Muke po Juri

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Muke po Juri

PostPostao/la Ledolina » pon stu 10, 2008 14:05 pm

Kao sto vec znate- na zivot s tri zekana smo super navikli. Cure se i dalje ne vole, ali pola dana je jedna vani, a pola druga i na te rotacije su svi priviknuti. :wub:

Problem je prije nekoliko mjeseci poceo s Jurom, naime oni su pusteni po cijeloj kuci izuzev spavace sobe i d.boravka. Na wc su svo troje nauceni i uredno su sve obavljali u njih, tako da nas kuglice nisu iznenadivale. Ali Jura je pocela kuglicariti i piskiti po citavoj kuci. :dragonn-ccc-e: Tepih u hodniku popiski cim ju pustim iz gajbe i obavezno ostavi 20-ak kugica po njemu.

Kupaonicu u kojoj im gajbe stoje obavezno iskuglicari, a ispod ormara u hodniku ima svaki dan nova hrpica.

Kad su Simba i Kiki vani nema nigdje kuglica i sve je uredno, ali stalno ciscenje za Jurom me izluduje.

S obzirom da ocekujemo prinovu malo me brine kako cu odrzavati higijenu u kuci ako ona ne prestane obiljezavati.

Jel ima neko kakav prijedlog kako da to pokusam rijesiti? :)
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » pon stu 10, 2008 14:27 pm

cek kaj nisu obje kastrirane? dugo te nije bilo vec sam zaboravila :dragonn-ccc-e:

moje iskustvo ti je da piskenje - neki problem s mjehurom (nadam se da kod vas nije slicno)

a kakica - moji od kak su vecinom sami su poceli s kuglicarenjem opet, zasto? ne znam. ja prepostavljam kombinacija dokazivanja da je to njihov prostor + nedostatak "najveceg zeca" tj. mene. kad macke nema misevi kolo vode - i na neki nacin od kako ih ja ne nadzirem - postali su neuredniji.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pon stu 10, 2008 20:31 pm

Cure nisu kastrirane- samo Simba.

Ja ne radim i kod kuce sam po cijeli dan, tako da se zna tko je Alpha zecica u zecinjaku :D

Ona trci po kuci i samo ih ispusta. Ne svugdje ali po odredenim mjestima koja su njoj zanimljiva. Npr. staza u hodniku- nemam gdje po njoj staviti wc jel ona kaka i piski po cijeloj.

Ista stvar sa kupaonicom- ne ostavlja kuglice na jednom mjestu, vec po cijeloj kupaonici.

Izluduje me vec po malo jel vidim po ovo dvoje da to tako ne mora biti.

Kiki je na primjer po 4-5 sati van, izlezava se u hodniku i nikada ni jedne kuglice! Sa Simbom je ista stvar..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » pon stu 10, 2008 20:33 pm

a da, da da...sjecam se da je bilo bi ne bi, put do zg-a i sl. pa da ces probati da se sloze i tak...

hehe onda ti je jasno sto je :)

ti samo mislis da si glavna zecica ;D
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » pon stu 10, 2008 20:37 pm

Joj.. meni ju je nekako zao izlagati svemu tome :sad:

Navikla sam na to da se ne vole i to nam vise nije nikakav problem.. a sad sterilizacija radi ovoga...

Joj prasica moja... :nowink:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » pon stu 10, 2008 20:46 pm

Ledolina je napisao/la:Joj.. meni ju je nekako zao izlagati svemu tome :sad:

Navikla sam na to da se ne vole i to nam vise nije nikakav problem.. a sad sterilizacija radi ovoga...

Joj prasica moja... :nowink:

Nemoj tako gledati na to. Ne vodis ih na sterilizaciju da bi se rijesila kuglica, nego zato da bi sprijecila nastanak tumora (koji se javlja kod 80% zenki nakon 4. godine i osim samog rizika operacije, nosi jos gomilu dodatnih problema i rizika). Nazalost, ja sam to naucila na tezi nacin i otad svima apsolutno savjetujem sterilizaciju.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ledolina » pon stu 10, 2008 20:50 pm

Ma nije to tako jednostavno..

Ja nisam iz Zg, dakle da bi ja nju odvela na sterilizaciju moram se zaputiti na put- ostati tamo nekoliko dana. Muz trenutno radi dvije smjene (ja sam nezaposlena), a uz to sam i trudnica..

A i operacija je operacija.. brinem se za nju koja je izrazito zivahna i razigrana..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bubica » pon stu 10, 2008 20:57 pm

A cuj, brojka od 80% nije bas mala. A svaka operacija je laksa kad je organizam zdrav i jak, nego kad ga krenu nagrizat bolesti i godine.
Znam da nije lako to sve organizirat u vasoj situaciji, ali ocito je da ces nesto morati poduzeti (ako zbog niceg drugog, onda zbog kuglicarenja i bebaca), a ovo je za svih najbolja (i najzdravija opcija).
Ja sam mozda malo dosadna s tim promoviranjem sterilizacije, ali fakat ne bih nikome pozelila ono sto smo mi lani prosli.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » pon stu 10, 2008 21:41 pm

ja i dalje nudim brigu dok se ne oporavi ;)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » uto stu 11, 2008 8:53 am

zekica_poopy je napisao/la:ja i dalje nudim brigu dok se ne oporavi ;)

Hvala Poopy... morat cu izvijecati s muzem sto dalje..

Znam za prednosti sterilizacije i razmisljala sam prije o njoj, ali se i sve nekako nadala da cemo to uspjeti izbjeci..

Dali su zecice promjenile ponasanje nakon nje? (mislim na aktivnost i razigranost)
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » uto stu 11, 2008 9:02 am

nisu :) samo su one "hormonske" ludarije se smirile.

poopy je i dalje aktivna i razigrana :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » uto stu 11, 2008 9:59 am

Apsolutno ne, cak je i veselija i zivlja nego prije, jer ju vise ne pucaju one hormonske nervoze. Jedino sto se promijenilo je to sto moja ruka vise nije puna ogrebotina i ugriza od njenog naskakivanja. :wink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la katrin i kenji » uto stu 11, 2008 22:51 pm

podržavam sreilizaciju

ja imam dvije zekice i stanje je bilo tako katastrofično da sam ja ludila, dok nisam mazu kastrirala i nakon toga one su najbolje prijeteljice, trebalo je mjeseci i mjeseci da se one zavole, sada mi nije žeo kaj smo to napravili i dalje su razigrane i dalje se maze i luduju ali se i vole :wink:
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ledolina » sri stu 12, 2008 13:39 pm

Kakva je procedura kod sterilizacije?

Koliko ostaje kod njih? Koliko ju poslije cesto trebam voditi na kontrole? dali se vade konci?

12.12. sam u Zg (idem na UZV) pa bi mozda onda to mogla obaviti. Ne bi ju htjela ostaviti tamo, a mogu ostati najdulje od petka do nedjelje.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » sri stu 12, 2008 13:40 pm

katrin i kenji je napisao/la:podržavam sreilizaciju

ja imam dvije zekice i stanje je bilo tako katastrofično da sam ja ludila, dok nisam mazu kastrirala i nakon toga one su najbolje prijeteljice, trebalo je mjeseci i mjeseci da se one zavole, sada mi nije žeo kaj smo to napravili i dalje su razigrane i dalje se maze i luduju ali se i vole :wink:

Znaci postoji sansa i da se nakon toga cure zavole?
Ledolina
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan