Zevs

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Zevs

PostPostao/la mandarinica » pet sij 11, 2013 18:51 pm

Pozdrav svima.

Pre par dana sam dobila zeku. Mojoj sreci nema kraja. Imam samo par pitanja.
Pre par godina sam imala zeku kog sam kupila kad je bas bio beba, i on je bio dosta vezan za mene, mazio se imao je omiljeno mesto za mazenje, dolazio sam kod mene, gurao glavicu u ruku da se ceska, isao za mnom svuda... Za ovog zekoca mi nisu mogli reci koliko je tacno star, u pet shopu su rekli da nije stariji od 6 meseci. Zaposleni smo i sam je do 3, ja ga pre posla pustim da se istrci i non stop mu je otvoren kavez kad se vratimo. Nisam navikla da zeka nece da se mazi, jos uvek nije zaspao pored mene i malo se boji kad hocu da ga uhvatim. Ovako mi deluje srecno, trci po stanu, jos uvek ne gricka namestaj. :) Mene kad mu dozvolim gricka ali me ne boli jer me vise ceska zubicima, pa me posle lize.
Zanima me vase misljenje koliko ce mu trebati da se opusti... I da li da ga forsiram ili da ga pustim da se sam navikne na nas? Bojim se da se posle ne asocijalizuje pa da ne dozvoli da se mazi... Nocu ga pred spavanje stavim u krevet i tad legne pored mene ali i dalje ne vidim da bas uziva u mazenju... :(
I da, prva 2 dana nije bas hteo da jede a onda sam ga hranila i sad bas klopa. :)
Hvala svima. :) Unapred.
mandarinica
Kunić
Kunić

Re: Zevs

PostPostao/la Lori7 » pet sij 11, 2013 19:06 pm

ovisi o karakteru zekana kolko će mu trebat da se opusti... inače nikad se ne smije na silu uzimat zekana u ruke i mazit kad mi hoćemo, već kad zeko dođe do nas i zauzme "pozu" za maženje. Također zekan je prestrašen ako ga se mazi načinom da krenemo rukom preko njegovih očiju pa onda prema unatrag. Više vole kad ih se mazi po leđima i to u smjeru rasta dlake, a pogotovo vole maženje tako da krećemo rukom od njuškice do uheka i također u smjeru rasta dlake. Nadam se da sam bar nešto pomogla. :wink: Uživaj sa zekanom i ništa ne radi na silu, a s vremenom će on kao i svaki naš čupavac postati prava maza. :zeko8:
zecoljubac sa 5 čupavaca
Lori7
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet sij 11, 2013 19:12 pm

Zecevi su tako svi individualni sa svojim karakterima kao i ljudi....mojoj zekani je trebalo oko mjesec dana da nas pusti k sebi kako spada,do tada smo se obicno zavlacili pod krevet samo da ju dotaknem vrskom prsta. Forsirati ne nikada. Prilazit mu svako malo da,gladit ga kolko se da...ili samo leci kraj njega ili sjesti na pod na krevet gdje god se u tom trenutku nalazi. Pa ce se on sa vremenom polako poceti opustati kad vidi da mu ne prijeti nikakva opasnost. On sam medju nama velikim divovima za njega,ljudima..nije mu lako :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 11, 2013 19:24 pm

Baš što Sanjita kaže, kunići su ti poput ljudi, nisu svi isti i naravno, ne vole svi sve. Zapravo, svaki zekač je jedinstven i svaki ima svoje posebne rituale, način jedenja, skakutanja. unatoč standardnom mišljenju ne vole svi maženje i njima ukoliko se u tom trenu ne mazi bit će malo agresivni i grebat će. Uostalom tek je stupio na nepoznat teritorij pa je plašljiv i nesiguran, cure su ti dale dobre komentare, ne forsiraj, polako se upoznajte, s njima treba imati strpljenja. Neki su odmah otvoreni i spremni za igru i prave mazilice i ljubilice, a nekima treba vremena da shvate da su zaštićeni i da se opuste. Vrlo su karakterna mala bića stoga pomalo i ne brini za neko vrijeme ćete postati pravi prijatelji. :) i stavi slike male guze da ga vidimo ! šaljem mu puse :zeko3:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la mandarinica » pet sij 11, 2013 19:29 pm

Jao hvala puno.
Sad ste mi ulili nadu, vidim da cu dane provoditi lezeci na podu. :)

Evo slika mog neustrasivog zekoca :)

http://imageshack.us/photo/my-images/58 ... 23219.jpg/
mandarinica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet sij 11, 2013 19:38 pm

Ima prekrasnu boju zeko...otvori mu temu u Slike,filmici i price pa nam tamo stavljaj njegove slike :)
I ono sto sam jos htjela reci,ja i sad nakon skoro 7 godina provedenih sa svojom zekanom se jos uvijek divim koliko je to karakterno bice...neki ljudi misle da su zecevi dosadni,da nisu kao neke druge vrste...ali su itekako toliko karizmaticni jasno daju do znanja sto zele sto ne.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lu-Lu » pet sij 11, 2013 19:43 pm

Jaoo preslatki je :luv: :luv:
Za ovo drugo se ne brini i moja Njofra se jako bojala kad je dosla,pobjegne cim joj se priblizim, a sad je veca mazilica od Vinija koji se nije bojao ni kad je tek dosao.Samo strpljivo i vidjeces vremenom kako ce te se zbliziti :wink:
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » pet sij 11, 2013 19:47 pm

a vjeruj da smo ih svi provodili i još ih provodimo na podu.. šta ćeš sve da zekićima bude lijepo :) divan ti je malecki, obožavam crne kuniće, prelijepi su mi! otvori temu maloj guzi i stavi puuuuno sličica :zeko8:
oh Sanjita i to kakav karakter! baš su fascinantna ta mala klupka vune, potpuno sam zaljubljena u njih :zekoo11:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la mandarinica » pet sij 11, 2013 19:48 pm

mandarinica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub sij 12, 2013 21:46 pm

Lijepi zeko :)
vlasnica dvije jurilice