hladni val

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: hladni val

PostPostao/la sanjita » čet pro 02, 2010 20:46 pm

Neka se nitko ne naljuti sto cu ovo reci ali koja vam je svrha imanja zivotinje ako ga drzite na balkonu daleko od sebe? a uzeli ste je sami,kupili,sto god i bili spremni brinuti o njoj....dali takvi zecevi uopce izlaze iz tih kaveza i krecu se i ulaze u stan ili? vjerujem da se covjek potrudi koliko moze ali oni su toliko drustvena bica da je ogromna steta da nisu uz ljude i da su sami iz neznam kojih razloga. Svakako joj natrpajte sto vise sijena da se moze uvuci unutra i utopliti ako je to moguce,neznam koliki je kavez. I barem sad kad ce biti ove pucnjave za blagdane je unesite u stan,dozivjet ce sok od tolike buke vani.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » čet pro 02, 2010 21:48 pm

sanjita je napisao/la:Neka se nitko ne naljuti sto cu ovo reci ali koja vam je svrha imanja zivotinje ako ga drzite na balkonu daleko od sebe? a uzeli ste je sami,kupili,sto god i bili spremni brinuti o njoj....dali takvi zecevi uopce izlaze iz tih kaveza i krecu se i ulaze u stan ili? vjerujem da se covjek potrudi koliko moze ali oni su toliko drustvena bica da je ogromna steta da nisu uz ljude i da su sami iz neznam kojih razloga. Svakako joj natrpajte sto vise sijena da se moze uvuci unutra i utopliti ako je to moguce,neznam koliki je kavez. I barem sad kad ce biti ove pucnjave za blagdane je unesite u stan,dozivjet ce sok od tolike buke vani.

:dragonn-ccc-e: koja svrha je imanje prijatelja ako ne živiš s njima? (polazim od pretpostavke da svi imamo prijatelje?) ne samo da sam spremna brinuti se za njih, ja se i brinem, a sigurna sam i drugi sa foruma koji imaju životinje pod svojim krovom. imamo različita shvaćanja, različite poglede i različite mogućnosti. ljubav i sreća ne iskazuju se suhim zlatom, već emocijama, kvalitetnim vremenom , trudom u stvaranju ugode življenja (što podrazumijeva i brigu o zdravlju). jednom sam negdje pročitala ; kad Europljanin probuši uho - to je kultura, kad Afrikanac probuši nos -to je zaostalost. pametnome dosta. e, da.... neka se nitko ne nađe prozvan. :nowink: :nowink: :nowink:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » čet pro 02, 2010 21:50 pm

Bibika nisam tu mislila na vas,odgovarala sam na zadnji post ovog zecica koji zivi na balkonu. Bas tako,svatko ima svoje misljenje.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » čet pro 02, 2010 22:49 pm

evo cura je tu pisala o tome viewtopic.php?t=4481..mislim da ovo nije onaj slucaj kad se nekog samo sutne na balkon..mislim da bi bilo super da se dio balkona moze natkrit tako da postoji suhi dio po kojem onda ona moze hodat..svakako bi trebala imat neku drvenu nastambu kada vec zivi vani..nesto kao pseca kucica sa zimskim i lijetnim dijelom i neki prostor ispred nje na koji ne pada kisa..bilo bi super da kad je na balkonu da ima i drustvo svoje vrste da ne bude sama..onda se oni mogu i medusobno grijat i zabavljat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » čet pro 02, 2010 22:57 pm

ne mogu nac sliku...uglavnom mozes joj kupit psecu kucicu koja ima taj zimski i ljetni dio..znaci prvo se ude u taj ljetni dio i onda iz njega u zimski..tako da nema propuha onda..i onda unutra nabacat hrpu sijena/slame..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » čet pro 02, 2010 23:04 pm

vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » pet pro 03, 2010 3:12 am

:wink: zgodno rješenje. :lud: ali, moji dečki i cure se ne zavlače u hrpu slame, oni sve pretvore u stelju i po tome gacaju. :omg:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » pet pro 03, 2010 3:40 am

:wink: sanjita, ispričavam se ako sam bila gruba. stala sam u obranu vlasnice Vite, vjerojatno svaka(i) od nas (nadam se i vjerujem) želi svom zecovu najbolje i najljepše. ja volim kreativnost, pa i u svom životnom prostoru kombiniram različite stilove. u spominjanoj knjizi ima uistinu lijepi primjer kako urediti zecovu smještaj na balkonu. jednu ideju "ukrasti" u knjizi, drugu na internetu, treća se sama nametne...spoj ugodnog s korisnim. i stalno nadograđivati - druženja ko u priči. :)
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » pet pro 03, 2010 11:34 am

bibika je napisao/la::wink: sanjita, ispričavam se ako sam bila gruba. stala sam u obranu vlasnice Vite, vjerojatno svaka(i) od nas (nadam se i vjerujem) želi svom zecovu najbolje i najljepše. ja volim kreativnost, pa i u svom životnom prostoru kombiniram različite stilove. u spominjanoj knjizi ima uistinu lijepi primjer kako urediti zecovu smještaj na balkonu. jednu ideju "ukrasti" u knjizi, drugu na internetu, treća se sama nametne...spoj ugodnog s korisnim. i stalno nadograđivati - druženja ko u priči. :)

Nema problema bibika :wink: ...vjerujem da u ovakvim situacijama svi reagiramo malo burno,ja nikog nisam zeljela uvrijediti samo je reakcija bila momentalna jer mi je zao tog zecica da je na hladnoci vani sam...ali naravno da svatko radi onoliko koliko moze i koliko ima mogucnosti.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la bibika » sub pro 04, 2010 0:02 am

bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bibika » sub pro 04, 2010 0:05 am

:omg:nemam pojma kaj sam napravila. sorry :sad: . za početak - vidite ih.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Fiffy » sub pro 04, 2010 0:12 am

pa njima je bas lijepo :zeko5: :cool:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la fidelio » sub pro 04, 2010 1:29 am

bibika, budem ja slike ( zato što ih hoću vidjeti, tj. hoću vidjeti darka plišanca)

slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
slika slika
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la bibika » sub pro 04, 2010 12:37 pm

:D nadam se da su zadovoljni, sa mojim obečanjem da će biti još bolje. :wink: . fidelio, hvala za sličice, uspjela sam popraviti stari fotić, pa će biti više slikica sa datumima. ove su od prije mjesec dana. Darko, plišanac je preprelijepi. dlaka je stvarno posebna.nabavljen je preko Lilo, i trebao je biti samnom u sobi. ali, ušao je u pubertet, počeo jako zapišavati, postao agresivan prema meni, pa sam po brzom postupku sterilizirala Piku i upoznala ih. vidim da se stvrano super slažu iako on još nije kastriran (malo me muči lova). pokušam staviti još slikaa u slike i filmiće. :wink:
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la fidelio » sub pro 04, 2010 12:51 pm

I ja imam plišanca Livia, pa pokušavam odgonetnuti iz kojeg je legla Darko. :D

Jedva čekam nove slikice.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća