Preporuke za kupovna sijena i Upute za sušenje (domaće)

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

PostPostao/la Charlie » čet sij 03, 2008 20:58 pm

i graškove pahuljice :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » čet sij 03, 2008 21:24 pm

Charlie je napisao/la:i graškove pahuljice :D

bez toga ne može!!!
ali one koje je štrici slao!!!

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » pet sij 04, 2008 19:46 pm

ninocka, efikasna kao obično ;D

u ponedjeljak šaljem mail za upitom za dobavljivost, količine, cijene i sl.

bilo bi super kad bi se još forumaša uključilo u ovu listu želja, da vidim kakve su :)
salatica

PostPostao/la Charlie » pet sij 04, 2008 23:44 pm

mi bi sve probalai, pa onda vidjeli što je fino :P :rolleyes: jedino znam da voli graškove pahuljice :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sub sij 05, 2008 9:08 am

salatica je napisao/la:
bilo bi super kad bi se još forumaša uključilo u ovu listu želja, da vidim kakve su :)

Mislim da je ninocka pokrila sve :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la red_sonja » sub sij 05, 2008 13:36 pm

zeko Simba je napisao/la:
salatica je napisao/la:

Mislim da je ninocka pokrila sve :)

je, slažem se :)
graškove pahuljice obavezno ako može, za tim poludimo skroz :)
red_sonja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » sub sij 05, 2008 18:29 pm

kaj velite na mrkvicu, celer, peršin korijen, pasternjak, papriku, tikvice, brokulu, tikvice, šparogu?

moram priznati da vodeći se popisima hrane nisam do nedavno davala papriku
a onda sam na jednoj njemačkoj stranici našla da papriku obožavaju i to svih boja i da je iznimno zdrava, te se može davati u većim količinama

bila sam iznenađena kad sam vidjela s kojim apetitom je jedu kad sam im dala prvi put
i od tada nam je paprika na redovitom meniju :)
salatica

PostPostao/la Ledolina » sub sij 05, 2008 19:00 pm

salatica je napisao/la:kaj velite na mrkvicu, celer, peršin korijen, pasternjak, papriku, tikvice, brokulu, tikvice, šparogu?

moram priznati da vodeći se popisima hrane nisam do nedavno davala papriku
a onda sam na jednoj njemačkoj stranici našla da papriku obožavaju i to svih boja i da je iznimno zdrava, te se može davati u većim količinama

bila sam iznenađena kad sam vidjela s kojim apetitom je jedu kad sam im dala prvi put
i od tada nam je paprika na redovitom meniju :)

Plod paprike? :huh:

To mi nije palo na pamet!

Ja jedva cekam proljece pa da sa svekrvom idem saditi u vrt.

Vec imam cijeli popis sta moramo posaditi- mrkvicu, persin i celer pod obavezno :D

Pa crveni radic, korabicu, brokulu.. :D

Jedva cekam! :hopko:

Zekani ce sve papati domace i prirodno.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

pocetnik

PostPostao/la ik0 » ned sij 06, 2008 9:44 am

Hi narode! Za novu godinu cura mi poklonila patuljastog zeca, procitao sam skoro 40% od foruma nesta mi je jasno nesta ne postavio sam pitanja skoro u svaku rubriku ali nema veze vazno zeki da je dobro. Zeka je star 2 meseca mogu li ga hraniti sargarepom, jabukama, i drugim vokama ili do 6 meseci samo senom. Mogu li mu davati grancice od limuna i list od limuna. Pala mi je ideja: Zito? posto zito moze da se nsadai (naseje) i sada u neku duboku posudu i to porasne za neki dve tri nedelje, jer moze to da mu se daje? Opet hvala! pozz iz makedonije
Kude tumbe i III bandere
ik0
Kunić
Kunić

Re: pocetnik

PostPostao/la Ledolina » ned sij 06, 2008 9:57 am

ik0 je napisao/la:Hi narode! Za novu godinu cura mi poklonila patuljastog zeca, procitao sam skoro 40% od foruma nesta mi je jasno nesta ne postavio sam pitanja skoro u svaku rubriku ali nema veze vazno zeki da je dobro. Zeka je star 2 meseca mogu li ga hraniti sargarepom, jabukama, i drugim vokama ili do 6 meseci samo senom. Mogu li mu davati grancice od limuna i list od limuna. Pala mi je ideja: Zito? posto zito moze da se nsadai (naseje) i sada u neku duboku posudu i to porasne za neki dve tri nedelje, jer moze to da mu se daje? Opet hvala! pozz iz makedonije

Zeku starog 2 mjeseca nije dobro hraniti zelenim. Pricekaj dok ne bude imao 5 mjeseci, a onda postepeno uvodi zeleno.

Ja sam simbiju vec davala s 3 mjeseca neprskane grancice jabuke- za limun ne znam da li smiju.

Osim sijena smijes mu davati i kupovnu paletiranu hranu.. npr Prestige, Genesis..
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ulla » ned sij 06, 2008 12:50 pm

salatica je napisao/la:kaj velite na mrkvicu, celer, peršin korijen, pasternjak, papriku, tikvice, brokulu, tikvice, šparogu?

Nisam imala blage veze da smiju jesti paprike i šparoge. Super, znam ponekad u proljeće biti na Braču kad u šumi ima šparoga pa sam sebi brala, a sad super mogu i njima. Super otamo mogu onda donit rogača, šparoge i koromača.
E a za papriku sam stvarno bila uvjerena da to ne smiju, nekako mi se činila preteška za njih, možda radi toga šta znam dosta ljudi kojima smeta kora paprike. Al super, budu onda preko ljeta tamanili papriku.
ulla
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mala sapa » ned sij 06, 2008 13:40 pm

salatica i mi te podržavamo...ja sam u gradu i teško mogu doći do domaće, zdrave hrane, tako da....
Mala sapa
Zečić
Zečić

Re: pocetnik

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 06, 2008 13:53 pm

ik0 je napisao/la:Hi narode! Za novu godinu cura mi poklonila patuljastog zeca, procitao sam skoro 40% od foruma nesta mi je jasno nesta ne postavio sam pitanja skoro u svaku rubriku ali nema veze vazno zeki da je dobro. Zeka je star 2 meseca mogu li ga hraniti sargarepom, jabukama, i drugim vokama ili do 6 meseci samo senom. Mogu li mu davati grancice od limuna i list od limuna. Pala mi je ideja: Zito? posto zito moze da se nsadai (naseje) i sada u neku duboku posudu i to porasne za neki dve tri nedelje, jer moze to da mu se daje? Opet hvala! pozz iz makedonije

Do 5 mseci zeko može jesti samo suhu hranu, dehidriranu, posebno za njih napravljenu, kao npr Prestige ili neka tome slična, ali linija junior. Sijeno obavezno mora papati i imati vodu svježu. Od grančica može npr jabuku, neka ne bude svježa dok je tako mali, a kasnije može i svježu grančicu. Limun ne smije, pogotovo ne list. Imaš sve što smije na temi http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=240
To obavezno dobro pročitaj jer je to dok je zeko beba najvažnije, da jede što kvalitetnije. Inače može doći do raznih komplikacija i bolesti. Neke mogu biti i kobne
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » ned sij 06, 2008 15:43 pm

ne znam kako smo u ovom topicu zaglavili ;D
no po popisu oni mogu jesti i povrće koje mi je do sada bilo nepojmljivo, a na tom popisu je dana i kolčina tj. preporuka malo-puno i još neke opaske

između ostalog naveden je patliđan, tikvice, karfiol, krastavci, šparoga, kinseski kelj?, zelena salata (sva je nazubljena i ja je ponekad, rijetko dajem), gotovo sve zelene lisnate biljke (šprinat, blitva, rikula, matovilac i još hrpa toga što ne znam prevesti), ehinacea (biljka i cvijeće), paradajz, čičoka, buća...
imam negdje isprintan tekst, gotovo pa preveden, samo ga moram naći :rolleyes:
salatica

PostPostao/la malena1 » pon sij 14, 2008 16:36 pm

kunici mogu puno toga jesti. ali ipak je potreban oprez. sparoge smiju jako, jako rijetko dobiti u vrlo malim kolicinama. patlidan, blitva, spanac isto rijetko davati, sadrze neke kiseline koje stete. echinacea je ljekovito bilje, koje se u te svrhe treba i davati. dalje karfiol i kineski kupus spadaju naravno u kupusare. a njih se nesmije hraniti u kombinaciji sa hranom koja sadrzi zitarice, moze doci do veliki problema probave.
zato treba biti oprezan sa takvim listama, treba postaviti i dodadne podatke, koliko se cega i kada smije hraniti :wink:
malena1
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan