od svojih
to je borba za opstanak i tada čovjek shvati u pravom smislu da je tvrdnja da su zekani plahe životinje - bedastoća
niti jednom do sada nisam bila dovoljno prisebna da dohvatim kameru, a ne bih mogla ništa niti snimiti jer se obično bacam među njih, a i ruke mi se počnu tresti :sad:

kad smo imali samo Zorreka, počelo se naveliko pisati da su zekani društvene životinje i da trebaju živjeti u paru
i s tim se apslolutno slažem
ali tada nažalost nije bilo nikoga s više od 2 zekana ili s više, ali da nisu roditelji i potomci
često se ni u toj kombinaciji (roditelji + djeca) ne slažu svi idealno
činjenica je da puno ovisi o karakterima, ali i da je potencijalni problem kad ih je više od 2, da se u nekoj kombinaciji nikako neće složiti

tj. znala sam da ih Lela ima puno, ali kod nje je sve izgledalo idilično
danas, s ovim iskustvom, donesla bi ih doma odjednom svih 6 i ostavila na hrpi dok ih ne počnu prati hormoni
na žalost i u toj kombinaciji se često kasnije javi netrpeljivost među nekima :sad:

uglavnom iva, dok se oni ponovo sami mire - sve je ok i ne treba se miješati među njih jer time unosiš dodatnu zbrku i moguću pojavu stvarne agresije (a još i fizički nastradaš)
panika nastaje tek kad čim se vide počnu bez najave nasrtati divljački jedan na drugoga
iz vlasitog iskustva znam da je i uputa - pustite ih da sami riješe to među sobom, dok nema krvi - nepouzdana
jer kod nas je bilo krvi u sekundi
na žalost, simptomi se nauče prepoznavati tek s iskustvom, a iskustvo se stiče praksom
no mislim da je kod tvojih to samo pokušaj određivanja dominacije
salatica

PostPostao/la iva985 » ned pro 30, 2007 22:59 pm

evo sada su se opet potukli, 5. put danas, STA DA JA RADIM????
nisu normalni, nije to pokazivanje dominacije, to je pravo nasrtanje... skakali su po zraku, nenormalno grizli jedno drugo, bacali se.... nitko nije htio prestati, pocelo je u sekundi.....

dok su u gajbi sve je ok, ali kad su pusteni se KOLJU....
malena se cijela trese....

ovo je samo dio , takve su dvije hrpice u sobi od njihovih tuca
slika

nemogu ih pustit da se tuku, a da ja ne interveniram jer nemogu to gledat, kao dva divlja psa koja se zele ubit....
molim vas neke savjete :kmeee:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » pon pro 31, 2007 0:04 am

ako su u gajbici ok, ostavi ih onda koji dan bez da ih puštaš :wink:
salatica

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon pro 31, 2007 18:51 pm

to dvoje je očito vrlo sličnog karaktera... i jedan i drugi bi glavom kroz zid... i nema pametnijeg koji popušta :wink:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la iva985 » uto sij 01, 2008 10:59 am

cijelu noc su se tukli, svakih pola sata sam cula razbijanje po gajbi, namjerno nisam ustajala da ih razdvojim a ujutro me docekalo: gajba stoji pol metra dalje, sijeno razbacano metar oko gajbe, u njoj kaos, muski zekic unezvjereno sjedi u wc-u, a mala je cool.... dam im jesti,ona jede, a on se ne usudi prici zdjelici....

pa sad nek neko bude pametan i kaze sta se dogadja....
jel da ih razdvajam? pustim da se i dalje tuku??
divna mi je bila novogodisnja noc :sad:
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ninocka » uto sij 01, 2008 11:39 am

pregledaj ih malo i prepipaj. provjeri imaju li kakve ranice...
prati njihovo ponašanje. ako nema mira između tuča i ako se jedan zekan jako povlači i boji, onda ih razdvoji.
normalno je da koji sat nakon tuče između njih bude napeto, no to se kroz neko vrijeme zaboravi. najbrže zaboravljaju kad je dobra klopa u pitanju, kad ih se puno mazi i kad imaju prostora za odmaknuti malo jedan od drugog.
tuče su češće u nekoj mladoj dobi, kad se postavlja hijerarhija i češće su ako zekani nisu kastrirani.
...i na kraju...dal si sigurna da imaš curu i dečka'?

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » uto sij 01, 2008 18:36 pm

ako se u gajbici mlate - moraš ih razdvojiti
naime, kad se dohvate, moraju imati prostor po kojem jedan može bježati i mjesto za sakriti se

ako si našla jednoga u šoku i uplašenog i da se ne usudi jesti iz zajedničke zdjelice, znači da još nisu rasčistili među sobom
ovaj šokirani nije spreman na predaju, samo je riječ o trenutnom porazu
dok se ne preda, napadač neće prestajati i željeti će potvrditi svoju dominaciju

druga situacija bi bila da si ih našla zajedno, stisnute jednog uz drugog i da zajedno jedu

pa kaj nije bilo da se samo vani mlate, a u gajbici je mir? :sad:

ako je situacija nepromjenjena od one koju si zatekla ujutro, mislim da ih definitivno moraš razdvojiti (bar na neko vrijeme) kako bi mogli sve to zaboraviti, jer ako odu predaleko, nema (ili je vrlo težak) povratak

čitala sam hrpetinu tekstova u upoznavanju, raznim metodama
obično sam iz njih svojom metodom, izvlačila ono što je meni ok, od bedastoća
jedna od zanimljivih stvari je bila da kad se zekani sprijateljuju, nikako kad ih se razdvaja (kraj dnevnog susreta) ne smiju ostati u "lošem" odnosu, tj da ih se ne smije razdvojiti nakon incidenta
dakle, ako se posvađaju, trebalo bi kreirati neku povoljnu situaciju poput zajedničkog maženja, obroka i sl. kako im ne bi ostalo loše sijećanje do slijedećeg susreta, kad bi neminovno pokušali to rasčistiti

izgleda da su ti mili dlakavci velika zlopamtila i pamte dugo kao slonovi :sad:

ako se duboko i temeljito posvade, teže će ih biti kasnije ponovo vratiti na hrpu
odvoji ih i daj im vremena da se oporave :wink:
salatica

PostPostao/la iva985 » uto sij 01, 2008 19:37 pm

sigurno su cura i decko, ali sam skuzila da malu peru hormoni...
od podneva se nisu potukli, iako svako malo ona gura glavicu ispod njega, njega to uplasi pa pocne bjezati od nje....

on je dobrica i dosta je plasljiv inace, a ona lagano ulazi u pubertet, pokusava dominirati...

nije cijelo vrijeme hladni rat, danas smo ih u par navrata vidjeli da leze zajedno jedno pored drugoga izvaljeni na bok...

tako da ih bas i nebi sad razdvajala, da se onda nebi skroz udaljili...
ovako je nekada lose, nekada dobro, ali nekako mislim da ce to proci, cim se curici malo hormoni smire.....

:lud:
iva985
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan