Sijeno oko nas ..

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Sijeno oko nas ..

PostPostao/la Pepita » sub ožu 17, 2012 12:41 pm

Moj mali ima sijeno u jednoj kosarici,jer imamo domaće sijeno koje obožava papati a u nju nam stane velika količina koju on smaže tokom dana .. Ali kako on nju i prevrne i izvlači travke iz zabave i onda imamo sijeno po cijelom kavezu.Naravno počistim,ali ako me nema doma ili nisam kraj njega on se popoiški na sijeno,a ne u wc-ić s peletima.
Sada imali smo kuglu koja je visjela na kavezu,ali nismo baš ni s njome funkcionirali malo je sijena stalo u nju,a i mlatarala je uokola kada bi izvukao travku.Uz kavez smo dobili onu sjenilicu koja nam je pukla,pa od tada improviziramo.
Kako ste vi riješili problem sa razbacanim sijenom u kavezu u kojem bi kunići obavljali nuždu,kako vi imate sijeno njima stavljeno u kaveze? :hm:
Pepita
Kunić
Kunić

Re: Sijeno oko nas ..

PostPostao/la yumyumblueberry » uto ožu 20, 2012 12:03 pm

;D Slatki su sa svojim akcijama!

Moja dva zekana su puštena non stop, sa mnom su u kući i svaki ima svoj wc u koji nisam stavljala sijeno, jednostavno su počeli kakiti i piškiti na tu tacnu prekrivenu hoblovinom i onda kad sam vidjela da te hoblovine ima posvuda, stavljam im reciklirani papir, dva lista i mijenjam dnevno po potrebi.

Ali, napunila sam im veeeliku kutiju sijenom, sakrila malo hrane da mogu kopati :P i primijetila sam da se Coffee pokakala u nju :nowink: ne ne, to nije za kakicu! Njima je privlačno sijeno, čak istovremeno jede a iza kaki u to! sad sam ju naučila da u tu kutiju ne kaki, ali nađe se koje govance :D

A da ne pričam o sijenu po cijeloj kući, to je čas posla, pometem svako jutro i sve ok.

E da, jedno vrijeme su bile u kavezima, na jednoj strani bi im bio wc (bez sijena) a na drugoj strani sijeno, dok su bile u kavezu nisu mi kakale po sijenu, jer sam primjetila, da mjesto na kojem se prvo popiški da će tamo stalno obavljati nuždu. :kenja:
"baby don't cry, gotta keep your head up, even when the road is hard, never give up..."
yumyumblueberry
Kunić
Kunić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan