Stiglo novo društvo

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

PostPostao/la Josipa & Sanja » ned vel 10, 2008 20:29 pm

Stvarno su prezgodni zajedno! :)
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto vel 12, 2008 2:00 am

Lenna je napisao/la:...i stalno bi se mazila ...

... pa većini se to ipak sviđa :wink:
Drago mi je da je upoznavanje dobro i bezbolno prošlo :wink: :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tilly » čet vel 14, 2008 14:06 pm

Evo i mi smo dobili drustvo,decka skoro 2 mj,a imamo curu od 6,5mj kastriranu...sigurna sam da vam je jasno kakva je-grooooooozna! vec 2 dana je kod nas,njuskaju se kroz kucicu ali ona bi ga najradije smazala :sad: ...
imali su bliski susret prvi dan i ostao je bez repica ali ni ona nije bolje prosla,ne da se malecki :D ...danas sam ih opet pustila skupa,on njuska okolo cak je i ne dozivljava posebno,a ona samo ceka da ga napadne,jako je agresivna i luda od kad je dosao! ne samo da bi ga napala s mjesta vec hvata zalet da ga zaskoci i izglodje ...svi troje smo se pocvrckali,ja dok sam branila malog a princeza ne odustaje!!! grozna je....nadam se da ce ga prihvatiti ikako nego nikako...da li ima slucajeva da se nikad nisu sprijateljili??!!

dok je on u kucici,ona budno lezi i dezura pored njega,ne mrda,samo sto sator ne digne hehehehe....pa se mislim ajde ipak joj fali hehe ali....cini mi se da bi ga zgazila,bas je jaka... :ljut:
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lenna » čet vel 14, 2008 15:17 pm

Ja sam moje stavila u sobu u kojoj nijedno nikad nisu bili jer je to bio jedini neutralni teritorij (žrtvovala sam tu sobu na tjedan dana samo za njih), ako imaš neku prostoriju u koju ona nije išla najbolje da ih tamo oboje odneseš i puštaš ih van naizmjence. Svaki dan ih probaš pustiti skupa (ja sam prvo po 15 minuta i tako svaki dan produživala) i pazi da ga mala ne ozljedi jako. Ako ga vija i malo gricne za guzu nije strašno, nemoj ga dizati da bi ga zaštitila, jednostavno upoznavanje mora proći tako da se ustanovi tko je šef!

Meni je to bilo teško gledati, vijala ga je, grizla i bila ljuta što je uopće došao. Ali nakon 2 dana su prvo lezali jedno kraj drugog par minuta pa ga je opet povijala, treći dan (ili 4) su jeli skupa ali ga je opet kasnije povijala. 7 dan sam provela s njima u toj prostoriji 6 sati! Naizmjence smo pazili ja i moj dragi na njih, nismo ih ostavljali bez nadzora. I to večer sam ih odlučila ostaviti skupa preko noći puštene (sva uplašena otišla sam spavati). Ujutro sam ih našla kako spavaju jedno kraj drugog i od tad su nerazdvojni!

Znači samo polako, skupi puno živaca i sve ce biti ok, mislim da je jako rijetko da se ne zavole. Ja sam gledajući nju isto bila uplašena da ga neće nikada prihvatiti a sad ga samo liže
:D
Lenna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tilly » čet vel 14, 2008 15:27 pm

imam strpljenja jer ih obozavam!! malac je svijetska maza...a ona bas jaka,zilava,ufff...nazalost nema sobe u stanu gdje nije bila..ali nedamo se :D
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tilly » pet vel 15, 2008 0:36 am

kako vrijeme ide,cini mi se da je jos gore...mislim da da ih skroz pustim da bi ona ga izglodala-nenormalna je...skace po njemu,on jadan se izmigolji i magla! :lud: ....bas ih i zato ne pustam previse skupa,3x do sada,jer cim ga vidi negdje ona se zaletava i ubi ga...ma mogu ja danonocno dezurati ako treba samo da znam da ce sefica popustiti.. :ljut: :ljut: :ljut: :ljut:
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet vel 15, 2008 1:23 am

možda malo polakše s tim upoznavanjem... ne zaljube se svi na prvi pogled... nekima treba vremena :wink:

za početak...kad je jedan vani nek drugi bude zatvoren u svom kavezu, tako da njuškanje ide kroz rešetkice

nakon toga ih pustit da mogu ući u kavez od drugog zeke (za to vrijeme drugog zeku smjestit u drugu prostoriju)

ovo gore može slobodno potrajat par tjedana prije nego ih se pokuša stavit zajedno u jednu veliku prostoriju (koju po mogućnosti ni jedan ne pozna)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pet vel 15, 2008 8:11 am

prvo on je premali da bi ga tak pustala u njezinu blizinu ako je ona toliko agresivna, pricekaj radje da on dodje do svoje "velicine" trebao bi bar 4mj imat po meni a u medjuvremenu ih drzi tako da se njuskaju i eventualno lagano ih zajedno mazit i sl. kunici obavezno trebaju biti priblizno iste velicine pri upoznavanju - ili da je onaj mirniji malko veci :wink:

kod mene je isto zenska bila agresivna ko vrag, al sam joj ja dovela odraslog muzjaka dok je ona imala 4mj. i ona se svejedno tukla! upoznavanje je trajalo cca 3 tjedna i jos na kraju sam imala srece sto su se tako rano prihvatili zato - bez zurbe! to nejde preko noci pogotovo ako je curka dominantna i ako si dovela joj "uljeza" na njezin teritorij. nacin da se on izbori je da pokaze na neki nacin dominaciju, a kako ce to ovako mali :nowink: i mogu si oni napraviti ozljede i ugrizom za guzu - ja sam nedavno imala priliku vidjeti dosta duboku ranu od ugriza na guzi muskog zeke
:rolleyes: ali hvala bogu sve je dobro zaraslo - problem je ako se ugnoji, moze nastati apces. zato oprez! i polako. moraju se nazalost i potuci ali ona trenutno ima nepostenu prednost :wink:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tilly » pet vel 15, 2008 11:40 am

Hvala vam na savjetima koji super dobro dodju!! pustit cu ga da malo ojaca iako je brzi od nje :D i ne ostane ni on duzan, i nek se samo njuskaju kroz kucicu za sada..nocu spavaju svatko u svojoj jedna pored druge dovoljno da se mogu njuskati..i stalno ih pustamo naizmjenice vani...kad je on u svojoj kucici ona dezura i lezi pored njega i naravno krade sijeno ;D ...i obrnuto,onda on nju provocira i trckara oko njene kucice i njeno sijeno krade :belj: ....

nadam se uz malo strpljenja da ce sve sjesti na svoje mjesto.. :blink:
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sub vel 16, 2008 22:05 pm

ja često velim da je to problem ugovorenih brakova ;D

po nekim statistikama dečki su mazniji i miroljubiviji od cura
a naročito znaju biti opasne kad su one starosjedioci, a dođe im bebač :sad:

cura bi šefovala, a malac nema pojma kaj ga je snašlo...

nemoj žuriti, nek se prvo navikne da je mališa tu i ne ide nikamo, bez obzira sviđalo se to njoj ili ne :D
po nekim američkim siteovima, upoznavanje se treba dešavati danima i svaki put treba smisliti nešto novo zanimljivo - prostor, igračke, zajedničko hranjenje, maženje i sl.
i preporuka je da se ne dozvoli da susret završi s lošim događajem tj. ako se on desi, treba prije razdvajanja napraviti novu situaciju u kojoj nešto zajednički dijele

ma teško je prepričati nešto što sam davno čitala, ali možda uspijem naći linkove :huh:
salatica

PostPostao/la Tilly » uto vel 19, 2008 20:54 pm

slika

evo nas opet!! ...sta mislite jel kuzi da je pored nje malac (crni mali)??!!!! :blush:

mazila sam ih tako 15tak min on se stisao uz nju a ona se rastapa od moje maznje...onda je on spustio se na fotelju i ona se razbudila iz "transa" i kad je skuzila da je i on u blizini krenula je da bi ga kvrcnula ali ja to skuzim pa na vrijeme sprijecavam...ja se nadam da nam je polako krenulo :wub: :wub:
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lenna » uto vel 19, 2008 21:16 pm

Joooj sto su slatki! On se njoj umiljava! Ma kuzi ona samo se pravi, faca mala :nowink:

I moja je tako u početku malo ga pusti kraj sebe pa se pravi da ga ne vidi a on se stisne uz nju i sve bude super ali nakon par minuta ona ponovo skoci i povija ga. Tako da ja mislim da napredujete! :D
Lenna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tilly » uto vel 19, 2008 21:36 pm

slika

slika

evo to je mala mazica...slabo se vidi na slici sa njom
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tilly » uto vel 19, 2008 21:39 pm

Hvala Lenna,svaka podrska mi puno znaci jer jedva cekam da ih skupa gledam kako se vole
:cvjeticpusa:

jer do jucer je to izgledalo ovako:

:sshark:
Tilly
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lenna » uto vel 19, 2008 21:53 pm

O miš maleni kako je predivan! :luv: :luv: Sad se vidi prava ljepota njegova! Sladak su mi par :wub:

Ma ništa ti ne brini pusti ih svaki dan po malo skupa, ne treba žuriti ali moraš znati da on mora malo dobiti od nje po guzi.. to tako ide. I meni je bilo teško gledati kako moja šefica vija malenog ali prođe to brzo, ipak su cure slabe na dečke ;D Brzo ta oštrina kod njih popusti i onda samo dijele pusice :rolleyes:
Lenna
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan