Mrkvica i Pero

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Mrkvica i Pero

PostPostao/la petrich » pon vel 18, 2008 0:18 am

ja sam nova ponosna vlasnica Mrkvice i Pere (imam ih puna 2 i pol dana)..i sad sam se i registrirala ovdje da naučim kak se najbolje brinuti o njima, al..zateko me jedan problem..naime..moja Mrkvica ja ovnoliki kunić (i bit će poprilično velika), a Pero "samo" patuljasti kunić (za kojeg, usput, još ne znam točno spol)..i sad mene zanima dal je problem spojit ih da zajedno žive? Mrkvica je stara 5 tjedana i upola manja od Pere (oko 2 tjedna), al kad potpuno narastu bit će obrnuti odnos veličine..zasad je sve ok, super se slažu i nije bilo nikakvih problema..šta ako ispadne da je Pero stvarno muško i oni se požele razmnožavat? jel to moguće?
petrich
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » pon vel 18, 2008 7:02 am

dobrodošla na forum!

kunići se druže bez obzira na vrstu, no bitno je da dečka na vrijeme daš kastrirati kako ne bi bilo beba. vrijeme počinje nakon 4 mjeseca života, kad se spuste jajčeka.
križanje vrsta nije poželjno.
osobno imam ovnolikog dečka i patuljastu curicu i jako se vole. oboje su kastrirani.
stavi koju sliku da ih vidimo :)

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

Re: Mrkvica i Pero

PostPostao/la Ledolina » pon vel 18, 2008 8:17 am

petrich je napisao/la: Mrkvica je stara 5 tjedana i upola manja od Pere (oko 2 tjedna)

Sumnjm da su ti kunici ovoliko stari jel bebe od dva tjedna tek progledaju, jedva hodau i ne jedu sami.

Zato bolje daj nekom strucnom da im odredi otprilike starost, da znas kada postaju spolno zreli i da ih na vrijeme odvojis ili kastriras.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » pon vel 18, 2008 8:20 am

ledolina, petrich je rekao da je pero dva tjedn mnji od mrvice :wink: ...a sada starost :/
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zekica_poopy » pon vel 18, 2008 8:26 am

ja isto imam par gdje je decko ovnoliki a curica patuljasta (makar mislim da je prerasla patuljatost hehe)
i super se slazu medjutim kao sto ninocka kaze - sto prije odrediti spol i pripremiti malca za kastraciju cim mu se jajceka spuste, naime oni ce se htjeti pariti ali to ne bi trebala dopustiti jer kao sto si sama rekla nisu iste velicine niti ce biti.
za njih je bolje da zive u paru biti ce sretniji
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la petrich » pon vel 18, 2008 10:56 am

hvala na savjetima..
Pero je došao iz pet shopa u Heinzlovoj i tamo su rekli da je star 2 tjedna, a veterinarka mu nije znala odrediti spol..tak da možda još ispadne cura..ja se samo bojim da se ne bi počeli svađat, al ova 3 dana žive totalno složni..
petrich
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ledolina » pon vel 18, 2008 12:31 pm

petrich je napisao/la:Pero je došao iz pet shopa u Heinzlovoj i tamo su rekli da je star 2 tjedna

Oni pojma nemaju :rolleyes:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

daj stavi njihove slikeee

PostPostao/la Pero!!!(mrkvica) » pon vel 18, 2008 13:39 pm

aeeeee :wub: :wub: :wub:
Pero!!!(mrkvica)
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero!!!(mrkvica) » pon vel 18, 2008 13:39 pm

stavi njihove slikee
Pero!!!(mrkvica)
Kunić
Kunić

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto vel 19, 2008 1:13 am

petrich je napisao/la:hvala na savjetima..
Pero je došao iz pet shopa u Heinzlovoj i tamo su rekli da je star 2 tjedna, a veterinarka mu nije znala odrediti spol..tak da možda još ispadne cura..ja se samo bojim da se ne bi počeli svađat, al ova 3 dana žive totalno složni..

Oni u pet centru (nažalost nisu jedini) doista prodaju pre mlade kuniće, ali ni njihovi nemaju baš 2 tjedna (obično su 3 - 4 tjedna stari). Inače, sve što dođe prije 6 tjedana starosti u dućan, znači prerano odvajanje od majke. Idealno je, ako je kunić bar 8 tjedana s majkom, a i braćom.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Re: Mrkvica i Pero

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto vel 19, 2008 1:24 am

petrich je napisao/la:ja sam nova ponosna vlasnica Mrkvice i Pere (imam ih puna 2 i pol dana)..i sad sam se i registrirala ovdje da naučim kak se najbolje brinuti o njima, al..zateko me jedan problem..naime..moja Mrkvica ja ovnoliki kunić (i bit će poprilično velika), a Pero "samo" patuljasti kunić (za kojeg, usput, još ne znam točno spol)..i sad mene zanima dal je problem spojit ih da zajedno žive? Mrkvica je stara 5 tjedana i upola manja od Pere (oko 2 tjedna), al kad potpuno narastu bit će obrnuti odnos veličine..zasad je sve ok, super se slažu i nije bilo nikakvih problema..šta ako ispadne da je Pero stvarno muško i oni se požele razmnožavat? jel to moguće?

Najbolji preduvijet da se kunići uvijek dobro slažu je ako su od malih nogu skupa. To znači imaš :)
Koliko će oni doista narasti vidjet ćeš s nekih 8 mjeseci starosti i onda ćeš najbolje znati koliko je patuljasti patuljasti :wink:
Ako su različitog spola oni će se sigurno poželjeti razmnožavati, ali to im onda nećeš dozvoliti. Morat ćeš ih u periodu od kad nastupi spolna zrelost, pa sve do 6 tjedana nakon kastracije držati odvojene (spolna zrelost nastupa i ranije nego što se kunića može kastrirati).
U svakom slučaju, bilo bi dobro, za nekoliko tjedana točno utvrditi spol :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la petrich » uto vel 19, 2008 19:11 pm

ja ću njih morat razdvojit nakon kastracije?!? pa ne mogu..tak su slatki zajedno..a Pero je sad bio zločest i piškio gdje ne smije.. :ljut:
petrich
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ledolina » uto vel 19, 2008 19:16 pm

petrich je napisao/la:ja ću njih morat razdvojit nakon kastracije?!? pa ne mogu..tak su slatki zajedno..a Pero je sad bio zločest i piškio gdje ne smije.. :ljut:

6 tjedana nakon kastracije deckici jos mogu napraviti bebe tako da bi ih bilo pozeljno razdvojiti.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » uto vel 19, 2008 23:39 pm

petrich je napisao/la:ja ću njih morat razdvojit nakon kastracije?!? pa ne mogu..tak su slatki zajedno..a Pero je sad bio zločest i piškio gdje ne smije.. :ljut:

znam da su slatki, ali izdrzat ce tih par mjeseci, budu se njuskali preko ogradice :wink:

neki su uredniji vise, neki manje, ali svima se tu i tamo desi :wink:
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sri vel 20, 2008 8:32 am

morat ces ih razdvojit prije kastracije :wink: onda kastrirat, pa nakon par tjedana vratih ih nazad. da, to tako ide...
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan