Papaja i zeko=)

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Papaja i zeko=)

PostPostao/la ~~pAuLa~~ » pet tra 18, 2008 10:43 am

Imam malo pitanje...moja sestra ima zeku i kaze kako mu kad se linja daje svjezu papaju...i on ju naravno obozava :D al mene zanima dal je to dobro il mu treba nes drugo dati :huh: :blink: Pls odgovorite..
~~pAuLa~~
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekica_poopy » pet tra 18, 2008 11:16 am

pa postoji malt pasta sa papajom sto se daje pri linanju pa valjda onda smije papaju ali da li ona sama po sebi djeluje ili ti jos neki dodaci u malt pasti ne znam :)

osim toga dobar je i ananas! a i dobro je imati i tu malt pastu doma ako zagusti
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » pet tra 18, 2008 11:33 am

može bez košpica koliko znam. ali ne previše jer je puno slatka, tako i ananas.

"Svježi papaja sok, papaja ekstrakt, ili svježi sok od ananasa se često preporučuju kao pomoć u izbacivanju krznenih loptica (hairballs). Papain (iz papaje) i bromelin (iz ananasa) mogu pomoći razbijanju mukusa koji povezuje masu, omogućavajući da se polako razbija i prolazi. Međutim, ne postoje dokazi koji potvrđuju da ovi enzimi rastvaraju kreatin (protein koji je glavni sastojak dlake) ali mogu pomoći u razbijanju onog što povezuje svu tu dlaku. Tablete papaje sadrže premalo aktivnog enzima, i tek su nešto više od običnih šećernih slatkiša. Oba ova enzima se mogu nabaviti u radnjama sa zdravom hranom u vidu praha, koji se može rastvoriti. Čak ni svježi sok ananasa nije poželjan koliko bromelin u prahu, jer je sok bogat šećerom."

koliko je star tvoj zeko?
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pet tra 18, 2008 13:20 pm

Ovo je stvarno iscrpno objasnjenje.. sad sam nesto pametno naucila.. thx :)
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ~~pAuLa~~ » pet tra 18, 2008 18:38 pm

Sorry sto nisam odgovarala...ma moj ima 3mj. al to pitam da se znam spremit..nezlim da mu se nes dogodi pa onda pitam :hm:
~~pAuLa~~
Kunić
Kunić

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan