Potrebna pomoc oko ishrane...

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Potrebna pomoc oko ishrane...

PostPostao/la wukosh » pet tra 06, 2012 0:19 am

Dobio sam kunica pre 3 dana on ima 3 meseca... Ne znam koliko puta dnevno treba da ga hranim i cime sve??? MOze li mi neko pomoci... :)))
wukosh
Kunić
Kunić

Re: Potrebna pomoc oko ishrane...

PostPostao/la altan » pet tra 06, 2012 2:15 am

Dobrodošao!
Evo tu piše sve..do 6.mjeseca samo sijeno, suha hrana i voda
viewtopic.php?f=6&t=10
i popis dozvoljene hrane kad bude stariji
viewtopic.php?f=6&t=246
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wukosh » pet tra 06, 2012 10:44 am

Hvala ti puno... :)
wukosh
Kunić
Kunić

PostPostao/la Srecko » pon tra 16, 2012 16:05 pm

Pozdrav!
Pre otprilike mesec dana dobila sam kunica, sad je star oko 3 meseca, rucka seno i suvu hranu..ali imamo problem, dajem mu "cuni junior nature" i na nju navali kao lud ali cim mu dam vise od 3 kasike dnevno stolica mu postane mekana(ponekad lici na onu vitaminsku a ponekad na ljudsku kaku) i sav se ulepi..rucka on i seno uz to, doduse u manjoj kolicini..i kad se to desi , ja mu izbacim tu hranu i onda rucka samo seno i kaka opet bude u obliku kuglica...da li mozda treba da mu promenim suvu hranu? :huh:

Hvala unapred!!! :zeko1:
Srecko
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon tra 16, 2012 16:24 pm

Cuni junior je medju kvalitetnijim hranama za bebe zekane i super da ste ju nasli....samo definitivno treba jesti vise sijena,pogotovo ako ima takvu stolicu nakon suhe hrane.Sijeno im cini oko 70 posto cjelokupne prehrane mada se meni 3 kasike dnevno uopce ne cine puno zato mi je malo cudno da ima takvu stolicu poslije....ako se radi o vitaminkama,i trebaju kakati vitamonke i tu nije nista cudno...one jesu malo mekse pa je normalno da ostavljaju trag na dlaci.Drugo ako je proljevasta kaka u pitanju,tako nebi smjelo biti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Srecko » pon tra 16, 2012 17:54 pm

pa da, i meni je to bilo cudno, zato rekoh mozda mu nesto ne odgovara..nije proliv, ali je bas mekana, ponekad lici i na ljudsku a ponekad na vitaminsku..videcemo, pri kraju mi je pakovanje pa mozda da probam neku drugu. Da nemate neku preporuku? :wub:
Srecko
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon tra 16, 2012 18:08 pm

nije dobro im naglo mijenjat prehranu tako sve i da hoces promjenit vrstu hrane moras ju polako umjesavati u staru..kaka mu je meksa jer ne jede dovoljno sijena..probaj nabavit domace sijeno (ako vec nisi) pa da unatoc suhoj hrani pojede vise sijena
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Srecko » pon tra 16, 2012 18:57 pm

probacu da nabavim domace seno, sve za mog Srecka :) Hvala vam puno na savetima!! :zeko3:
Srecko
Kunić
Kunić

PostPostao/la Loknica » pet svi 25, 2012 16:34 pm

Pozdrav svim zekoljupcima :zeko3:
Jos uvek sam nova na forumu i iscitavam ali imam jednu dilemu. Imam kunica starog 2,5 meseca. Kod mene je vec mesec dana. Kada sam ga dobila hranila sam je sa peletima koje je jela kod mame i Cuni Juniorom, a onda sam mesala Cuni Junior i Cuni complite i sad nastavljam samo sa complitom. Naravno seno ima uvek na raspologanju u ogromnim kolicinima. Moja kunica nije patuljasta vec hibrid i veoma je porasla za ovih mesec dana. Jos uvek ne znam koliko peleta da joj dajem dnevno, pocela sam sa 3 kasike rasporedjene u toku dana, a sada sam na 2 ujutru i 2 uvece ali mi se cini da joj je i to malo.
Moze savet :zeko10: i hvala
Loknica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ludovica » uto srp 03, 2012 21:38 pm

Ne znam da li je bilo negde na forumu slicno pitanje ranije... Zanima me da li je ok davati kunicu persun, blitvu i ostalo povrce koje ima one rupice od crvica ili nekih bubica, valjda znate na sta mislim. Na primer, skoro sam videla u supermarketu da ima pakovani organski persun i blitva, ali blitva ima dosta onih malih rupica po sebi, pretpostavljam od nekih gusenica ili sta vec, posto nije prskano. Jeste organsko, ali sta ja znam, mene nekako strah da mozda ima na njemu nekih jajasaca koja bi mogla da naskode zecu... :huh: Mada ja sve to dobro operem... Je l vi dajete takvo "nesavrseno" povrce?
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » uto srp 03, 2012 23:21 pm

ja bih dala..jer ako su ga bube grickale ocito nije spricano i zatrovano..naravno prvo bih ga dobro oprala..a i uvijek mozes maknut taj nagrickani dio
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » sri srp 04, 2012 8:22 am

treba povrce oprati i osusiti prije davanja zecu. taj grickani dio mozes maknuti a i ne moras,ja recimo maknem.
ne mozes u ducanima nikada bit siguran jel prskano,ili nije. ali kad ima odgriske na sebi,ne bi trebalo bit prskano.vecinom se povrce i prska da ga nametnici nebi grickali
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la morrisonix » sri lis 17, 2012 19:47 pm

Hocu da pitam.. sta je sa KROMPIROM, kako se moze davati zecom??? Hvala
morrisonix
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » sri lis 17, 2012 20:12 pm

mislim da nitko ne hrani krumpirom

ima troliko drugog sto mu je sto puta bolje

naveden je u popisu pod biljkama koje je bolje izbjegavati

nije bas da su doslovno otrovni ali..... imaju veliku kolicinu škroba i ugljikohidrata koji mogu napraviti velike probleme u probavi - zato to spada u kategoriju ''Zasto vuci vraga za rep ako se ne treba..''
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la morrisonix » pon lis 22, 2012 18:26 pm

Hvala ;)
morrisonix
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića