Pocetnik pa treba mi vasa pomok

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 11:36 am

Predivan je :)

Nemoj mu davati jesti svježe povrće i voće ako nema još 5-6 mjeseci
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 11:39 am

Zalizenko je ali meni je presladak :) :) ima lepe mekane usi i cudno ali otkad sam ga doneo kuki ni se plasi ni nista jedino maca. samnom spava, stalno doge i mi lize prste mnogo je ugalen :) Presladak je :)
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la Puffy » ned sij 06, 2008 11:42 am

Da, sladak je :ujea: :wink: :D
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 11:51 am

idem da ga slikam jos malo pa da ubacim neku fotku. E kada moze da mu kupim drugara, mogu sada odma ili treba da proge neko vreme
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 12:18 pm

Možeš i odmah, ali onda bolje da je suprotnog spola, da je dečko kastriran kako ne bi bilo beba...
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 12:25 pm

zeko Simba je napisao/la:Možeš i odmah, ali onda bolje da je suprotnog spola, da je dečko kastriran kako ne bi bilo beba...

"kastriran" znaci ... kod nas se kaze ako je to to skopen :) to je ono da mu otseku ili kako o vek ide ? a ima li veze ako ima bebe ?
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 12:28 pm

Da, kastriran znači škopljen. Kuda će š sa bebama? A bebe bi uskoro napravile druge bebe i tako stalno.... Sa tim treba biti jako oprezan, a ne imati bebe jer su jako slatke.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 12:48 pm

Kod nas ovde retko gde mozes da nages patuljastog zeca samo u skoplje, meni su doneli iz beograda, ovde to se prodaje dobro mada ja ne mislim da zaragujem na njih. Oni se kote na 3 meseca ili... Hvalavam za ovu pomok.
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » ned sij 06, 2008 12:53 pm

ik0 je napisao/la:Kod nas ovde retko gde mozes da nages patuljastog zeca samo u skoplje, meni su doneli iz beograda, ovde to se prodaje dobro mada ja ne mislim da zaragujem na njih. Oni se kote na 3 meseca ili... Hvalavam za ovu pomok.

da ali patuljasti se ne uzgajaju za jelo :nowink: oni su kunići za kućne ljubimce, a tamo se sigurno za ovu prvu opciju prodaju( :ljut: )....bebe narastu brzo, i onda te dobe male, i onda opet dobe male, a najgore je ako bebe dođu u srodstvu...bolje ti je da budu dvoje :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 12:57 pm

Zatrudne u sekundi, trudnoća traje mjesec dana, bebe moraju biti uz mamu deset tjedana. Mama može ostati ponovo trudna čim okoti, a to je JAKO OPASNO za nju jer joj imunitet tako oslabi da se možda ne oporavi više. Ma ukratko nije to samo tako, imati bebe i brinuti o njima, pogotovo ako nemaš iskustva.
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la tarra » ned sij 06, 2008 14:14 pm

ik0 je napisao/la:ovako za wc: Znaci treba sobirati kuglice od izmeta i ostaviti ih neki 12 sati da se osuse i onda ih stavljam u neki kosak u kafezu ili kukici, to ponavljati dok metoda ne uspe. Inace kenja i pisa po celoj sobi :) ;D

tako nešto...meni je ta metoda uspjela :)
Piše u temi:ograničavanje prostora itd...još mu samo malo ti potpomogneš tako da zguraš kakice u kut i sl. :wink:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 14:20 pm

Kiara je napisao/la:
ik0 je napisao/la:Kod nas ovde retko gde mozes da nages patuljastog zeca samo u skoplje, meni su doneli iz beograda, ovde to se prodaje dobro mada ja ne mislim da zaragujem na njih. Oni se kote na 3 meseca ili... Hvalavam za ovu pomok.

da ali patuljasti se ne uzgajaju za jelo :nowink: oni su kunići za kućne ljubimce, a tamo se sigurno za ovu prvu opciju prodaju( :ljut: )....bebe narastu brzo, i onda te dobe male, i onda opet dobe male, a najgore je ako bebe dođu u srodstvu...bolje ti je da budu dvoje :)

Ne ne ovi sto rastu po 5 kg imaih mnogo, traze patuljaste za kucne ljubimce. Dogite ovde otvorite neki pet shop ima da zaradite dobru kintu, ovde nema iguane, zmije, majmune, i te africke i bilo koje druge zivotinje. Treba da je nabavis od Beograd a dok ona doge pa ti kazu imas carinu 100 evra i tako dalje.
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » ned sij 06, 2008 14:47 pm

ik0 je napisao/la:Ne ne ovi sto rastu po 5 kg imaih mnogo, traze patuljaste za kucne ljubimce. Dogite ovde otvorite neki pet shop ima da zaradite dobru kintu, ovde nema iguane, zmije, majmune, i te africke i bilo koje druge zivotinje. Treba da je nabavis od Beograd a dok ona doge pa ti kazu imas carinu 100 evra i tako dalje.

da, da razumijela sam ja tebe :) , ali ne bih ja mogla dati kunića bilo kome :hm: i joiš onaj koji nikada nije čuo za kunića kao kućnog ljubimca...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 14:51 pm

Meni nikada nije palo na pamet da moze zec da bude toliko umiljata zivotinja ali kada sam ga doneo kuki iznenadio sam se :) :) Isto ko maca meni je mili i od mace. tako da i ja nikada nisam cuo za zeku pa sada za 1 dan sam naucio malo ali dosta, imake jos pitanja i postova :) od vasih strana mi da naucimo. Od toliko internet strana samo 2 hrvatska foruma ima koi daju pomok za zekovci :) svakavam cast
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PostPostao/la ik0 » sri sij 09, 2008 18:27 pm

Ljudi primetio sam jos nesta kod zeku u poslenji 2-3 dana jedno uho mu je spusteno a jedno dignuto i non stop je tako. Neki su mi rekli da je trudna zeka??
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan