Zekicu bi trebalo kastrirati. To nije hitno, ali trebalo bi planirati.
Bio je slučajeva kada je sterilizacija zekicama spasila zivot jer se prilikom zahvata utvrdilo da je maternica zahvaćena tumorom, srećom, tumor je bio u početnoj fazi pa je uklonjen na vrijema.
Što se tiče upoznavanja, svaki par je posebna priča. Nekima treba duže, nekima kraće.
Nama može izgledati kao mučenje, ali to je varka. U tri dana se sve dogovore, samo treba biti strpljiv. U tom periodu se dogovaraju tko je glavni odnosno uspostavljaju dominaciju. Bilo je slučajeva da su odmah pale pusice i da je prošlo bez "sukoba".
Kada su se moji upoznavali, bilo je malo drugačije i živahnije. S obzirom na to da je moja zekica izuzetno teritorijalna, svadljiva i tvrdoglava, očekivala sam poprilične probleme. Međutim, jako sam se iznenadila. Prvo je Medena napala i bila uvrijeđena što se netko usudio doći kraljici bez najave. Nakon toga, kada je procijenila da je kandidat neodoljiv, spustila je glavicu, dignula repić i krenuo je show. Tri dana Zvonko ju je ganjao i naskakivao, a ona je bježala, s time da je shvatio da ako je naskakuje, ona bježi, a želio je biti uz nju. Smanjio je naskakivanje, ona je prestala bježati i sada svaki dan padaju pusice. Možda je sada pokuša naskočiti koji put, ali ona se makne, pa niš od toga.
Medenu su poslije pucali hormoni, i lažna trudnoća. Bilo mi je izuzetno teško gledati je kako se muči i kako je izvan sebe pa je nakon što ju je to prošlo, obavljen zahvat. Tada je imala oko godinu dana.
Konačni rezultat je stabilan zecobrak, puno pusica i maženja.

Kada si nađu par, manje su upućeni na ljude jer imaju partnera tako da znam neke forumaše (me too)koje zeke ne šljive baš. S druge strane, u pravilu sve što rade, rade zajedno. Jedno drugome su podrška u dišpetu, utjeha i društvo. Super je to što znam da su zajedno dok me nema doma pa im nije dosadno i nisu usamljeni. Vjerovatno se i sada stišću i ljube dok sam na poslu.

Uostalom, forum je krcat slikica zeka koje žive u paru koje mogu svjedočiti o tome kako im je.
Uvjerena sam da im je super. Kad se sjetim riječkih parova, srce mi je barem pet puta veće.